Natalianatalia
Fanka BB :)
A wysoka przyziemność wskazuje konkretna wadę czy jak to jest i czy to jest to NT?Dziewczyny oddałam dzisiaj krew na Nifty moja lekarka zrobila szybkie USG i też jej wychodzila tak wysoka przezierność....
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A wysoka przyziemność wskazuje konkretna wadę czy jak to jest i czy to jest to NT?Dziewczyny oddałam dzisiaj krew na Nifty moja lekarka zrobila szybkie USG i też jej wychodzila tak wysoka przezierność....
Ja nie robiłam pappa ale mam 27 latA czy jest tu ktoś po 35 roku życia i miał tylko USG plenatarne bez krwi? Bo tak mnie męczy czemu mi mój gin nie dałbo co czytam to każda z was albo Pappa, albo Nimfy... a ja nic...
Po dwóch cesarkach chyba mała szansa, że będą ci wywoływać. No chyba że jakieś bardzo małe dawki, oksytocyna to jednak wtedy duże ryzyko dla macicy.Ja stracilam ciaze w 14tyg I dotalam tabletki na wywolanie poronienia. Strasznie to przezylam, te skurcze byly okropne. Od tego czasu boje sie wywolywania porodu sztucznie a ze wzgledu na cukrzyce mialabym wywolywany. Mialam 2 cesarki, pierwsza bo byl problem z przeplywamy krwii w ciazy a w drugiej lekarz mowil ze on rekomenduje cesarke ale jak sie upre to moga wywolac dlatego tez mialam cesarke. Ja śmigałam po nich bardzo szybko, największym utrudnieniem był zakaz prowadzenia pojazdów przez 6 tyg.
Tez tak uważam zależy od osoby podejścia i może progu bóluGeneralnie nie sądziłam, że jest to taki delikatny temat. Zawsze myślałam o tym właśnie, że jest to indywidualna sprawa każdego i zdania nie zmienię
.
Najważniejsze aby dziecko wyszło na świat, a w jaki sposób to już inna sprawa![]()
a czemu ja przy Tobie mam chłopca na liście?Jeeeju jak cudownie jest zobaczyć tą małą istotkę! USG i wynik pappa wyszły bardzo dobrze. Prawie 7 cm dzidziusia. Troszkę podrosła (prawdopodobnie będzie kolejna dziewczynka) . Wcześniej z USG była 5 dni młodsza niż z om. Teraz wyszlo ze terminy są równe
wiec moje wymioty nie przeszkodziły jej rosnąć, uff
☺ na ostatnim zdjęciu jest wyrostek, który wskazuje na dziewczynkę
![]()
Przeziornosć to NT. Niestety co do wad to nie wiem o czym mówi.A wysoka przyziemność wskazuje konkretna wadę czy jak to jest i czy to jest to NT?
ja rodziłam naturalnie 22msc po cesarce i lekarze nie brali nawet innej opcji pod uwagęCo do porodu, to ja nie miałam żadnych wskazań do cc, a i tak mi zrobili z powodu komplikacji przy próbie porodu SN. Teraz też nie mam wskazań i lekarz mówi, że mogę urodzić naturalnie, ale wiadomo po cesarce nie jest to już takie łatwe jak bez niej.
A jeśli chodzi o opinię, że CC to nie poród, to śmiać mi się chce, bo moje było po 7 h skurczów i przy praktycznie pełnym rozwarciu. Rzeczywiście super lajtowe to było![]()
Oj nie, musialas mnie z kimś pomylića czemu ja przy Tobie mam chłopca na liście?Twój lekarz nie sugerował wcześniej chłopca? Super wieści
![]()
oki to już poprawiamOj nie, musialas mnie z kimś pomylićwcześniejszą wizytę miałam 23 grudnia i wtedy lekarz nic nie mówił na ten temat ☺