U mnie tak to wyglądało 5+6 i widać było jak serduszko miga pięknie, ale dobrej jakości sprzęt, nie jakiś ekstra, ale nadal, a zdjęcie podobneHejka!
Właśnie wróciłam od gina.
Mam mieszane uczucia bo nie widziałam serca chociaż gin powiedziała „coś miga” ale że jeszcze wszystko małe ( a raczej słaby sprzęt w Medi) nie spr.
Dzidzia idealnie odpowiada 6+1 i mam być dobrej myśli, mam przyjść za tydzień - tyle, że nie ma wizyt… będę obserwować czy coś wpadnie, zadzwonię też na infolinię.
Wrzucam Wam zdjęcie USG w super medicoverowskiej jakości![]()
reklama
Devin
Moderator
No ale to wychodzi że i w macicy i w jajowodzie jest pęcherzyk?byłam u ginekologa, dostałam skierowanie do szpitala beta z wczoraj 1990, natomiast w macicy widać maleńki pęcherzyk ciążowy. Na taką betę jest za mały, prawdopodobnie w lewym jajowodzie jest pozamaciczna ale to w szpitalu może powiedzą mi więcej. Nie wiem kompletnie czego się spodziewać…
Prawdopodobnie takNo ale to wychodzi że i w macicy i w jajowodzie jest pęcherzyk?
Zaraz wam wstawię zdjęcia z usg i faktycznie w poprzedniej ciąży przy podobnej becie pęcherzyk był o wiele większy.
Ginekolog przekazał mi że mam coś w lewym jajniku ale nie jest w stanie mi powiedzieć czy to nie jest drugi pęcherzyk bo beta jest podejrzanie wysoka patrząc na ten co jest ulokowany w macicy i dostałam skierowanie do szpitala z ciążą pozamaciczną.
Próbowałam umówić się jeszcze na dzisiaj do mojej ginekolozki ale dzisiaj nie przyjmuje
Nie wiem kompletnie co robić, niby drugi lekarz mówi o pozamacicznej ale żadnej mi tego nie potwierdził. Zrobiłam znowu betę dzisiaj to porównam sobie wynik z wczorajszą i najwyżej wieczorem pojadę do szpitala lub jutro z rana…
Devin
Moderator
może jedź na izbę przyjęć odrazu?Prawdopodobnie tak
Zaraz wam wstawię zdjęcia z usg i faktycznie w poprzedniej ciąży przy podobnej becie pęcherzyk był o wiele większy.
Ginekolog przekazał mi że mam coś w lewym jajniku ale nie jest w stanie mi powiedzieć czy to nie jest drugi pęcherzyk bo beta jest podejrzanie wysoka patrząc na ten co jest ulokowany w macicy i dostałam skierowanie do szpitala z ciążą pozamaciczną.
Próbowałam umówić się jeszcze na dzisiaj do mojej ginekolozki ale dzisiaj nie przyjmuje
Nie wiem kompletnie co robić, niby drugi lekarz mówi o pozamacicznej ale żadnej mi tego nie potwierdził. Zrobiłam znowu betę dzisiaj to porównam sobie wynik z wczorajszą i najwyżej wieczorem pojadę do szpitala lub jutro z rana…
Ewi12
Fanka BB :)
tak, 3miasto. Aktualnie do Gdańska-Oliwy ale w sumie zazwyczaj idę tam gdzie jest miejsce więc znam wszystkie 3 Medi, które mamy. Wydaje mi się, że w Gdyni mają ciut lepszy sprzęt niż w Gdańsku. No i jak się idzie na takie usg połówkowe czy do 10 tc ( bo takie też zlecająJa mam za godzinę i jak mi powie że coś miga to mu jebn**
Jak w lipcu byłam w klinice to widzieli zarodek a po kilku dniach w medi on nie widział, ale przyznał że słabszy sprzęt na pewno.
A do którego medi chodzisz? Bo Trójmiasto?![]()
Sosna108
Ja w poprzedniej ciąży miałam podejrzenie pozamacicznej, co 2 dni latałam na USG każdy lekarz mówił co innego, w tym jeden że w lewym jajowodzie się rozwija ciąża pozamaciczna ale narazie słabo widać. W końcu przy becie 1390 pojawił się pęcherzyk w macicy 3 mm, czyli bardzo malutki i znowu było że to tak zwany pseudopecherzyk, przy ciąży pozamacicznej często jest właśnie pseudo pęcherzyk w macicy tylko charakteryzuje się innymi cechami, jest zazwyczaj idealnie po środku macicy, nie ma jakiegoś tam cienia(nie pamiętam jak fachowo się to nazywa) finalnie to robiłam betę i progesteron co 2 dni i jak zaczęłam beta spadać i progesteron spadł do 5 to dostałam krwawieniaPrawdopodobnie tak
Devin
Moderator
Ja że mieszkam w Gdyni to tu chodzę, dzisiaj wyhaczylam najpierw wizytę w oliwie na 17 ale za 20 min sprawdzałam i była na 15:00 w Gdyni a mieszkam niedaleko więc zmieniłamtak, 3miasto. Aktualnie do Gdańska-Oliwy ale w sumie zazwyczaj idę tam gdzie jest miejsce więc znam wszystkie 3 Medi, które mamy. Wydaje mi się, że w Gdyni mają ciut lepszy sprzęt niż w Gdańsku. No i jak się idzie na takie usg połówkowe czy do 10 tc ( bo takie też zlecają) to one są w specjalnym gabinecie do usg ( tam też tarczycę czy usg piersi robią) i wtedy jest lepszy sprzęt niż te w gabinecie.
Sosna108
A jakie masz przyrosty bety? Ile razy ja badałaś? I czy badałaś progesteron?Prawdopodobnie tak
reklama
Sosna108
W Warszawie tak samo, lekarze w gabinetach mają straszne USG (a niektórzy w ogóle nie mają) chociaż ze dwie palcówki mają w miarę niezłe te sprzęty, a usg zlecają właśnie do gabinetów z wypasionym usg. I ja takie usg specjalne mam 18.11tak, 3miasto. Aktualnie do Gdańska-Oliwy ale w sumie zazwyczaj idę tam gdzie jest miejsce więc znam wszystkie 3 Medi, które mamy. Wydaje mi się, że w Gdyni mają ciut lepszy sprzęt niż w Gdańsku. No i jak się idzie na takie usg połówkowe czy do 10 tc ( bo takie też zlecają) to one są w specjalnym gabinecie do usg ( tam też tarczycę czy usg piersi robią) i wtedy jest lepszy sprzęt niż te w gabinecie.
Podziel się: