reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
To ja już zgłupiałam 🤣 Ostatnią @ miałam 25.09 ... Cykle dość nieregularne, min. 35 max. 42 dni ... Beta ze środy w załączeniu ... Co Wy bardziej doświadczone możecie o tym powiedzieć ? To moja pierwsza ciąża, która trwa i zaczynam głupieć 🤣Zobacz załącznik 1043494Zobacz załącznik 1043494
Najważniejszy jest przyrost nie sam wynik, ale dla przykładu moja beta z czwartku to 14,84 i z dziś 63,82 więc jest to naprawdę wcześna ciąża ok. 3 tydzień a z om. wskazywałoby to na 5/6tc. Przy nieregularnych cyklach tymbardziej ciężko wyliczyć więc tydzień wskaże Ci dopiero lekarz po pomiarach, bo owulacja zawsze mogła się przesunąć i ten termin z om często się nie sprawdza :)

Pamiętam, że w pierwszej ciąży też dużo spałam, teraz również spać się chce ale już nie ma jak, bo pierworodny wymaga całodobowej obserwacji :D oprócz tego nie wychodziłabym z pod koca,od 3 dni mi tak zimno, że aż się trzęse - tego akurat z pierwszej ciąży nie pamiętam. A na domiar złego już mam zgagę, a to dopiero początek.. :(

Kasia ja też drzemalam w dzień. Po 11 poszłam z moją biglicą na długi spacer. Przyszłam to drzemalam od gdzieś 12.30 do 14.30.
Po tym już na drzemke nie było opcji ale leżałam ile mogłam.
Ale drzemka w dzień.... Marzenie... może jutro... nie wiem czy to od ciąży czy od tej depresyjno-barowej pogody.
A ze ciśnienie mam niskie, co dla mnie oznacza ok 110/ok 70, to jak pochmurno ja zasypiam na stojaco

reklama
Limonka mnie gniecie w lewym, i skurcze w nim czasem. Może to dlatego że z niego miałam ostatnią owulacje? nie wiem. a może tak poprostu się robi?

Do góry