• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ennis92 też biorę metformax, lekarz powiedział że skoro na nim zaszła w ciążę to mam nie przestawić bo brać. Ale niestety cukier na czczo i tak wysoki...

reklama
Ennis92 też biorę metformax, lekarz powiedział że skoro na nim zaszła w ciążę to mam nie przestawić bo brać. Ale niestety cukier na czczo i tak wysoki...
U mnie było to samo i dostałam najpierw 6 jednostek a potem 10 insuliny na noc. Pomogło ale teraz doszedl problem z wieczornym cukrami mimo takiej samej diety

Cześć dziewczyny:-) tak okropnie mnie mdli że nawet nie miałam siły wczoraj zaglądać na forum.
Mam pytanie. Może wy mi pomożecie. W sobotę wybrałam wyniki i okazało się że tsh mam 3.65 czyli z tego co wiem to za wysokie bo dla kobiet w ciąży powinno być poniżej 2. Miałam identyczną sytuację będąc w ciąży z synkiem. Więc zadzwoniłam do giną kazał zrobić ft3 ft4 i umówić się do endokrynolog. Teraz też tak zrobiłam. zrobiłam ft3 ft4 i od razu anty tpo (bo wtedy endokrynolog po zrobieniu usg powiedziała że jest wszystko dobrze i jeśli anty Tpo będzie w normie to mam się nie martwic) i powtórzyłam tsh. Dziś odebrałam wynik. Tsh 1.93 czyli mniej niż 2. Ft3 ft4 i anty Tpo w normie. Tylko tu moje pytanie czy normy ft3 ft4 i anty Tpo są inne w ciąży niż te z laboratorium? Wizytę u endokrynolog mam dopiero we wtorek. W poprzedniej ciąży też tak miałam że pierwsze tsh podwyższone A kolejne 3 powtarzane co tydzień już były poniżej 2. Nigdy nie miałam problemów z tarczyca. We wrześniu robiłam tsh i było 1.63.

Cześć dziewczyny:-) tak okropnie mnie mdli że nawet nie miałam siły wczoraj zaglądać na forum.
Mam pytanie. Może wy mi pomożecie. W sobotę wybrałam wyniki i okazało się że tsh mam 3.65 czyli z tego co wiem to za wysokie bo dla kobiet w ciąży powinno być poniżej 2. Miałam identyczną sytuację będąc w ciąży z synkiem. Więc zadzwoniłam do giną kazał zrobić ft3 ft4 i umówić się do endokrynolog. Teraz też tak zrobiłam. zrobiłam ft3 ft4 i od razu anty tpo (bo wtedy endokrynolog po zrobieniu usg powiedziała że jest wszystko dobrze i jeśli anty Tpo będzie w normie to mam się nie martwic) i powtórzyłam tsh. Dziś odebrałam wynik. Tsh 1.93 czyli mniej niż 2. Ft3 ft4 i anty Tpo w normie. Tylko tu moje pytanie czy normy ft3 ft4 i anty Tpo są inne w ciąży niż te z laboratorium? Wizytę u endokrynolog mam dopiero we wtorek. W poprzedniej ciąży też tak miałam że pierwsze tsh podwyższone A kolejne 3 powtarzane co tydzień już były poniżej 2. Nigdy nie miałam problemów z tarczyca. We wrześniu robiłam tsh i było 1.63.
TSH potrafi skakać i jednego dnia może być wyższe drugiego już spoko. Ft3 i ft4 są takie same jak dla wszystkich. Ja bym się nie martwiła jeśli wszystko jest w normie :)

Hej mamuski.
Będziecie robiły test pappa z krwi? W poprzednich ciazach nie robiłam, ale teraz lekarz zalecił tylko naczytalam się, że często mylnie wychodzą i tylko stresu się kobiety najadly. Sama nie wiem mam mętlik w głowie, bo to podobno tylko statystyki...
My rośnie tzn dzieciaczka rosną serduszka pięknie bija :)
Tylko mamusia z cukrem się zmaga. Od 1.5tyg mam dietę cukrzycowa i nie mogę zbić cukru na czczo. Pewnie bez insuliny się nie obedzie...
Miłego dnia :)
Ja nie robie ;)

Normy są takie same, różnica jest tylko taka, że zaleca się żeby TSH było poniżej 2. Co do skakania TSH to jest to normalne w pierwszym trymestrze bo jest to zależne od poziomu beta-hcg. Ja mam na przykład chwilowo ciążowa nadczynność tarczycy. Zawsze miałam raczej tendencje do niedoczynności, ale wysokie beta-hcg to tłumaczy. Jeśli kolejne TSH było w porządku to nie masz się czym martwić.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry