reklama

Lipcowe mamy 2023

Usg prenatalne można wykonywać z tego co pamietam do końca 13 tc. Akurat przeglądałam papiery w poszukiwaniu grupy krwi i patrzyłam, że poprzednio miałam 13+3 😊

Przy okazji wiecie czy laboratorium może mi wydać drugi raz wynik z grupy krwi? Nigdzie nie mogę znaleźć tego wyniku. Podejrzewam, że po porodzie w szpitalu mi nie oddali.
Chyba nie bo ja poprzednim razem musiałam robić w szpitalu ponownie...
Dzięki dziewczyny trochę mnie uspokoiłyscie... Ja nic nie kupuje i po przejściach w drugiej ciąży obstawiam że kupię wszystko tydzień. Przed terminem 🙈 ale najważniejsze rzeczy mam jeszcze po córce więc jakoś dam radę... Jedynie planuje pod choinkę kupić buciki lub skarpety żeby córce spakować i tak ją poinformować 😁

reklama
Usg prenatalne można wykonywać z tego co pamietam do końca 13 tc. Akurat przeglądałam papiery w poszukiwaniu grupy krwi i patrzyłam, że poprzednio miałam 13+3 😊

Przy okazji wiecie czy laboratorium może mi wydać drugi raz wynik z grupy krwi? Nigdzie nie mogę znaleźć tego wyniku. Podejrzewam, że po porodzie w szpitalu mi nie oddali.
Wydaje mi się że nie , ale warto zapytać .

Dla mnie to też jest chore że podstawowych badań w ciąży lekarz prywatny nie może wypisać na NFZ 🤦

Dziewczyny w którym tygodniu zapisali Was na prenatalne? Ja właśnie dzwoniłam do kliniki i zapisali mnie na 29grudnia ale to będzie już 13tydz i nie wiem czy nie za późno 🤔 oczywiście zapytam o to lekarza na wizycie ale pamiętam że w drugiej ciąży robiłam w 12tygodniu
Ja dostalam do wyboru wizyte w 12+3 lub 12+6 i wybrałam tę późniejszą licząc że dokładniej uda się wszystko sprawdzić 🙂

Dla mnie to też jest chore że podstawowych badań w ciąży lekarz prywatny nie może wypisać na NFZ 🤦

Dziewczyny w którym tygodniu zapisali Was na prenatalne? Ja właśnie dzwoniłam do kliniki i zapisali mnie na 29grudnia ale to będzie już 13tydz i nie wiem czy nie za późno 🤔 oczywiście zapytam o to lekarza na wizycie ale pamiętam że w drugiej ciąży robiłam w 12tygodniu
Wczoraj dostałam namiary od mojej lekarki na badania prenetalne i po prostu mam je wykonać pomiędzy 20 grudnia, a 5 stycznia. Dzisiaj jest 8+0. Czyli 20 grudnia zaczyna sie 11 tydzień, a 5 stycznia będzie 13 tydzień. Udało mi się umówić na 28 grudnia.

J

Sporo zaplacilas , ja ci poradzę iść tez po jakiś pakiet medyczny ja mam w luxmed płace 106zl na miesiąc mam różne badania w tym wizyty u różnych specjalistów i prowadzenie ciazy tez umowa na rok wiec spoko naprawdę jest mnóstwo badań w tym pakiecie nie tylko krew np spirometria . Możesz się umówić nawet do Krakowa jak akurat tam będziesz bo to na całej Polsce ma swoje placówki albo telewizyta z lekarzami z całego kraju .
Mam luxmed, ale nie chodzę z dwóch powodów : nie robią usg na każdej wizycie tylko na usg trzeba się umawiać oddzielnie oraz byłam raz to pani mi powiedziała między 4-5 tyg ze mam się nie łudzić bo nie ma serca 😂😂😂😂nie było zarodka tylko zoltkowy a ona chciała serce widzieć :) podziękowałam od tej pory za luxmed . Sytuacja z Łodzi :)

reklama
Dziewczyny polecam wyrobić sobie Kartę grupy krwi. Mi lekarz zlecił w 1 ciąży i teraz tylko pokazuję i tyle. Przydała się też przy innych pobytach w szpitalu, bo czasem wymagają przy przyjęciu okazania grupy krwi. Nie trzeba się ciągle kłuć i dodatkowo płacić.
Dokładnie , ja jako honorowy dawca krwi mam taką kartę od 2006 i też nie muszę ponawiać 😉

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry