reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Umowilam wlasnie badania prenatalne, mam termin dopiero na 18.01....to bedzie 13+5 czy ktoras z Was ma tez tak pozno ustalone badania? Z wiadomoscia o ciazy zatem musze sie dosc dlugo jeszcze wstrzymac. Ale chcialam koniecznie tam, bo lekarz ma bardzo dobre opinie i okazalo sie, ze jest Polakiem to juz w ogole na plus w tym stresie. Maz bedzie mogl wejsc ze mna na usg :)

Na chwile mnie stres ogarnal i setki pytan, ale nie chce sie zamartwiac. Dziwi mnie natomiast to, ze oni tu nie uwazaja ze kobiecie w moim wieku nalezy sie skierowanie na prenatalne i za wszystko musze zaplacic. Ale zdrowie dzidzi najwazniejsze❤

Umowilam wlasnie badania prenatalne, mam termin dopiero na 18.01....to bedzie 13+5 czy ktoras z Was ma tez tak pozno ustalone badania? Z wiadomoscia o ciazy zatem musze sie dosc dlugo jeszcze wstrzymac. Ale chcialam koniecznie tam, bo lekarz ma bardzo dobre opinie i okazalo sie, ze jest Polakiem to juz w ogole na plus w tym stresie. Maz bedzie mogl wejsc ze mna na usg :)

Na chwile mnie stres ogarnal i setki pytan, ale nie chce sie zamartwiac. Dziwi mnie natomiast to, ze oni tu nie uwazaja ze kobiecie w moim wieku nalezy sie skierowanie na prenatalne i za wszystko musze zaplacic. Ale zdrowie dzidzi najwazniejsze❤

Wg tego co wiem usg prenatalne robi się do 13+6 więc o ile już teraz z usg nie wychodzi Ci starsza ciąża niż z om to powinno być Ok. Ja wolałam wcześniej się umówić bo u mnie na usg większe dziecko niż wg okresu.

Dziewczyny. Miałam tele wizytę właśnie w szpitalu. Tutaj tak się odbywa. Najpierw echo.. Tydzień później jest wizyta. Mam już wolne. Pierwsza ciążę mialam wg nich skomplikowana dlatego teraz też zostaje pod opieka szpitala i ginekologa. Nie macie pojęcia jak się cieszę! Super Pani się trafiła. Mam cały zestaw badań.. Plus kardiologa i diabetologa.

Do dziewczyn co mają mdłości, zgagę, zaprcia itp. Poproscie swojego lekarza o tabletki. Po co się męczyć. Ja w poprzedniej ciąży miałam na wszystko tylko wstydzilam się poprosić na zaparcia. Nie wiem czemu. Efekt był taki że miałam problem z hemoroidami. Teraz jestem mądrzejsza. Zaraz idę do apteki. 😁
Do czwartego miesiąca wszystko zwracałam. I właśnie w 4 miesiącu ginekolog dała mi zestaw. No i moje wymioty się zakończyły.

może warto zapytać?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry