reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Być może był już tutaj taki temat ale jest 290 stron konwersacji dlatego przepraszam jeśli coś mnie ominęło. 😅Mam pytanko czy jest może tutaj któraś z was która jest na początku 6 tygodnia i nie odczuwa żadnych objawów ciążowych?
Przyznam, że gdyby nie brak miesiączki lekkie zawroty głowy i niechęć do kawy to nawet nie wiedziałabym, że jestem w ciąży i trochę mnie to martwi.
Chyba wariuje 😂😅
Ja jestem już w ósmym tygodniu i tez praktycznie zero objawów. Jedynie wzdęcia na wieczór No i lekkie zmęczenie

Hej! Dziękuje za odpowiedz, ja już usg miałam 4tc+5 dni wiem że to za wcześnie bo nie jestem z Polski i akurat byłam tu przejazdem. Betę miałam wtedy 1900 to widać było póki co tylko pęcherzyk ciążowy i żółtko, ale zalezalo mi na tym żeby wiedzieć że to nie ektopowa bo w na codzień mieszkam w Szwajcarii i tam do 13 tyg lekarze nie ratują ciąż ani nie robią usg i badań. Gin wyliczył mi na usg tp z om 24.07 chociaż z usg 22.07 i twierdzi że ciąża jest starsza o 2 dni (co też mnie lekko martwi bo to niemożliwe 🤣) mi poza zawrotami głowy głównie w nocy nic kompletnie nie dolega, mało tego nawet cera mi się poprawiła a z tego co czytałam wszystkie ciężaróweczki raczej narzekają w tych pierwszych tygodniach. Mam więcej energii, nie potrzebuje dużo snu, mam apetyt, nic mi nie przeszkadza. 😅 Gin jak to usłyszał to stwierdził, że trzeba oznaczyć betę co 48h bo może ciąża się nie rozwija skoro brak objawów. No ale beta urosła więc już lekko głupieję. 😂
Ja mieszkam w De i tu tez inne podejscie niz w Pl maja. Mysle, ze nie masz co sie martwic. Moja kolezanka jest obecnie w 18tc, a dowiedziala sie o niej bedac w 12🤣 nie miala absolutnie objawow, a spozniajaca sie miesiaczka nie byla dla niej wyznacznikiem gdyz karmila piersia i okres miala co 3-4mies :)

Oo to ja tez tak mam i zawroty glowy
Ja dzis 5+2, objawow prawie w ogole oprocz tego ze dzis zaslablam w markecie jeszcze chwila i myslalam ze zmedleje .. moj mowil ze bylam zielona 😅 Poza tym czuje tylko piersi i zwiekszona ilosc sluzu a tak to bajeczka 😅 Ja powiedzialam mamie i tesciom, trudno najwyzej to moja pierwsza ciaza i nie moglam wytrzymac . Pomyslalam ze nie bede wierzyla do konca w zabobony . Wierze ze bedzie dobrze. Moja kolezanka tez nie miala objawow cala ciaze zwymiotowala raz , a poza tym nic zachowywala sie totalnie normlanie i nic jej nie bylo.

Hej! Bardzo Ci dziękuje za odpowiedź! Przyznam, że jestem lekko zmartwiona bo progesteron niestety tylko 17 i lekarka wdrożyła mi duphaston 3x1. Mam nadzieje, że to pomoże. Na usg byłam w 4+6 i lekarka uwidoczniła jeden 😀 pęcherzyk ciążowy i zoltkowy, bo podobno na zarodek za wcześnie. Człowiek głupi to się naczyta w internetach o wadach genetycznych i się doszukuje złego w każdym odchyleniu od normy.
Ja mialam 3 dni od zrobienia testu progesteron 15 ginekolog nic mi nie dala 😐😐

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry