reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2024

Ja Wam powiem, że od paru dni to ledwo żyje ... Mdłości cały dzień, na szczęście bez wymiotów. Lekarz przepisał mi Luteinę 2x2 tabletki pod język i na samą myśl o tym,że mam je zażyć mam odruch 🤮Do tego takie wąchania nastroju, że potrafię popłakać się nawet na filmie przyrodniczym jak lew zjada antylopę 😂 I mam tak głupie sny, a zarazem tak realistyczne, że jak wstaje to zastanawiam się czy to naprawdę czy sen😉

reklama
Ja Wam powiem, że od paru dni to ledwo żyje ... Mdłości cały dzień, na szczęście bez wymiotów. Lekarz przepisał mi Luteinę 2x2 tabletki pod język i na samą myśl o tym,że mam je zażyć mam odruch 🤮Do tego takie wąchania nastroju, że potrafię popłakać się nawet na filmie przyrodniczym jak lew zjada antylopę 😂 I mam tak głupie sny, a zarazem tak realistyczne, że jak wstaje to zastanawiam się czy to naprawdę czy sen😉
Ja mam ciezko zasnac .. jak usnę to w srodku nocy się budzę.. i jak uda mi się znowu usnąć to mam tak samo. Tak realistyczne sny, ze nigdy takich nie mialam..

Ja mam ciezko zasnac .. jak usnę to w srodku nocy się budzę.. i jak uda mi się znowu usnąć to mam tak samo. Tak realistyczne sny, ze nigdy takich nie mialam.
U mnie noce wyglądają podobnie, nie mogę usnąć A jak usnę to sny są tak realistyczne ze nie wiem co się dzieje jak się obudzę :D może to też swojego rodzaju objaw

Ja skończyłam 38 w tym miesiącu ale żyję w zawieszeniu od szpitala. Z objawów tylko piersi trochę bolą, nie plamie, nie krwawie, nie biorę żadnych leków. Gdyby nie badanie bety myślałaby że jestem w szczęśliwej ciąży.... a wiem, że przyrosty są bardzo słabe i tracę nadzieję. W poniedziałek mam kolejne usg, więc zobaczę co i jak.
Witam lipcowe mamusie :) mam nadzieję, że też się do Was zaliczam. Zawsze tylko czytałam lecz postanowiłam dołączyć.
Mam obawy.. 10.11 miałam wizytę, pęcherzyk ciążowy 7.5 mm .. więc jakby wszystko ok lekarz mowi 4 tydzien.
Coś mnie tknęło, żeby zrobić sobie kontrolnie bete. 21.11 - 6057 , dzis 23.11 - 7186.
Boje się, że cos jest nie tak i za slaby przyrost. Poronilam juz 3 razy :(
Hej u mnie też takie przyrosty właśnie, w poniedziałek beta 6880 a w środę 8066, słabo to widzę. Do 4tys beta rosła super...

Ja skończyłam 38 w tym miesiącu ale żyję w zawieszeniu od szpitala. Z objawów tylko piersi trochę bolą, nie plamie, nie krwawie, nie biorę żadnych leków. Gdyby nie badanie bety myślałaby że jestem w szczęśliwej ciąży.... a wiem, że przyrosty są bardzo słabe i tracę nadzieję. W poniedziałek mam kolejne usg, więc zobaczę co i jak.

Hej u mnie też takie przyrosty właśnie, w poniedziałek beta 6880 a w środę 8066, słabo to widzę. Do 4tys beta rosła super...
Ja czekam do 1go grudnia ale tez cala w nerwach .. ale nie nastawiajmy się. Może jeszcze bedzie ok :)

Ja czekam do 1go grudnia ale tez cala w nerwach .. ale nie nastawiajmy się. Może jeszcze bedzie ok :)
Mam cień nadziei ale czytam fora i nie nastawiam się za bardzo.... ja mam wizytę w poniedziałek a później 4 grudnia u mojego gina którego wybrałam do prowadzenia ciąży. Także dam znać co i jak. Czasami żałuję że badałam betę...tak zylabym spokojnie w nieświadomości i martwiła się po wizycie.

Witam nowe mamuśki!
Widze prawie same "chude" Babeczki, ja mam 15 na plusie, wiec pewnie niedługo magiczna 100 przekroczę bo ja wysoka i szeroką więc ważyć swoje muszę. Liczę że teraz dużo nie przytyje bo w 1 ciąży po szalałam i było +30 syn miał 3.9 kg, za drugim razem już lepiej bo 25kg cora 4.2 kg, trzeci już tylko 18 kg a syn 4.4 kg . Więc z każda ciąża coraz mniej ważyłam ale za to dzieciaczki coraz cięższe 😆
Jezuuuu 😭
Jest wszystko dobrze! Widziałam bijące serduszko. 6+2 CRL 0.55cm
Poryczałam się u lekarza z tych emocji 🙈
Mam nadzieję że wszystko już będzie dobrze
Gratuluję udanej wizyty i zazdroszczę spokojnej głowy! Witamy małego kropka!!!

Humorki też mam. Normalnie jak przed @. Ale w teorii za tydzień powinnam dostać kolejny okres wiec może organizm pamięta że trzeba się wkurzać 😆

reklama
Mam cień nadziei ale czytam fora i nie nastawiam się za bardzo.... ja mam wizytę w poniedziałek a później 4 grudnia u mojego gina którego wybrałam do prowadzenia ciąży. Także dam znać co i jak. Czasami żałuję że badałam betę...tak zylabym spokojnie w nieświadomości i martwiła się po wizycie.
To czekam na same dobre wieści 💪💪 tez duzo czytalam i przez to psychika siadała.. przyjdzie czas bedzie rada. A teraz tylko cierpliwosc nam zostala i pozytywne nastawienie :) oby tylko szybko czas zlecial do wizyty

Do góry