reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
O tak zawsze coś nie pasuje. Ja teraz przytyłam niecałe 2 kg w 3 tygodnie dokładnie 1.700 i okazało się, że jeszcze 80 nie przekroczyłam. Sporo ruchu miałam, teraz jak mi każe więcej leżec to pewnie znowu bardziej pójdę w górę
Ciekawe ile ja mam.na plusie. Czytalam ze przy tej diecie cukrzycowej innym waga stala a nawet chudly. Ale nie ma co ukrywac ruch swoje robi i duzo nie przybylas.....obstawiasz ze ile kg ci wpadnie jeszcze?

Od kad jestem na tej diecie cukrzycowej to nie tyje ;/ przez 3 tyg nie przytyłam nic i się trochę martwię !!! Jem naprawdę dużo .często tylko wiadomo wcześniej słodyczami zapychalam i tylam ! 7 Maja mam USG i już się martwię czy malutka dobrze rośnie ech....
Aga ty jesteś Wege jak u Ciebie z wagą ?
Wlasnie slyszalam o tym ze sie nie tyje a nawet chudnie. Jesz regularnie ,nie doprowadzasz do glodu i malo przetworzone rzeczy..... Wiec z jednej strony to meczarnia a z drugiej same plusy bo nie tyjesz. A tym ze nie jestes glodna nie glodzisz malucha. Jak cukier u ciebie rano? Ja dzis mimo kolacji o 22 99 na bank czeka mnie insulina na noc.

Ostatnia edycja:
reklama
Wcześniej miałaś pewnie trochę więcej tkanki tłuszczowej, i pewnie to, co ogólnie chudniejsz rekompensuje to, co przybywa ;)
A co do mnie - zaczynałam z wagą koło 62-63, teraz miałam 65,5kg, tkanki tłuszczowej mi trochę przybyło (miałam trochę za mało...), ale ubyło mięśni, głównie z nóg (a dla odmiany miało z czego...)

Moja przyjaciółka, jak w ciąży zaczęła jeść zdrowo, bez fastfoodów i słodyczy to też do 7 miesiąca traciła, ogólnie schudła (ale miała trochę z czego, zaczynała z nadwagą), tylko piłeczka...

Przede wszystkim nie puchnę, nie zatrzymuje mi się woda itd, a to olbrzymia roznica...

A niestety jak ktoś zatrzymuje wodę, to cokolwiek by nie zrobił czy nie jadł, to nawet na przysłowiowy liściu sałaty waga będzie rosła :( ale ważne, że po porodzie woda zejdzie [emoji106]

I od wskazań wagi ważniejsze moim zdaniem, żeby po prostu jeść zdrowo, itd... [emoji15]

Dokladnie Aga masz racje. :)

Do góry