Klaudiaa92
Zaciekawiona BB
Czytałam że do szpitala należy spakować potwierdzenie zatrudnienia, czyli co?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Serio ?Czytałam że do szpitala należy spakować potwierdzenie zatrudnienia, czyli co?
Przepraszam, ze sie wtrace, ale nie. Nie maja prawa tego wymagać. Po co im informacja gdzie jesteś zatrudniona? A poza tym co z dziewczynami jak nie są zatrudnione? Paranoja..Czytałam że do szpitala należy spakować potwierdzenie zatrudnienia, czyli co?
Ale ezpitao nie wystawia zwolnienia a tylko zaswiadczenie ze sie urodziło wiec nie potrzeba niczego.Serio ?
Pierwsze słyszę. U mnie na pewno czegoś takiego nie ma na liście wymaganych dokumentów.
Numer NIP pracodawcy to owszem bo muszą wystawić zwolnienie dla pracodawcy by dostać macierzyński ( czy się mylę ? ) ale potwierdzenie zatrudnienia ?
U mnie w przychodni jest tak że po wyjściu ze szpitala idziemy na ośrodek zapisać dziecko do lekarza i wtedy automatycznie dostajemy położna. Nic nie trzeba wcześniej załatwiać no chyba że chcesz się z nią spotykać też przed porodem. Musisz się spytać w swoim ośrodku bądź na ich stronie może coś będzie napisaneDziewczyny czy wy chodzicie na jakies wizyty do polożnej? Bo ja powiem szczerze troche sie z tym zagapilam i dopiero bede skladac deklaracje i sie zastanawiam czy od razu mam na jakas wizyte zapisac czy to jest zbedne. W sumie chodze do ginekologa co 3 tygodnie i na szkole rodzenia takze nie mam jako takich pytan jak narazie.
ja mam u siebie tak samoU mnie w przychodni jest tak że po wyjściu ze szpitala idziemy na ośrodek zapisać dziecko do lekarza i wtedy automatycznie dostajemy położna. Nic nie trzeba wcześniej załatwiać no chyba że chcesz się z nią spotykać też przed porodem. Musisz się spytać w swoim ośrodku bądź na ich stronie może coś będzie napisane![]()
ja mam u siebie tak samo
Jak tam w ogóle wasze samopoczucie mamuśki ? Żwawe, pełne energii, wyspane ?![]()
Tez mam na koniec lipca, ubranie popralam i poprasowalam. Ale torba jeszcze nie spakowana, chyba to zrobie bo raczej bym nie chciala zeby mąż mnie pakowal jak cos sie wczesniej podzieje ;-)A jak tam torby spakowane, torby spakowane?? W którym tygodniu za to się zabrałyście. Ja obecnie 32 tydzień i mam mętlik nie wiem czy już prac, prasować pakować torbę czy jeszcze zaczekać ? Termin na koniec lipca![]()
Ja mam termin na 4lipca , ja jestem w sumie spakowana już od 2miesięcyA jak tam torby spakowane, torby spakowane?? W którym tygodniu za to się zabrałyście. Ja obecnie 32 tydzień i mam mętlik nie wiem czy już prac, prasować pakować torbę czy jeszcze zaczekać ? Termin na koniec lipca![]()