reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Ja też czekam, chciałabym do świąt, liczę że wyniki nifty dostanę przed świętami, może się uda szybko. Aż się boję prenatalnych, przy poprzedniej ciąży po badaniach krwi miałam wysokie ryzyka t13 i t18 w granicach 1:100, co przeżyłam to wiem tylko ja i mąż. Straszne wspomnienia. A niestety liczę się z tym że może być podobnie
Finalnie wszystko było ok z dzidziusiem ? Wspolczuję stresu, nawet nie chcę myśleć...

reklama
Właśnie, kojarzycie czy jak jestem na wychowawczym do stycznia, a jestem teraz w ciąży to czy mogę dostać l4 po złożeniu wniosku o zakończenie urlopu? Znaczy, muszę jechać do kadr pogadać jak to właśnie zrobić bo w ciąży nie ma sensu wracać do tej pracy (fizyczna dużo dźwigania) a miały napomknięte, że się staramy.
ooo moja tematyka 🤪 jeśli dostaniesz l4 w trakcie wychowawczego to niestety zwolnienie nie będzie płatne. Musisz złożyć wniosek o rezygnację (30 dni przed planowanym powrotem, chyba że masz dobrego pracodawcę i bez problemu zgodzi się na "powrót" odrazu). L4 będzie płatne od pierwszego dnia po zakończeniu wychowawczego czyli np. rezygnacja z dniem 11.11, 12.11 "wracasz" do pracy i od tego dnia dostajesz l4 i to jest wtedy najbardziej okej 😉

Ja też mam ciągłą rozkminkę kiedy powiedzieć w pracy, nie chcę już teraz, ale z drugiej strony masę rzeczy będę musiała przekazać innym, nie chcę też być angażowana w nowe projekty, które się tworzą. Z drugiej strony super mam relacje z szefową, no ale czuję, że to jeszcze wcześnie
Ohh to nie tylko ja mam taką rozkminę, szczególnie że pracuje w dwóch miejscach łącznie na 1,5 etatu 🙉 ja uznałam, że tam gdzie mam 0,5 etatu to powiem jeszcze w tym miesiącu- żeby mieli czas przygotować się na moje odejście, a w mojej bazowej pracy dopiero w połowie grudnia... uważam, że zatrudniając kobiety należy mieć z tyłu głowy, że to jest niebezpieczna i niestabilna materia 🤣 chyba lepiej powiedzieć wcześniej niż później... mamy okres chorobowy, ludzie będą się bardziej liczyć z tym, że mając Ciebie w ciąży obok to tak średnio chodzić chorym do pracy i cherlać Ci nad głową - to takie moje przemyślenia

Dzień dobry:) My już po wizycie🙂Ciąża pojedyńcza, siedzimy tam gdzie nasze miejsce🥰 serduszko bije😍

Załączniki

• IMG_0117.jpeg
    IMG_0117.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 53
Ohh to nie tylko ja mam taką rozkminę, szczególnie że pracuje w dwóch miejscach łącznie na 1,5 etatu 🙉 ja uznałam, że tam gdzie mam 0,5 etatu to powiem jeszcze w tym miesiącu- żeby mieli czas przygotować się na moje odejście, a w mojej bazowej pracy dopiero w połowie grudnia... uważam, że zatrudniając kobiety należy mieć z tyłu głowy, że to jest niebezpieczna i niestabilna materia 🤣 chyba lepiej powiedzieć wcześniej niż później... mamy okres chorobowy, ludzie będą się bardziej liczyć z tym, że mając Ciebie w ciąży obok to tak średnio chodzić chorym do pracy i cherlać Ci nad głową - to takie moje przemyślenia
Też myślę, że lepiej wcześniej niż później. Jeszcze to sobie przemyślę.

@LadyCaro gratuluję i życzę, żeby wszystko się pięknie ułożyło 😊 Pamiętam Cię z innych wątków jakieś 3-4 lata temu, cieszę się, że się udało. Trzymam kciuki🙂

reklama
Do góry