reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja dzisiejszej nocy polożyłam się spać dopiero po 3...😱 wyprawialiśmy urodziny męża, a przecież gości nie wygonię :) od 12 w nocy było mi już ciężko opanować ziewanie :D
Do tego jak już zasnęłam to było mi niewygodnie, bo w każdej przyjętej pozycji bolały mnie piersi. Także nocka też nieprzespana.

Udanej niedzieli! 😉 u nas ❄❄❄ to spacer po lesie wskazany.
Mówiliście już im o dzidzi

reklama
Mówiliście już im o dzidzi
Nie, jeszcze nie. Na szczęście nikt nie zapytał dlaczego nie piję alko. A miałam już przygotowaną wymówkę :D

W poprzedniej ciąży pospieszyłam się z nowinami i powiedziałam najbliższym już po info o serduszku. Po dwóch tyg musiałam informować tych co wiedzieli, że nic z tego nie będzie. Wolałam to zrobić, żeby uniknąć później pytań typu "jak się czujesz? " "A gdzie brzuszek? "

My powinny mojej mamie po pierwszych prenatalnych czyli w okresie świąteczno-noworocznym. Reszcie powiemy po drugich prenatalnych (o ile moja mama się nie wygada).

Ja dzisiaj 6+3 i nie mam młodości w ogóle. Co dziwne bo biorę metformine i na niej miałam cały czas mdłości. A od kiedy jestem w ciąży ich nie mam ;) piersi za to mnie mega bolą, czasem przy siedzeniu nawet bez dotyku myślę że mi je rozsadzi.

Mi na zaparcia pomagają suszone sliwki. Absolutnie nie chodzę do łazienki i nie pre, boję się że coś się stanie. No cóż, taki urok ciąży. W pracy również nic nie mówię. Powiem dopiero po 12 tyg. Pracuje z domu, mam bardzo spokojna prace. W pierwszej ciąży pracowałam po 12h w sklepie sportowym i poszłam prawie od razu na zwolnienie. Po powrocie nieswojo się czułam miałam wrażenie że patrzą na mnie z litościa. No ale było minęło :) Ja dzisiaj zaczynam 8 tydzień, jutro wizytujemy. I ja i Mąż nie możemy się doczekać. Jesteśmy dobrej myśli :)

My powinny mojej mamie po pierwszych prenatalnych czyli w okresie świąteczno-noworocznym. Reszcie powiemy po drugich prenatalnych (o ile moja mama się nie wygada).

Ja dzisiaj 6+3 i nie mam młodości w ogóle. Co dziwne bo biorę metformine i na niej miałam cały czas mdłości. A od kiedy jestem w ciąży ich nie mam ;) piersi za to mnie mega bolą, czasem przy siedzeniu nawet bez dotyku myślę że mi je rozsadzi.
My córce powiemy po wizycie serduszkowej, a reszcie rodziny w święta. Moja mama tylko wie, bo jej wystarczyła odpowiedź na pytanie czy chce kawę,, nie,, i od razu powiedziała aha to już wiem co jest na rzeczy, gratulacje 😅

reklama
Hmmm, to kiedy najlepiej powiedziec rodzinie itd. Po 12 tygodniu? Jak myślicie?
w poprzedniej ciąży mówiliśmy w okolicy 12 tc bo już wiele osób podejrzewało. Mieszkaliśmy wtedy w tym samym budynku, co teściowie więc widzieli że nie chodzę do pracy.
Teraz myśle, że poczekamy do tego 14tc na pewno. Na razie wiedzą moi rodzice, siostra i dwie przyjaciółki. Tak pozostanie.
Aaaa No i Wy wiecie 😂

Ja w styczniu chce lecieć gdzieś na wakacje, bo od dawna mieliśmy taki plan. Także powiem jak wrócę, żeby mi dodatkowo nie gadali, że w ciąży jestem a podróżuje. (Oczywiście jeśli ciąża będzie fizjologiczna)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry