reklama

Lipcowe mamy 2022

A druga sprawa byłyście już u dentysty na wizycie kontrolnej? Przed ciąża wyleczyłam wszystkie zęby i nawet sobie wybieliłam, ale teraz już minęło 6 miesięcy od ostatniej wizyty i trzeba by było sprawdzić czy wszystko OK 😉
Ja tego się boję ... aż wolę nie myśleć. W ostatnich latach trafiłam aż na 3 partaczy , jeden po drugim 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ kompletnie nie mam zaufania do dentystów i od paru lat nie byłam na żadnej wizycie. A ile kasy straciłam na to ...

reklama
A druga sprawa byłyście już u dentysty na wizycie kontrolnej? Przed ciąża wyleczyłam wszystkie zęby i nawet sobie wybieliłam, ale teraz już minęło 6 miesięcy od ostatniej wizyty i trzeba by było sprawdzić czy wszystko OK 😉
Ja przed ciaza zaczęłam kanałowe teraz mialam iść na czyszczenie kanałów ale dentysta chory odwołał i idę za tydzień stresuje się tragicznie bo będzie beż znieczulenia

Kurde przypomniałyscie mi, ze nie wzięłam skierowania na prenatalne od mojego lekarza. Następna wizyta za 2 tygodnie i będzie 8tc wiec mam nadzieję, że nie będą sie w poradni badań czepiać, ze tak późno przychodzę🤦

Chyba ogólnie tak jest ze częściej mówią szybciej że chłopak niż dziewczynka.
Ja na pierwszych prenatalnych nawet nie pytałam, przy jednej córce dowiedziałam się w 18 tyg a przy drugiej w 16. Ale moja przyjaciółka miała usg prenatalne w 12 tyg i już gin jej powiedział że jest pewny że chłopak. Teraz idę na nfz to mam wrażenie że mogę być gorzej traktowana, jakoś tak mam w głowie No bo teraz człowiek wszędzie prywatnie chodzi. Bo nfz same wiecie.

Nie i nie planuje iść chyba, że będzie mnie coś bolało [emoji85]
O kurczę, jeśli mogę Ci coś poradzić i Tobie też @Madzia86G to idź i to jak najszybciej, nieleczone zęby są bardzo niebezpieczne dla płodu, bakterie, które są w zębie z próchnicą są również w Twojej krwi i przechodzą przez łożysko. Mój dentysta opowiedział mi trochę o tym i aż byłam w szoku. A ząb wcale nie musi boleć żeby był zepsuty od środka, ja tak miałam. Ząb z zewnątrz piękny i biały a w środku czarno..

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tego się boję ... aż wolę nie myśleć. W ostatnich latach trafiłam aż na 3 partaczy , jeden po drugim 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ kompletnie nie mam zaufania do dentystów i od paru lat nie byłam na żadnej wizycie. A ile kasy straciłam na to ...
Ja dokładnie tak samo, robiłam ząb kanałowo, grubo kasy poszło, minęło trochę a on boli No jak to możliwe, poszłam do innego zdj a tu jeden korzeń zrobiony, drugi nie i ząb nie do uratowania. Drugi raz robiłam ząb to kilka wizyt prywatnie czyścił dawał jakieś lekarstwo, poszłam to dziurka była taka ze ja nie widziałam a in rozwiercił cały, i tak wiercił co wizytę aż wszystkie ścianki odpadły, serio. Na koniec jak niby zrobił to mój ząb wyglądał jak był zrobiła kulkę z gumy do rzucia i tam dała. Przyszłam do domu to aż ryczałam . Mąż tam że mną poszedł z awantura. No i niby inny dr tam pracujący poprawił ale ząb już jest słabszy, i nie ma gwarancji że np jak będę jadła orzechy to się coś nie stanie. Ja to z tych co idę jak boli

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry