A i powiedzcie mi, bo ja kompletnie zielona jestem, czy dziecko od 18 tyg wzmaga swoją ruchliwość w łonie matki? Nie wiem, czy to już pierwsze ruchy czy co, ale bywają dni, że mam takie jednorazowe kłucia jak ukłucie igłą i puszcza i czasami takie dziwne łaskotanie... to moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie takie nowe 

reklama

Ewka789
Zaangażowana w BB

Ja bym sie skontaktowala z lekrzrm, choc sms napisac, nie bralabym nic na wlasna reke.Hej dziewczyny kochane ❤
powiedzcie mi, czy któraś z Was zmaga się z infekcją intymną w czasie ciąży? Kurcze, coś czuje, że i taka mnie dopadła... swędzi mnie, ciagle coś leci ze mnie, co prawda taki biało-żółty śluz i raczej bez zapachu... ale doskwiera mi to swędzenie, okropieństwo...wizytę u swojego gina mam w czwartek (19 tydzień), czym myślicie mogłabym się poratować, w domu mam maść clotrimazolum, maść pimafucort... ale kompletnie nie wiem, czy to bezpieczne, żeby stosować
Ewka789
Zaangażowana w BB

Jesli chodzi o ruchy to oczywiscie możesz juz czuć Ja w pierwszej ciąży czułam w 20 tyg. A teraz już w 16A i powiedzcie mi, bo ja kompletnie zielona jestem, czy dziecko od 18 tyg wzmaga swoją ruchliwość w łonie matki? Nie wiem, czy to już pierwsze ruchy czy co, ale bywają dni, że mam takie jednorazowe kłucia jak ukłucie igłą i puszcza i czasami takie dziwne łaskotanie... to moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie takie nowe![]()
cytrynk4
Fanka BB :)
Lactovaginum jest bezpieczne ALE lepiej jeśli dr zajrzy bo możesz uciszyć objawy i nie będzie w stanie postawić trafnej diagnozy
Ruchy jak najbardziej tak

Ruchy jak najbardziej tak
Hej dziewczyny kochane [emoji3590]
powiedzcie mi, czy któraś z Was zmaga się z infekcją intymną w czasie ciąży? Kurcze, coś czuje, że i taka mnie dopadła... swędzi mnie, ciagle coś leci ze mnie, co prawda taki biało-żółty śluz i raczej bez zapachu... ale doskwiera mi to swędzenie, okropieństwo...wizytę u swojego gina mam w czwartek (19 tydzień), czym myślicie mogłabym się poratować, w domu mam maść clotrimazolum, maść pimafucort... ale kompletnie nie wiem, czy to bezpieczne, żeby stosować
Hej, ja miałam pieczenie i przepisał mi lekarz nystatyne dopochwowo, ale nawet nie zdążyłam użyć, bo tego dnia jak wykupiłam to przeszloHej dziewczyny kochane ❤
U mnie 17 tydzień, też pierwsza ciąża. Podobnie jak u Ciebie mam takie nagle klucia, i czasami czuję jakby coś się nisko nad łonem przelewało. Podobno przy pierwszej ciąży ciężko odróżnić ruchy dziecka od zwykłych powiedzmy gazów w jelitachA i powiedzcie mi, bo ja kompletnie zielona jestem, czy dziecko od 18 tyg wzmaga swoją ruchliwość w łonie matki? Nie wiem, czy to już pierwsze ruchy czy co, ale bywają dni, że mam takie jednorazowe kłucia jak ukłucie igłą i puszcza i czasami takie dziwne łaskotanie... to moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie takie nowe![]()
Madziulka1988
Aktywna w BB

A powiedz mi czy problem z AZS i alergiami przeszedł? Pytam bo mój roczny synek ma wg. dermatologa ŁZS natomiast pediatra cały czas twierdzi, że to alergia i samo nie przejdzie a dermatolog uważa, że problem z wiekiem zniknie i już sama nie wiem dlatego idziemy jeszcze do alergologa@wiola0904 ją do kąpieli używałam hippa, ale bardzo malutko- w ciagu 16 miesięcy 2 opak zużyliśmy, a na wyjazdach i mu zdarzało się użyć, jeśli będziesz karmić piersią też starczy kilka kropel mleka. U nas kłopot był z AZS i alergiami- wtedy pomagał domowy krochmal. Podobno typowe oliwki wysuszają zamiast nawilżać, lepiej naturalne olejki jak migdałowy np. u nas super sprawdził się na mega suche "placki" po alergii balsam Momme.
A badani z krwi, tak chodzi o Nifty i raczej tylko aby poznać płeć się go nie robi, no chyba, że ktoś ma nadmiar kasy. Mi udało się i wygrałam takie badanie tu na forum.
niunia2324
Fanka BB :)

Hej,U mnie 17 tydzień, też pierwsza ciąża. Podobnie jak u Ciebie mam takie nagle klucia, i czasami czuję jakby coś się nisko nad łonem przelewało. Podobno przy pierwszej ciąży ciężko odróżnić ruchy dziecka od zwykłych powiedzmy gazów w jelitachna tym etapie, ale myślę że jak najbardziej mogą to być już ruchy. Z tym że klucia to raczej wynik tego, że wszystko się rozciąga, powiększa itd
Ja też na tym etapie czułam juz bulgotki i bąbelki, potem to takie uczucie jakby mała rybka pływała
A teraz (21t.) Juz całkiem wyraźnie czuje ruchy , jakby się Młody przemiszczał, przeciagał lub robił fikołki, wtedy też czuje to na ścianie brzucha i mój M.tez
Pozdrawiam niedzielnie
reklama

A powiedz mi czy problem z AZS i alergiami przeszedł? Pytam bo mój roczny synek ma wg. dermatologa ŁZS natomiast pediatra cały czas twierdzi, że to alergia i samo nie przejdzie a dermatolog uważa, że problem z wiekiem zniknie i już sama nie wiem dlatego idziemy jeszcze do alergologa
Nie, jesteśmy oboje na diecie eliminacyjnej, bo nadal go karmię- bez jaj, nabiału, orzechów, migdałów. Dodatkowo w teście molekularnym wyszła jeszcze sierść psa. Teraz już testy skórne nie dają wyników alergii,niedługo liczę, że zaczniemy prowokację- czekam na zielone światło od lekarzy. Na pewno wiele się poprawiło gdy odstawiliśmy alergeny- stan skóry, zeszła ciemieniucha, przestał ulewac. Teraz ma już 16 miesięcy więc spora szansa, że z uczulenia na biało mleka po prostu wyrósł, orzechy i jaja pewnie zostaną, po orzechach miał wstrząs. U nas zmiany nasilały się po kontakcie z alergenem, ale też nie służą mu długie kąpiele.