• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2019

Cześć Dziewczyny. Powoli wracam do żywych :) mam nadzieję że weekend był dla Was łaskawy i bardzo mdłości nie meczyly. Ja jutro idę na pierwsze badania moczu i krwi (morfologia, glukoza i tsh). Później ruszamy z mężem szukać choinki bo już marzy mi się ubrać i mieć świąteczny klimat w domku :) a Wy macie już przystrojone?
Ja mam choinkę od 1 grudnia [emoji23] się uparlam że chłop ma ubrać i ubrał

reklama
Ennis widocznie miałaś źle dobrany rozmiar kubeczka. Ja miałam kupić, ale tak jakby nie zdążyłam [emoji849]
Nie no te paski bawełny wiadomo,ale np nie używać podpasek tych z siateczka, tylko tych z bawełna na górze. Spać się w majtkach absolutnie nie powinno -mamaginekolog o tym pisała niejednokrotnie. Nigdy nie śpię w majtkach,poza okresem czy jakimiś infekcjami. Wkaldki to też zło. Warto poczytać, bo marketing wciska nam różne rzeczy, bo "musimy" i trochę nas to ogłupia. A prawda jest taka że coraz więcej kobiet nie wiedziec czenu ma problemy z infekcjami,z suchością pochwy itd.

Ja wkładek używałam tylko jak okres kończył się plamieniami ale teraz przy luteinie niestety muszę bo wszystko wypływa
W pierwszej ciąży też brałam luteinę i aplikowałam ją na godzinę przed wstaniem do pracy dzięki czemu nie było problemu z wypływaniem czegokolwiek ;)

A co do tematu podpasek to płynu do higieny używam rzadko, podpasek tylko bawełnianych od dawna bo ginekolog mnie uczuliła na te z siateczką no ale temat jest dość zapomniany przeze mnie bo przez ostatnie prawie 3,5 roku miałam zaledwie jeden okres [emoji14]

Moja kolejna wizyta 19 grudnia a potem USG genetyczne 8 stycznia, mam nadzieję że rok zacznie mi się optymistycznie a może nawet szczęśliwie uda się podpatrzeć co maluszek ma między nogami :D

Cześć Dziewczyny. Powoli wracam do żywych :) mam nadzieję że weekend był dla Was łaskawy i bardzo mdłości nie meczyly. Ja jutro idę na pierwsze badania moczu i krwi (morfologia, glukoza i tsh). Później ruszamy z mężem szukać choinki bo już marzy mi się ubrać i mieć świąteczny klimat w domku :) a Wy macie już przystrojone?
Nie mam jezzcze choinki, bo my mamy żywą [emoji6]

No ja się tamponów nie wyrzeknę. Nie umiem normalnie żyć w podpasce, przeszkadza mi przy każdym ruchu :o:p Na noc tylko zakładam na czas okresu takie grube wkładki, żeby nie spać w tamponach. Płyn do higieny ograniczę. Bielizny na noc nie uznaję od dawna :)

Nie mogę się doczekać wizyty, a jeszcze tydzień.

reklama
Witam się i ja.
U mnie 8 tydzień i 25 lipiec.
Mam na imię Basia, mam 32 lata i prawie 4 letniego synka.
Ciąża 2ga planowana choć nie spodziewana tak szybko. Serduszko sprawdzone A w środę idę potwierdzić wiek bo z okresu nie jesteśmy w stanie nic wyliczyć i to wielka zagadka.

Postaram się was doczytać, choć moje mdłości nie pozwalają mi się skupić na czymkolwiek dłużej

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry