• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
No ale czasem sie robi miekka za wczesnie. Tsk jak sie za wczesnie skraca.
Tak, chodziło mi o to, że jej była miękka też już w 8 miesiącu się nie oszczędzała a do terminu dotrwała dlatego mam nadzieję, że Agatka jak będzie się w miarę oszczedzac to dotrwa chociaż do 36 tygodnia. Wiem, też że każdy to indywidualny przypadek ale mam nadzieję, że będzie dobrze

@klaudiaa975, a spisywaliście na to wszystko (remont) jakąś umowę? Że np. nie płacicie za czynsz przez 3 mce- bo kasę wkładacie w remont? Dość bezczelna baba...

Hhahaah :D No mega strata dla ludzkości...! :D To tak jak faceci z długimi rzęsami- bez sensu nie? ;)
Mam wszystkie paragony/faktury na co i ile wydaliśmy , ale robocizny nie mamy jak uwzględnić bo robił tata K i znajomy Pan. Ale jeśli mielibyśmy płacić do jeden pokój 500zl malowanie, bo byly dziury itp, panele z 500 jeden pokój, płytki zapłaciliśmy temu panu 450zl. Nie spisywalismy z nią nic. Ponieważ płacimy 550zl odstępnego z czynszem. To nie tak dużo. W Busku mieszkania 2pokojowe kosztują minimum 1000zl. Dlatego zrobiliśmy remont od podstaw dla siebie i nie oczekiwaliśmy nic w zamian.bo mieliśmy powiedziane , że możemy mieszkać ile nam się podoba , mamy roczny czas wypowiedzenia i ogólnie niby warunki spoko. Ale skoro nas zalało, nasz wkład. To kasa powinna należeć się nam, z jakiej racji jej. Kamil się z nią kłócił, ale ze wzgledu na to , że mała zaraz się urodzi , chcemy mieć swój kont (chociaż już nie czuję się że robię u siebie, że to będzie "moje mieszkanie") to chce to rozwiązać spokojnie. Podobno mu powiedziała , że przyjedzie i odda nam kasę , tyle , że ona zjeżdża ze stanów raz na parę lat xd. Więc będę próbowała się domagać wpłaty na konto wczesniej. Bo trochę to żałosne..

Ale wredna baba:/ wiesz co skoro i tak u mamy możecie pomieszkac s Twój jest raz na jakiś czas to ja bym chyba zrezygnowała i poszukala bez spiny nowego mieszkania i tak po porodzie chcesz być u mamy troszkę więc na pewno na luzie byście coś znaleźli w ogóle płacicie ubezpieczenie a Ona nie musi nic oddawać stuknieta jest czy co:/
Ubezpieczenie płaci ona, ale nic by z tego ubezpieczenia nie dostała gdyby nie nasz remont. Bo za dziurawa podłogę, goły beton, dziurawe puste ściany nie dostała by grosza. A dostanie kupę kasy z tego co wiem. Moglibyśmy spokojnie umeblować połowę mieszkania. A u mamy możemy mieszkać i szukać czegoś innego. Ale nie znajdziemy niczegi w tej cenie. A tu mamy "pewność" że zostaniemy długo i roczny czas wypowiedzenia itp. Do tego za dużo włożyliśmy w to mieszkanie żeby nagle tak po prostu z niego odejść.. chciałabym coś na własność. Mieć spokój , bo już mnie to dobiło..

Ubezpieczenie płaci ona, ale nic by z tego ubezpieczenia nie dostała gdyby nie nasz remont. Bo za dziurawa podłogę, goły beton, dziurawe puste ściany nie dostała by grosza. A dostanie kupę kasy z tego co wiem. Moglibyśmy spokojnie umeblować połowę mieszkania. A u mamy możemy mieszkać i szukać czegoś innego. Ale nie znajdziemy niczegi w tej cenie. A tu mamy "pewność" że zostaniemy długo i roczny czas wypowiedzenia itp. Do tego za dużo włożyliśmy w to mieszkanie żeby nagle tak po prostu z niego odejść.. chciałabym coś na własność. Mieć spokój , bo już mnie to dobiło..
Zrobicie jak dla was będzie najlepiej

Właśnie wczoraj coś wspomniał że u mnie miękka bo jest niewydolność ,i dodał że już 10 tyg tak za mną ! To faktycznie może ona miękka się zrobiła jak zaczęła się skracać
Agatka moja była nawet otwarta przy tej pierwszej akcji z nią co prawda tylko 0.25 cm ale była także p3wnie przy naszych przebojach mogą być, twarde miękkie krótkie długie itd . Będziemy się dalej oszczędzać i na pewno dotrzymamy do bezpiecznych tygodni [emoji4] [emoji123]

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry