reklama

Lipcowe mamy 2021

Ja również mam prenatalne 22 grudnia i będzie to 12t+2d. Mi mdłości troszeczkę minęły. Z widocznych objawów, to nabrzmiałe, bolące (raz mniej, raz bardziej) piersi z widocznymi żyłkami. Jem praktycznie tak jak jadłam, jedynie nie mam ochoty za bardzo na mięso, za to z ogromną ochota jem pomarańcze.
Przy okazji chciałam pogratulować wszystkim wspaniałych wizyt oraz powitać wszystkie nowe
"Mamuśki"😃
Dużo pozytywnego myślenia 😘
O, to mamy na ten dam dzień wyznaczony termin 😉

reklama
Hejka, czy wy tez wstajecie w nocy do wc? Mam tak co dzien od jakis 2 tygodni :)
Dzis skonczylam 6 tydzien, wchodze wlasnie w 7 i wiecie co, tym razem bedzie dobrze!!! Czuje to, pierwsza wizyta w piatek na 9 🥰 milego dnia😘
Niestety tak. Dzisiaj wstałam o 1 i już nie usnęłam zbyt dobrze. Ledwo dzisiaj żyje.
Dziewczyny a te prenatalne badania to każda z nas musi zrobić ? Ja jestem tak zielona w temacie ciąży że szok 🤦‍♀️
Nie musisz robić, ale warto. Ja w poprzedniej ciąży dowiedziała się,że dziecko będzie chore. Wtedy w razie coś jest czas na działanie, dodatkowe badania itp.
W tej ciąży też będę robić USG prenatalne, jedynie daruję sobie test Pappa

Hej dziewczyny. Jestem po wizycie maluch ma 2 cm i jest ok. Powiedzcie mi czy wy też macie takie okropne bóle głowy 😞 os 3 dni leżę z okładami - masakra. Biorę leki na nadciśnienie i jest w porządku więc podejrzewam migrenę. A drugie moje pytanko dotyczy badań prenatalnych w którym tyg się je robi bo widzę że niektóre już macie termin.

Niestety tak. Dzisiaj wstałam o 1 i już nie usnęłam zbyt dobrze. Ledwo dzisiaj żyje.

Nie musisz robić, ale warto. Ja w poprzedniej ciąży dowiedziała się,że dziecko będzie chore. Wtedy w razie coś jest czas na działanie, dodatkowe badania itp.
W tej ciąży też będę robić USG prenatalne, jedynie daruję sobie test Pappa
Te prenatalne to jest pappa przecież

Hej dziewczyny. Jestem po wizycie maluch ma 2 cm i jest ok. Powiedzcie mi czy wy też macie takie okropne bóle głowy 😞 os 3 dni leżę z okładami - masakra. Biorę leki na nadciśnienie i jest w porządku więc podejrzewam migrenę. A drugie moje pytanko dotyczy badań prenatalnych w którym tyg się je robi bo widzę że niektóre już macie termin.
Ja nie mam bólów głowy ale nigdy w sumie nie miewam może raz na pół roku jak miałam....
Co do prenatalnych to między 11 a14 tyg najlepiej

Miedzy 11-13t+6d

reklama
ja mam trzy córki i pragnę czwartej. Ja się nie nadaję na matkę chłopca 🤦🏻‍♀️ Ale mój mąż skakałby z radości z powodu synka. W końcu jakiś męski pierwiastek w tym naszym babińcu by był.
Ja też Anka i jestem mamą trzech chłopców ;) teraz liczę na córe ;). Chłopcy są kochani :) zwłaszcza jako niemowlaki... szwagierka miała dwie dziewuchy i ile ona się namęczyła z kolkami, nie chciały spać, miałam jakieś takie wyrażenie że te dziopy to nadpobudliwe. Moje chłopaki do roczku to aniołki w dzień po 3-4h spali mogłam z nimi wszystko zrobić.... ale też czasem zastanawiam się czy to rzeczywiście zależne od płci czy od nas rodziców?? ;) Syna jak wychowasz na dżentelmena to nie raz Cię miło zaskoczy... albo taki 5 latek usiądzie na kolanach i powie "mamo ja bym chciał mieć taką piękną żonę jak Ty" 😍😊

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry