reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

No właśnie ja się zastanawiam czy powinnam iść na szkołę rodzenia skoro to już trzecia ciąża czy jakby powinnam sobie już darować? Chodziłam tylko w pierwszej ciąży
A czujesz, że masz taką potrzebę?
Ja przed 3 porodem umówiłam się indywidualnie z doulą na spotkanie żeby omówić poród, co i jak, podpytać jeszcze o swoje wątpliwości itd.
Zastanawiam się też nad zabraniem takiej douli do szpitala zamiast męża 😅 2. i 3. poród miałam ekspresowe, przy 4 się namęczyłam i trwał 4h, bo młody nie mógł się wstawić odpowiedno w kanał... A położna nie podpowiadała co i jak. Chciałabym mieć kogoś, kto mnie uspokoi, podpowie jak pracować z oddechem, ciałem itd.

reklama
No właśnie ja się zastanawiam czy powinnam iść na szkołę rodzenia skoro to już trzecia ciąża czy jakby powinnam sobie już darować? Chodziłam tylko w pierwszej ciąży
to juz od Ciebie zalezy czy masz potrzebe. W tej mojej przy kolejnych ciazach juz sie normalnie mozna umowic z poloznymi, ze sie nie chodzi na zajecia, ale sie chce zebys ktos od nich przychodzil na wizyty patronazowe

A czujesz, że masz taką potrzebę?
Ja przed 3 porodem umówiłam się indywidualnie z doulą na spotkanie żeby omówić poród, co i jak, podpytać jeszcze o swoje wątpliwości itd.
Zastanawiam się też nad zabraniem takiej douli do szpitala zamiast męża 😅 2. i 3. poród miałam ekspresowe, przy 4 się namęczyłam i trwał 4h, bo młody nie mógł się wstawić odpowiedno w kanał... A położna nie podpowiadała co i jak. Chciałabym mieć kogoś, kto mnie uspokoi, podpowie jak pracować z oddechem, ciałem itd.
W sumie to nie wiem, ale chyba poszłabym żeby zobaczyć co się w szpitalu zmieniło. Ja oba porody miałam super pod względem położnych i męża, ale zawsze miałam bóle krzyżowe i to był taki ból przez 24h, później sam poród już nawet znieczulenia nie potrzebowałam bo ból był dużo mniejszy niż wcześniej.
Gorzej po porodzie mnie potraktowała położna bo usłyszałam sławny tekst „kiedyś kobiety w polu rodziły i w pole po porodzie szły”
Położna przyszła godzinę po porodzie i kazała mi iść przez cały korytarz do łazienki, po drodze zemdlałam…

Rodząc w randomowym szpitalu wypełniasz ankietę (o ile masz czas i było tak w moim przypadku) i musiałam napisać kto był prowadzącym ciążę. Często też pytają przed przyjęciem na oddział kto jest prowadzącym ciążę. Po co? Nie wiem, może by w razie czego się z nim skontaktować?
W każdym razie musiałam go wpisać nawet w planie porodu 🤷🏼‍♀️
dzizas, ja jeszcze zupełnie nie jestem myślami przy porodzie, mam poczucie, ze to za miiiilion lat :p

z tym, że ja takich tłustych kresek to już mam... 😂
Zobacz załącznik 1729323
imponująca kolekcja 8-)
Czyli nie jestem jedyną, która ma jeszcze zakitrane testy do robienia🤣🤣🤣🤭🤫
ja też mam, no nie mogą się zmarnowac, pewnie będzie sikane na pamiątkę 😁
W sumie to nie wiem, ale chyba poszłabym żeby zobaczyć co się w szpitalu zmieniło.
właśnie miałam to pisać, że ja bym poszła choćby po to, żeby sprawdzić, czy coś się nie zmieniło, czasem tez różne zalecenia, techniki itd mogą się zmienić na przestrzeni kilku lat :)

Do góry