Cookie Cookie
Fanka BB :)
Oj super, myślałam, że kompletnie nie będziesz kojarzyćDziękuję! Ja Ciebie też pamiętamchociaż już słabiej, bo faktycznie wiele lat minęło
ale pamiętam!
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Oj super, myślałam, że kompletnie nie będziesz kojarzyćDziękuję! Ja Ciebie też pamiętamchociaż już słabiej, bo faktycznie wiele lat minęło
ale pamiętam!
![]()
l4 to chyba jest niezalezne od reszty rzeczy, no bo to w koncu zwolnienie lekarskie, jak sa do niego wskazania to je dostajeszWłaśnie, kojarzycie czy jak jestem na wychowawczym do stycznia, a jestem teraz w ciąży to czy mogę dostać l4 po złożeniu wniosku o zakończenie urlopu? Znaczy, muszę jechać do kadr pogadać jak to właśnie zrobić bo w ciąży nie ma sensu wracać do tej pracy (fizyczna dużo dźwigania) a miały napomknięte, że się staramy.
oooo patrz, to dobrze wiedziec takie rzeczy, myslalam, ze zawsze jest platne l4ooo moja tematykajeśli dostaniesz l4 w trakcie wychowawczego to niestety zwolnienie nie będzie płatne. Musisz złożyć wniosek o rezygnację (30 dni przed planowanym powrotem, chyba że masz dobrego pracodawcę i bez problemu zgodzi się na "powrót" odrazu). L4 będzie płatne od pierwszego dnia po zakończeniu wychowawczego czyli np. rezygnacja z dniem 11.11, 12.11 "wracasz" do pracy i od tego dnia dostajesz l4 i to jest wtedy najbardziej okej
![]()
Tak wszystko okFinalnie wszystko było ok z dzidziusiem ? Wspolczuję stresu, nawet nie chcę myśleć...
SuperDzień dobryMy już po wizycie
Ciąża pojedyńcza, siedzimy tam gdzie nasze miejsce
serduszko bije
![]()
Świetna nowinaDzień dobryMy już po wizycie
serduszko bije
![]()
W dzień wstawienia się do pracy lekarz może już wypisać l4Właśnie już czytałam gdzieś, że trzeba wrócić do pracy żeby dostać płatne l4. Tylko nie byłam pewna czy rzeczywiście trzeba wrócić na jakiś okres, czy po prostu w ten dzień ,wstawienia się do pracy’ lekarz może wypisać l4
Dobrze to rozumiem, ja też powiedziałam kierowniczce zespołu właśnie po to, żeby zaczęła już kombinować, kogo na moje miejsce przesunąć albo zatrudnić. Tym bardziej, że pracuję z dwoma najbliższymi przyjaciółkami, więc nie mogę i nie chce zrobić tak, że zostaną z dnia na dzień na lodzie.Dobre dobreOgólnie mamy super fajny i zgrany zespół. Wiem, ze jeszcze jest wczesnie, jeszcze nie bylo wizyty serduszkowej itd., ale chce zeby miała świadomość i mogla sobie to jakos poukładać, bo nie powiem, ale końcówka roku to pogrom u nas w pracy... A tez z uwagi na to, ze w poprzedniej ciazy bardzo szybko zaczęłam wymiotowac itd. to chce żeby wiedziała jaka jest sytuacja, zeby nie bylo, ze nagle zniknę
W poprzedniej ciazy i tak bardzo szybko musiałam isc na zwolnienie z uwagi na moje obciążenia i historie, gdzie moja ginekolog dała mi zwolnienie juz w 4 tygodniu, gdzie nawet jeszcze zarodka nie bylo. Więc zniknęłam tak naprawdę z dnia na dzien i po prostu nie chce powtórki
![]()
Ale super!Dzień dobryMy już po wizycie
serduszko bije
![]()