• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2018

Tzn... Ja akurat jestem za tym by ratować każde życie jeśli tylko ma szanse, że będzie dobrze... Ale nikogo nie krytykuje i szanuję decyzje każdego :) Uważam tylko, że to na pewno ma wpływ na to, że mamy słabsze społeczeństwo :)
Oczywiscie ja tez. Ale ratuje sie tez takie, ktore z gory szans nie maja na nirmalne zycie. Tylko bol i cierpienie. I poyem przedluza sie to ile sie da.

reklama
No właśnie tego się boję, że przechłodzę [emoji23]
Temperatura +5-10 stopni, to my już z O w krótkich rękawkach, ja w sandałkach (oczywiście na gołe stopy), O w takich siateczkowych (bo sandały do pracy niebardzo...), teraz śpimy pod dość cienką kołdrą z otwartym balkonem (tak, mamy rano <10 stopni), choć ja w ciąży zaczęłam znowu skarpetki zakładać [emoji23]
Więc nie mam odnośnika [emoji23]
Ale chyba zdam się na intuicję, i będę uważnie obserwować... [emoji15][emoji6]
Ale zacznę chyba od 2 warstw więcej niz my [emoji6]
To ja wlasnie na odwrot. Balam sie zeby nie przegrzac i bardzo walczylam ze soba zeby ubierac lzej niz siebie. Kiefys 3-letnua corka zapytala mnie, jak sie ubieralysmy) czemu ja zakladam rajstopki pod spodnie a ona nie[emoji6]

No ale chyba nie az tak gorsze te sklepowe wiadomo woes to wies[emoji106][emoji3]
Jako ciekawostka, odnośnie różnych alergii - mam problemy po jajkach "przemysłowych" - ewidentnie objawy alergii, ale nie mam alergii na białko jajka... Co zabawne, jajka od "normalnych" kur mogę jeść... W zależności od tego, co jedzą...
Konsultowałam z alergologiem - i potwierdza, że najprawdopodobniej mam alergię na jakiś składnik kurzej karmy, który do jajek przechodzi... (tak samo jak kiedyś w kobiecym mleku znaleziono składnik mydła antybakteryjnego...)
Więc pewnie do mięsa też...
Mama mi kiedyś opowiadała, że gdzieś w okolicy kury karmili między innymi mączką rybną, i mięso w czasie pieczenia pachnialo jak ryba.... Ale to było ze 30 lat temu...

reklama
Ale ja nie napisałam, że jest to jedyny czynnik tylko , że jeden z kilku :) i wiadomo, że niektóre choroby nie mają wplywu, ale niektóre tak... No i słaby "osobnik" ma większe prawdopodobieństwo posiadania słabego potomstwa... Tak jest w biologii ...
Generalnie tak, o ile to słabość "wrodzona" [emoji6]
Słaby osobnik, który jest słaby np po wypadku, czy innym zewnętrznym zdarzeniu, bardzo czesto może mieć zdrowe silne potomstwo ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry