Anuszka272
Moderator
A miałaś na fundusz? Bo u mnie też tak było ale na fundusz tak już jest wlasnieMnie to nawet nie pytał o tę krew czy chcę, po prostu przyszła Pani pobrała i poszła. Tak jakby sam zdecydował, że robimy pappe![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A miałaś na fundusz? Bo u mnie też tak było ale na fundusz tak już jest wlasnieMnie to nawet nie pytał o tę krew czy chcę, po prostu przyszła Pani pobrała i poszła. Tak jakby sam zdecydował, że robimy pappe![]()
Nic takiego nie pisałam że przezierność wyszła ponad 4.Kurcze dziwne trochębo mówiłaś że na USG przezierność wyszła ponad 4 a to już powyżej normy
lekarz nic wtedy nie mówił? W niedzielę pisałaś że masz wyniki pappy ale opis będziesz miała dopiero za tydzień
to skąd ten opis dzisiaj? Ja bym spokojnie i bez paniki czekała do wizyty u swojego lekarza... I z nim na spokojnie omówiła cały opis badania i dalszą diagnostykę
Dokładnie tak było u mnie z tym HCG. Kiedy wszystkie testy wychodziły pozytywnie i miałam bóle brzucha poszłam do GP a on już mnie chciał odesłać z kwitkiem.. powiedział że paracetamol 4 tabletki dziennie to bezpieczna dawka - nie ma opcji wolałam cierpiecWlasnie byłam w konsulacie w ostatnim tygodniu!
Ja podziwiam dziewczyny które mogą doczekać do 12tc na usg. My poszliśmy prywatnie w 8 tygodniu.
Chyba największym szokiem było to ze nikt w żaden sposób tutaj tej ciąży nie potwierdza. Pierwsze badanie krwi miałam w 8tc z położna ale z tego nawet hcg nie sprawdzili!
Nic takiego nie pisałam że przezierność wyszła ponad 4.
Ja dopiero dziś dostałam pełny opis z badań prenatalnychA jaka Ci wyszła? Może Anuszce coś się pomyliło, może z jakimś innym parametrem![]()
Wogole się nie znam na tym .A jaka Ci wyszła? Może Anuszce coś się pomyliło, może z jakimś innym parametrem![]()
Czyli jednak w PL nie tak źleDokładnie tak było u mnie z tym HCG. Kiedy wszystkie testy wychodziły pozytywnie i miałam bóle brzucha poszłam do GP a on już mnie chciał odesłać z kwitkiem.. powiedział że paracetamol 4 tabletki dziennie to bezpieczna dawka - nie ma opcji wolałam cierpiecpo tym wszystkim sama powiedziałam że słuchaj jest takie coś jak hormon HCG i żeby to sprawdzić bo może testy się mylą i mam jakiś inny problem tam na dole.. a on że nooo w sumie racja mogę zadzwonić do szpitala.. takim sposobem udało mi się dostać na oddział 'early pregnancy'
no cyrk na kółkach
Ale tak.. ja czekam do 12 tygodnia, stwierdziłam że i tak wcześniejsze scany i tak mi w niczym nie pomogą skoro mieszkam w takim kraju![]()
Boże przepraszam Ty pisałaś wtedy o crlNic takiego nie pisałam że przezierność wyszła ponad 4.