reklama

Lipcowe mamy 2023

Wy tu o żarciu ciagle piszecie a ja od tygodnia dieta z niskim IG 🙈 robiłam krzywa i mam duzy cukier po godzinie. Jeszcze nie konsultowałam z lek ( gin we wt a do diabetologa za półtora tyg) ale sama juz się za to wzięłam i pilnuje stałych posiłków ( u mnie to nawala bo całe życie jadłam 3 a teraz muszę 5-6) oraz wybieram produkty z niskim indeksem.

Cieszę się, ze mi gin wspomniał, ze po 35 rż warto zrobić szybciej i miał racje… pomimo, ze zawsze cukier nad czczo mam 80-90 czyli w normie, a tu takie zdziwko ze po godzinie 190 🙈

Ciekawa jestem czy zawsze tak miałam z tym skokiem czy to typowo ciążowa …

reklama
pobudka w połowie nocy zaliczona.
Sny ciążowe są tak wyraziste! Właśnie w moim byłam w supermarkecie i mieli sekcje z ubraniami ciążowymi. Oglądałam taka Sexy mała czarna (twierdziłam ze będzie ok do pracy🤦🏼‍♀️) i śliczne różowe ogrodniczki. Rzadko pamietam każdy szczegół tak dokładnie. Teraz patrze w telefon i szukam różowych ogrodniczek ciążowych, może znajdę podobne 😂

Wiem że czasem jest to artefakt bo jak komuś wyjdzie wysokie ciśnienie w badaniu tuż przed USG prenatalnym traktują Cię z marszu jak osobę z nadciśnieniem a to statystycznie bardzo wzmacnia ryzyko porodu przedwczesnego...ale ktoś być może normalnie nadciśnienia nie ma...taki przyklad
Aha ok to może przez to bo na wizytach mam faktycznie wysokie to ciśnienie ale kontroluje w domu i jest ok. Dowiem się w poniedziałek na wizycie. Dzięki za odpowiedź, trochę mnie uspokoilas

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry