Kitsune
Moderator
Kurcze, to chyba nic nie da się zrobić :/ Z tego co czytam to kasę za chorobowe nadal możesz dostać, ale nie wiem jak długo. No i nici z urlopu macierzyńskiego oczywiścieobecnie 6tc , umowa o prace na czas określony do 6 grudnia
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Kurcze, to chyba nic nie da się zrobić :/ Z tego co czytam to kasę za chorobowe nadal możesz dostać, ale nie wiem jak długo. No i nici z urlopu macierzyńskiego oczywiścieobecnie 6tc , umowa o prace na czas określony do 6 grudnia
obecnie 6tc , umowa o prace na czas określony do 6 grudnia
O to już, na pewno! Ja też jeszcze 7 grudnia idę na NFZ więc też pod patrzę jeszcze kropka.Ja 1.12 w 9+2 i liczę na to że będzie już ładnie widać gdzie główka, rączki, nóżki![]()
Super, gratki i niech kropek trzyma najmocniej jak potrafi aż do lipcaU mnie dziś po wizycie i mamy pęcherzyk ciążowy 4mm, pokrywa się z om i wychodzi jakieś 5+0/ 5+1Dobrze, że trafił do macicy i niech się tam trzyma z całych sił, ja po owulacji miałam 14mm endometrium, więc powinien mieć wygodnie
Dzisiaj mam taki dzień bez sil, nie wiem czy to ta pogoda, czy co, ale mam spadek formy, a może stres troche opadł i organizm potrzebuje odpoczynku
Bety nie musze badać przez jakiś tydzień wiec luzik![]()
Przykro mi! Ale jest jeszcze tydzień, może sie pojawi zarodek!!!Jestem po wizycie w 8+1. Nadal bez zmian, tylko pęcherzyk zoltkowy bez zarodka. Straciłam już nadzieje, za tydzień ostateczna wizyta i pewnie skierowanie do szpitala![]()
Gratulacje!!!Mamy w te same dni wizyty ja właśnie po USG jestem dzidzia ma się dobrze ponad 15 mm serduszko bije ale nie dali posłuchać założyli mi kartę ciąży i następna wizyta 1.12 już w szpitalu bo będą mnie prowadzić ponieważ miałam w lutym usuwany mięśniak 12cm i muszę rodzić też w szpitalu. Ja się dzisiaj znowu czuje kiepsko brak mocy i mdłości
W teorii jak dasz l4ciazowe i zaniesiesz zaświadczenie od lekarza o ciąży to nie mają prawa nie uznać. W tedy będziesz mieć zwolnienie do końca ciąży i macierzyński ( acz kolwiek tu nie jestem pewna ile trzeba pracować by dostać macierzyński)słuchajcie własnie sie dowiedziałam ze nie zostanie mi przedłuzona umowa , co w tym wypadku ? czy jak pójde na zwolnienie to to zostanie uznane ? jestem kompletnie w rozsypce , doradzcie cos zeby było dobrze ..
bardzo mi przykro, tule mocnoJestem po wizycie w 8+1. Nadal bez zmian, tylko pęcherzyk zoltkowy bez zarodka. Straciłam już nadzieje, za tydzień ostateczna wizyta i pewnie skierowanie do szpitala![]()
O to już, na pewno! Ja też jeszcze 7 grudnia idę na NFZ więc też pod patrzę jeszcze kropka.
Super, gratki i niech kropek trzyma najmocniej jak potrafi aż do lipca
Przykro mi! Ale jest jeszcze tydzień, może sie pojawi zarodek!!!
Gratulacje!!!
W teorii jak dasz l4ciazowe i zaniesiesz zaświadczenie od lekarza o ciąży to nie mają prawa nie uznać. W tedy będziesz mieć zwolnienie do końca ciąży i macierzyński ( acz kolwiek tu nie jestem pewna ile trzeba pracować by dostać macierzyński)
Dokładnie. Dziewczyna musiałaby być w 12 tygodniu ciąży przy końcu umowy, żeby jej przedłużyli do porodu i miała macierzyński.A podasz podstawę prawną? Bo to co piszesz to totalna bzdura niemająca nic wspólnego z kodeksem pracy