agnieszka_g85
Początkująca w BB
Czyli najlepiej poczekać z informacją ??Jeśli umowa się kończy przed ukończeniem 3 miesiąca, to pracodawca chyba nie ma obowiązku przedłużać. W innym przypadku przedłużą do dnia porodu.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Czyli najlepiej poczekać z informacją ??Jeśli umowa się kończy przed ukończeniem 3 miesiąca, to pracodawca chyba nie ma obowiązku przedłużać. W innym przypadku przedłużą do dnia porodu.
Pracuje w supermarkecie na kasie/przy dostawie i w sumie 8 godz na nogach . Narazie nie mam jako takich objawów ale to omdlenie mnie martwi . A stracić robotę i to teraz to też kiepska sprawa .Tak, aby pracodawca miał obowiązek przedłużenia musi w dniu końca umowy być skończony 3 miesiąc. Może przedłużyć ale to będzie tylko i wyłącznie jego dobra wola. Jeżeli praca nie jest bardzo ciężka polecam poczekać z informowaniem i l4 do otrzymania nowej umowy.
Dziewczyny mam pytanie umowa kończy mi się z końcem grudnia i wtedy będę 10-11 TC więc jak już teraz powiem o ciąży to mi nie przedłuża umowy ??
jego ulubiony owoc to... MięsoA probowalas np zblendowac jakis owoc ktory lubi i dodac do mleka?
U mnie teraz faza na jajka na twardo z majo
Czyli najlepiej poczekać z informacją ??
No właśnie z wyliczeń wychodzi że będę w 11+1 więc nie 12 TC a mam duże szanse na umowę na czas nieokreślony .Jeśli umowa wygasa a Ty masz ukończone 3 miesiące to muszą Ci przedłużyć umowę nawet jeśli teraz powiesz. Chyba że czekasz na umowę na czas nieokreślony tak jak ja to siedź cicho![]()
gratulacjeCześć wychodzi na to że do Was dołączam o ciąży dowiedziałam się przypadkiem. W czwartek bardzo źle się poczułam w pracy i szefowa się zapytała czy w ciąży nie jestem powiedziałam że nie bo właściwie to mam okres . ( Krwawiłam ale tak troszkę mniej niż zwykle ale ja często mam jakieś rewolucje z okresem) Kierowniczka powiedziała żebym dla pewności zrobiła test bo tu praca ciężka . Zwolniłam się i na odczepnego zrobiłam test potem jeszcze dwa i wszystkie pozytywne . W piątek zrobiłam hcg i wynik to 741
. W piątek przestałam krwawić czuje się ok czyli wychodzi że ostatni okres miałam 15 października. Jutro idę jeszcze raz na hcg .A mam już troje dzieci i 35 lat . I myślałam że już tylko na wnuki będę czekała
![]()
Ja bym w takiej sytuacji poczekała bo tak jeżeli nie przedłużą umowy mogłabyś chyba pójść na płatne z Zusu l4 ale już macierzyńskiego nie dostaniesz a to jednak dodatkowy rok pensji, zostaje wtedy Kosiniakowe. Wszystko zależy od tego jak się będziesz czuła, sama już musisz podjąć decyzje co dla Was teraz będzie najlepsze.No właśnie z wyliczeń wychodzi że będę w 11+1 więc nie 12 TC a mam duże szanse na umowę na czas nieokreślony .
Narazie czuje się super żadnych objawów nic , gdyby nie testy i hcg to nawet bym nie pomyślała o ciąży . Myślę że poczekam do stycznia z informacją . A na L4 narazie niechce iść póki dam radę pracować to pracuje zdążę jeszcze w domu posiedzieć .Ja bym w takiej sytuacji poczekała bo tak jeżeli nie przedłużą umowy mogłabyś chyba pójść na płatne z Zusu l4 ale już macierzyńskiego nie dostaniesz a to jednak dodatkowy rok pensji, zostaje wtedy Kosiniakowe. Wszystko zależy od tego jak się będziesz czuła, sama już musisz podjąć decyzje co dla Was teraz będzie najlepsze.
Hehe a tu ci niespodziankaCześć wychodzi na to że do Was dołączam o ciąży dowiedziałam się przypadkiem. W czwartek bardzo źle się poczułam w pracy i szefowa się zapytała czy w ciąży nie jestem powiedziałam że nie bo właściwie to mam okres . ( Krwawiłam ale tak troszkę mniej niż zwykle ale ja często mam jakieś rewolucje z okresem) Kierowniczka powiedziała żebym dla pewności zrobiła test bo tu praca ciężka . Zwolniłam się i na odczepnego zrobiłam test potem jeszcze dwa i wszystkie pozytywne . W piątek zrobiłam hcg i wynik to 741
. W piątek przestałam krwawić czuje się ok czyli wychodzi że ostatni okres miałam 15 października. Jutro idę jeszcze raz na hcg .A mam już troje dzieci i 35 lat . I myślałam że już tylko na wnuki będę czekała
![]()