reklama

Lipcowe mamy 2019

Cześć dziewczyny! Też jestem lipcowa, 27 lat, termin dokładnie w drugiej połowie :) Jestem już po badaniach prenatalnych I trymestru, chciałam Was spytać o swój pomiar NT- niby w normie, a jednak kogo nie pytam ze znajomych to słyszę 0.8, 0.9... u mnie wyszło 1.8, stąd zaczęłam się denerwować.
Wyniki biochemii w porządku, ostatecznie ryzyko po teście Pappa i usg to
T21 1:17562, T18 poniżej 1:20000, T13 1:16245. J
akie było podejście do tego Waszych lekarzy?
NT rośnie wraz z dzieckiem. 1,8 jest w normie. U mnie było 1,5 przy CRL 7cm.

reklama
U mnie też 1,8mm także spokojnie, ryzyko niskie.
Dziś troszkę pospacerowalam i w efekcie kuje mnie coś w dole brzucha, jakby ktoś mi igły wbijał. Ja chyba osiwieje do końca ciąży [emoji78]

Są siatki centylowe dotyczące przezierności. I tak jak przy np. wzroscie czy wadze dziecka tak tam masz centyle. Miescisz się w normie więc nie ma co panikować :) Wrzucałam link kiedys. Pisała o tym mamaginekolog.

No weź się uprzyj żeby zrobiła! Ja tez mam 28 wizytę :)))))) będziemy razem wizytować :) z tym, że ja rano pewnie.

No i wkurzyłam się dziś i pojechałam do h&m po spodnie ciążowe. Kupiłam jeansy slim z panelem, czarne z panelem i dresy z panelem. Dorwałam tez rajstopy z brzuchem to kupiłam za wczasu 2 pary. I juz mi styknie do końca ciąży [emoji23][emoji23] oby [emoji15]

Mąż mnie zabrał na obiad. Zjadłam bruschettę z pomidorami i pastą z wątróbki i popilam bavarią 0,0%
Więcej grzechów nie pamietam [emoji6]
Też pojechałam dziś do hm kupić spodnie ale czułam się w tym strasznie dziwnie kupiłam tylko rajstopy i tyle chyba nie przyzwyczaję się do tego rosnącego brzucha

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry