Dziewczyny ja mając 34 jak byłam w ciąży z synem tez, czułam się młoda. Choć teraz też nie narzekam na starość patrząc na moją mamę ma teraz 87 lat to jeszcze może pół życia prze mna. Narazie mam 19 lat stażu pracy to i do emerytury daleko. Mam nadzieję że Bóg są zdrowie i dożyje czasu aż moje dzieci dorosną. Ja jeszcze w lutym skończyłam kolejne studia podyplomowe teraz czekam tylko na kolejny dyplom. Myślę że też odpoczynek od pracy mi pomoże. A dzieci moje nie należały do najspokojniejszych były bardzo ciekawe świata więc ruchu też mi nie zabraknie. Przy 3 ciąży stawiam na minimalizm nauczona doświadczeniem jyz przy 2 dziecku. Łóżeczko mam używane, wózek też tylko spacerówkę kupię nowa bo w nią warto zainwestować zwłaszcza jak się jest mobilnym bardzo. Ubranka muszę kupić od nowa choć moze moje siostrzenice mnie wspomogą bo one mają małe bąble. Teraz ja do nich się odmładzam, one mają 33 i 31 lat więc z Waszych przedziałów wiekowych. Pytajcie mnie śmiało o co chcecie. Apropos podkładów to ja kupuje jednorazowe że 2 paczki. Przewijam był dla mnie zbędny więc też odpada. Polecam majtki poporodowe jednorazowe są mega potrzebne w szpitalu żeby nie chodzić jak japonki. Smoczki zawsze miałam Avent i by super bo kie uzależniały około 2 kat bez problemowo dzieci się z nimi rozstawały, no i silikonowe kauczuk odpada. Ja nie karmiłam piersią więc kupuje zestaw zawsze dla każdego kupiłam nowy potem kosz lub oddawałam komuś potrzebującemu. Polecam sterylizator do mikrofali rewelacja szybko i skutecznie. Mam aventu.