reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ja dostanę jakiś elektryczny od bratowej, taki z niższej półki, ale zobaczymy czy w ogóle będzie potrzebny. Ale chciałabym coś mieć ze sobą w szpitalu gdyby była taka potrzeba. A jakbym sama miała wybierać to lansinoh ze względu na opinie mam i położnych. Chyba nawet mamaginekolog je poleca i ma w swoim sklepie.
Jeżeli będzie potrzeba częstego odciągania pokarmu to pewnie będę kupować właśnie ten. Jeżeli będzie to raz w czas to skorzystam z tego, który dostanę.
Monitoru oddechu nie planuje póki co kupować. Ale zobaczymy jak jeszcze będzie.

Nawet nie skojarzyłam ze u mamyginekolog jest właśnie tej firmy laktator. To może faktycznie skuszę się na niego na pojedynczy, wydaje mi się ze nawet jest w dość przystępnej cenie

reklama
Cześć Wszystkim :-) mam pytanie do dziewczyn, które mają zwierzaki :-) czym zabezpieczacie je przed kleszczami? Zastanawiam się nad foresto, ale czy to może mieć wpływ na ciążę?

My też nie będziemy używać nic pod główkę. Do spania z tego co czytałam nie powinno się zostawiać dzidziusiów poduszki bo może się nią nawet udusić. To samo zresztą z kołdrą/kocykiem jeżeli nie będzie nim dziecko ciasno owinięte tylko po prostu przykryte. Ja kupiłam dwa śpiworki i tylko to będzie w łóżeczku, nic więcej.

Ja nie używałam takiej poduszki ale mając dwójkę dzieci mogę powiedzieć, że główki maluszków rzeczywiscie się odkrztalcaja w pierwszych tygodniach życia. U nas metodę kładzenie raz na jednym boczku raz na drugim się sprawdziła. Syn cały czas odwracał główkę w jedną stronę i była bardziej płaska ale jak tylko zauważyłam zawsze jak spał odwracałam mu na drugą stronę bądź podkładałam z boku zwiniętą pieluszkę i wszystko się wyruwnalo 😊

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry