reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja Wam zazdroszczę, że znacie płeć. Dobrze, że nastawiałam się na to, że nie będzie dziś usg. Dla pocieszenia jutro po wizycie u endokrynologa idę wózki oglądać. W końcu zobaczę, ile wart ten Riko Basic, bo cena mi podpada. A wózek i tak chce uniwersalny :)

reklama
Wlasnie zastanawialam sie nad Twoja sukienka czy za duza nie bedzie [emoji6] Ciesz sie poki nie chodzisz jak kaczka. Ja to wejde po schodach i mam palpitacje serca.

Ja widzę po sobie ze mimo ze kg nie przybywa to zadyszkę łapie [emoji849]co niedziela z koleżanka chodzimy na taki szybki spacer i ostatnio musiałam jej powiedzieć by zwolniła [emoji30]

Jak zdrówko ? Napewno jutro na badaniu wyjdzie wszystko idealnie :)

Witamy Ennis i gratulacje wszystkim udanych wizyt i płci [emoji1374]

Dla mnie tez czarna magia z tymi usg i na szczęście nie mam zdjęcia od strony pupy bo bym pewnie szukała [emoji23] Ja właśnie zjadłam truskawki z cukrem , niby nie takie dobre jak letnie ale dalej nic nie jem wiec jak na coś mam ochotę to mąż leci do sklepu [emoji849] Zobacz załącznik 937947

Dziś wkroczyliśmy w 15 tydzień i chyba coś się zaczyna brzuszek zaokrąglać :)
Ja przed ciążą takiego nie miałam [emoji85][emoji85][emoji85] może przed 3[emoji4] piękny i zgrabny brzuszek [emoji4] nawet bym nie powiedziała że ktoś tam mieszka [emoji12]

D1407 dziekuje, z przeziebienia zostal tylko sporadyczny kaszel. Chyba przez to ze lezalam szybko mnie puscilo. I to tylko z paracetamolem (tak po angielsku[emoji12]). Dzisiaj na wieczor, nie ma juz plamien jako takich. A ja zamiast isc spac, to ogladam jakis hiszpanski zamulacz na netflixie.

@renisus: o której wizyta dzisiaj? Trzymam kciuki i czekam tylko na dobre wiesci[emoji4]

Gratuluje wszystkich wczorajszych udanych wizyt. Wizytuje ktoś dzisiaj?

A jak myślisz? Co będzie?

Tzn wyjaśnij bo się zgubiłam. W 21 tygodniu zapisujesz się do przychodni? Ty czy dziecko?

To ciekawe jeszcze jak to jest określone przepisami. Ja dziecka w najbliższej przychodni nie zapiszę, bo naprawdę boję się, ze są zacofani... chcę do Warszawy bo i tak wszystko tam załatwiam. Czy położna przyjedzie ponad 30km? Przecież jak w las wjedzie to na ręcznym zawróci [emoji23]

A można się nie pisać? Bo ja juz nie wiem czy to obowiązek czy nie.
Hej jakoś tym razem nie mam przeczuć, jak byłam w ciąży z córką to dałabym 2 ręce obciąć, że chłopak:laugh2::laugh2: i nawet jak wtedy na usg gin powiedział, że dziewczyna to byłam pewna, że się pomylił dopiero za drugim razem dotarło:) :) teraz jak miałam usg to dzidziuś nie koniecznie chciał współpracować brykał coś gin mówił, że może chłopak, ale kazał się nie nastawiać, zatem czekam do połówkowych jeszcze do 23.02.:), wtedy zobaczymy czy siuiak rośnie czy odpadł :-) :).

Dzień dobry dziewczyny. Miłego dnia Wam życzę i powodzenia na wizytach jeśli któraś dzisiaj ma. Ja wstałam oddelegowac dzieci i mogę jeszcze na godzinkę wskoczyć do łóżka [emoji16]

Ale wam dobrze ja też po dzisiejszej wizycie,ale ani płci nie potwierdził ani maleństwa mi nie pokazał usłyszałam że żyje i tyle czuję wielki niedosyt :-( i jeszcze niby trochę za duży jak na 14 tydzien raczej 15 i teraz się martwie czy nie rośnie za szybko
Nie martw się - mój synuś w pewnym momencie też był trochę za duży a potem wszystko się wyrownało - przy urodzeniu miał 3200 i 58 cm.

Nie martw się - mój synuś w pewnym momencie też był trochę za duży a potem wszystko się wyrownało - przy urodzeniu miał 3200 i 58 cm.
Dziękuję Ci za odpowiedź już myślałam że nikt nie miał takiego przypadku. Przy pierwszej ciąży człowiek schizuje chyba trochę za bsrdzo

reklama
Dzień dobry dziewczyny. Miłego dnia Wam życzę i powodzenia na wizytach jeśli któraś dzisiaj ma. Ja wstałam oddelegowac dzieci i mogę jeszcze na godzinkę wskoczyć do łóżka [emoji16]

Mam to samo podejście co do poranka [emoji23]. Mąż zawiózł dzieci do przedszkoli, a ja się wyleguję w łóżku. Zaraz muszę wstać - puścić pralkę, o stercie prasowania nie wspomnę. Ale na razie rozkoszuję się chwilą [emoji173]️. Szczególnie, że rano już zaliczyłam apap. Zatoki mnie bolą. Niestety mam problematyczne. Muszę pogadać z lekarzem, co mogłabym wziąć. Pamiętam, że moja bratowa, jak była w ciąży, to na problemy z zatokami brała Sinupret. Ale wolę najpierw spytać lekarza, samowolki robić nie będę ;-). W końcu też zapisałam się do fryzjera, mam kilometrowe odrosty, ale wstyd. Patrzeć w lustrze na siebie nie mogę [emoji23]. Swój naturalny kolor mam taki kasztanowo - ciemnorudo- mysi plus siwe gdzieniegdzie, a farbuję się na jasny blond. Także z tymi odrostami wyglądam jak pół dupy zza krzaka [emoji23][emoji23][emoji23].
Miłego dnia Dziewczyny! I udanych wizyt!

Do góry