oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
Tak mam z om 2 lipca a z usg 10/11 lipiec. Tak wyszlo z 1 prenetalnych.A teraz masz różnice pomiędzy terminem z pierwszego usg a om?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak mam z om 2 lipca a z usg 10/11 lipiec. Tak wyszlo z 1 prenetalnych.A teraz masz różnice pomiędzy terminem z pierwszego usg a om?
No też prawda moja siostra 39 tc a za długo młoda trzymali bez wód i też problemy z oddychaniem tak samo męża bratanek za długo się rodził. A u mnie właściwie nie wiedzieli dlaczego Kacper się wcześniej urodził żadnej infekcji, crp miał 0.5 to dwa razy sprawdzali, wyniki dobre, łożysko 2 stopień więc też jeszcze wydolnewazna jest tez sytuacja matki , przy komplikacjach moga byc klopoty ...no i sam porod ... poki nie urodzisz, nie zobaczysz, nie zbadaja to nigdy pewnosci nie ma niestety . Ile razy wczesniaki maja super wage i swietnie reaguja a donoszone przez komplikacje z problemami ... ale wlasnie dlatego uwazamy, staramy sie i smigamy do tych lekarzyma byc ok !
Dokladnie u mnie przy kazdej ciazy nadcisnienie i bialkomocz....tzw zatrucie ciazowe przec co mialam szybko lozysko 3 stopnia i zwapnienia. Teraz cukrzyca i nadcisnienie oby bialka nie bylo. Wiec raz ze lozysko inaczej pracuje i pewnie przeplywy tez pozniej sa juz slabsze.wazna jest tez sytuacja matki , przy komplikacjach moga byc klopoty ...no i sam porod ... poki nie urodzisz, nie zobaczysz, nie zbadaja to nigdy pewnosci nie ma niestety . Ile razy wczesniaki maja super wage i swietnie reaguja a donoszone przez komplikacje z problemami ... ale wlasnie dlatego uwazamy, staramy sie i smigamy do tych lekarzyma byc ok !
A we Wroclawiu jest zakaz w calej gminie[emoji53]My palimy, tylko w bezpiecznym miejscu
Więc jak mnie kiedyś odwiedzicie, to obiecuję tradycyjne ognisko i ziemniaki![]()
To też spora roznica ja znow z om mam 18 z usg 14,15 a z Marysią miałam z om 22 a z usg chyba 24Tak mam z om 2 lipca a z usg 10/11 lipiec. Tak wyszlo z 1 prenetalnych.
Ja tez bym miala gdzie, bo mamy dzialke. Ale we Wrclawou jest zakaz. Nie befe ryzykowac 500zl.My też palimy ognisko i mój syn uważa, że ziemniaki z ogniska są najlepsze na świecie![]()
Na razie tak jefnorazowo jade, bo mam te skurcze i ze wzgledu na problemy w pierwszej ciazy. Nie wiem czy potem zaleci jakos regularnie.Co ile masz jezdzic na ktg?
A u mnie wyniki idealne nie wiadomo dlaczego Kacper tak szybko wyskoczył. Łożysko było 2 stopieńDokladnie u mnie przy kazdej ciazy nadcisnienie i bialkomocz....tzw zatrucie ciazowe przec co mialam szybko lozysko 3 stopnia i zwapnienia. Teraz cukrzyca i nadcisnienie oby bialka nie bylo. Wiec raz ze lozysko inaczej pracuje i pewnie przeplywy tez pozniej sa juz slabsze.
Zobaczymy dzis jak sytuacja wyglada moze podgonil troche. Moze byc drobny ale najwazniejsze zeby byl zdrowy i urodzil sie w bezpiecznym terminie zeby nie musial w inkubatorze lezec.To też spora roznica ja znow z om mam 18 z usg 14,15 a z Marysią miałam z om 22 a z usg chyba 24
Omg w domu ale hardcore!