Super wieści ,każda dobra nowina na forum podbudowuje nas wszystkieHej, ja już po![]()
Wszystko wyszło okey, dzieciak brykał tak że ciężko było uchwycić. 68 mm człowieka. Udało się przez powłoki brzuszne i o dziwo warunki mam napisane że dobretakże mój fat na brzuchu nie jest taki najgorszy na to wygląda
Wskoczyliśmy dwa dni do przodu, a więc z 12+4 na 12+6, więc jutro zaczynam 14 tydzieńwow...
USG było dość szybkie, trwało może 10 min, no ale mam nadzieję że wszystko co trzeba zbadane![]()
Kamień z serca.
Miałam jeszcze termin "just in case", gdyby coś źle wyszło, albo odwołali NFZ zarezerwowany prywatnie na 05.01. I teraz mocno zastanawiam się czy iść czy już olać.... Jak myślicie?
reklama
Ja odebrałam go bardzo dobrze. Mało mówił ale konkretnie. Sprawił wrażenie bardzo dobrego specjalisty. Jesteś w dobrych rękach! Cieszę się że u Ciebie zgodził się na nifty, zawsze to szybciej i całkowicie nieinwazyjne. Bardzo mocno trzymam kciuki i myślę o was Ciepło
No właśnie te USG co mam zarezerwowane to też genetyczne, na wypadek gdyby coś trzeba było powtórzyć z żebym nie szukała na szybko to tak sobie przezornie kilka tyg temu zarezerwowałam. Więc to by były dwa prenatalne pod rządco jeszcze kuszące to fakt że miałabym je płacone z pracowego pakietu medycznego. Ale... Chyba nie ma co szukać dziury w całym...
Aaaaa, myślałam, że to taka zwykła kontrola i zwykle usg. No to faktycznie jeśli na jednym prenatalnym wyszło wszystko w porządku to chyba zostaje czekać na kolejną „standardową” wizytę u swojego lekarza
JestemMama!
Fanka BB :)
Ooo to mnie dogonilaśHej, ja już po
Wszystko wyszło okey, dzieciak brykał tak że ciężko było uchwycić. 68 mm człowieka. Udało się przez powłoki brzuszne i o dziwo warunki mam napisane że dobretakże mój fat na brzuchu nie jest taki najgorszy na to wygląda
Wskoczyliśmy dwa dni do przodu, a więc z 12+4 na 12+6, więc jutro zaczynam 14 tydzieńwow...
USG było dość szybkie, trwało może 10 min, no ale mam nadzieję że wszystko co trzeba zbadane
Kamień z serca.
Miałam jeszcze termin "just in case", gdyby coś źle wyszło, albo odwołali NFZ zarezerwowany prywatnie na 05.01. I teraz mocno zastanawiam się czy iść czy już olać.... Jak myślicie?
laurka95
Co za cudowne wiadomości, aż super się je nadrabia
Gratuluję udanych wizyt
Też dzisiaj pobolewał mnie brzuch, ale po magne B6 przestaje się stawiać i czuję ulgę.
Zazdroszczę Wam dziewczyny tego spadku wagi, u mnie z 2.5 kg na plusie (czuję, że to głównie zatrzymana woda, bo zostają mi ślady po dotknięciu) - no i już się czuję taka rozlazła. Boję się, że za chwilę całe łoże zajmę swoją osobą 
A jak długo używacie tych detektorów? W sensie.. parę minut? Sekund?
A jak długo używacie tych detektorów? W sensie.. parę minut? Sekund?
Salamatka
Zobaczysz, będzie pięknieOoo to mnie dogonilaścudowne wieści. , Właśnie ci chwilę forum odświeżam czy już są informacje od Ciebie
aaa jeszcze dwa dni i ja idę
![]()
Ja sobie chyba dzisiaj zamówię poduszkę, jako znak że jest ok i mogę odetchnąć. Jeszcze dalej nie wiem czy c czy u ;p
Bardzo się też cieszę że chyba wreszcie zaczniemy z mężem rozmawiać jak to będzie. Do tej pory ucinaliśmy rozmowy jak któregoś poniosła radość z ciąży, żeby nie wybiegać w przyszłość bo wszystko może się zdarzyć. Ale skoro jest ok, to chyba nie ma co pielęgnować czarnowidztwa, bo jak się coś ma stać to może w każdej chwili nawet minutę przed porodem. Chyba czas odetchnąćz bo zwariujemy (takie głośne przemyślenia).
JestemMama!
Ja też powiedziałam. Do męża że jak wyjdziemy z badań i będzie wszystko dobrze to jedziemy kupić poduszka .ja biorę uZobaczysz, będzie pięknie
Ja sobie chyba dzisiaj zamówię poduszkę, jako znak że jest ok i mogę odetchnąć. Jeszcze dalej nie wiem czy c czy u ;p
Bardzo się też cieszę że chyba wreszcie zaczniemy z mężem rozmawiać jak to będzie. Do tej pory ucinaliśmy rozmowy jak któregoś poniosła radość z ciąży, żeby nie wybiegać w przyszłość bo wszystko może się zdarzyć. Ale skoro jest ok, to chyba nie ma co pielęgnować czarnowidztwa, bo jak się coś ma stać to może w każdej chwili nawet minutę przed porodem. Chyba czas odetchnąćz bo zwariujemy (takie głośne przemyślenia).
Salamatka
Ja też cały czas byłam zdecydowana na u, ale potem ktoś napisał że u nie jest najlepsze do karmienia i zajmuje mega dużo miejsca. Stąd muszę jeszcze research zrobić. Chociaż nie ukrywam że opcja nie przekładania poduszki z boku na bok jest kuszącaJa też powiedziałam. Do męża że jak wyjdziemy z badań i będzie wszystko dobrze to jedziemy kupić poduszka .ja biorę u
Miętusek
Moderator
Dosłownie 2 min temu myślałam o Tobie, czy juz dostalaś ten detektorCo za cudowne wiadomości, aż super się je nadrabiaGratuluję udanych wizyt
Też dzisiaj pobolewał mnie brzuch, ale po magne B6 przestaje się stawiać i czuję ulgę.
Zazdroszczę Wam dziewczyny tego spadku wagi, u mnie z 2.5 kg na plusie (czuję, że to głównie zatrzymana woda, bo zostają mi ślady po dotknięciu) - no i już się czuję taka rozlazła. Boję się, że za chwilę całe łoże zajmę swoją osobą
A jak długo używacie tych detektorów? W sensie.. parę minut? Sekund?![]()
U mnie za pierwszym razem wyszło najdłużej, nie miałam jeszcze patentu dobrego. Teraz już mniej więcej wiem gdzie szukać (chociaż parę dni temu dziecko było bardziej po lewej od środka, a wczoraj przesunęło się parę cm w prawo). Wtedy może całość trwa z 10 min. Musiałam oczywiście nagrać serduszko jeszcze
Teraz samo szukanie około 2-3 min i słucham z 30 sekund. Tak mi się wydaje, ale jak to wychodzi w rzeczywistości kto wie
laurka95
No właśnie nie dostałam!Dosłownie 2 min temu myślałam o Tobie, czy juz dostalaś ten detektor
U mnie za pierwszym razem wyszło najdłużej, nie miałam jeszcze patentu dobrego. Teraz już mniej więcej wiem gdzie szukać (chociaż parę dni temu dziecko było bardziej po lewej od środka, a wczoraj przesunęło się parę cm w prawo). Wtedy może całość trwa z 10 min. Musiałam oczywiście nagrać serduszko jeszcze
Teraz samo szukanie około 2-3 min i słucham z 30 sekund. Tak mi się wydaje, ale jak to wychodzi w rzeczywistości kto wie![]()
No widzisz, praktyka czyni mistrza
U mnie ostatnio na usg wiedzieliśmy, jak dziecko nam przeskakiwało, machało i w ogóle - było bardzo aktywne. Mam nadzieję, że je złapię
reklama