reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Oj tam, wszystkiego się dowiesz na pewno 😁
To od razu napiszę, że na NFZ przysługuje położna, która nie musi być akurat z przychodni do której uczęszczacie, wybieracie sobie same, najlepiej dzwoniąc do tych z polecenia. Jak już się zapiszecie do danej położnej to przysługuje Wam od 21. tygodnia w ramach NFZ w sumie 26 wizyt (do sprawdzenia, zapytania bo już nie pamiętam) i wtedy przyjeżdża do Was i sprawdza tętno, samopoczucie itp. a niektóre prowadzą edukację porodową, także warto się rozejrzeć za taką położną 😁
Właśnie słuchajcie nad tą położną się zastanawiam. Bo położną z Luxmedu znam dobrze i w sumie to fajnie by było ją wybrać, a nie tą, która by nam przypadała z poradni na NFZ. Być może ta druga pani jest świetna, ale jednak jak znam inną to fajnie by było wybrać tą co znam. Tylko pytanie czy położna musi być na NFZ, czy może być właśnie np. z Luxmedu? No i drugie to czy jak mam z Luxmedu, sama jestem w Luxmedzie, to aby ona przychodziła do mnie po porodzie to muszę koniecznie wziąć wyższy pakiet w Luxmedzie i wpisać dziecko? Czy wystarczy, że ja jestem w Luxmedzie?

Macie jakieś doświadczenia w tym zakresie? Wiedzę? Głównie dziewczyny, które mają już dzieci.

reklama
Ja sie nie mam czym chwalić,zjadłam frytki i jakies gotowe nugettsy🫣 nie,zeby mi smakowało ale tylko na to mialm względna ochotę. Ciezko sie robi z tym jedzeniem:(
Ja z położna widywałam sie tylko przy wizytach u giną.. oczywiście miałam jej numer, mogłam o wszystko zapytać ale nie była u mnie. Z synem byłam 2 tyg w szpitalu i później juz nie przyszła. Na szkole rodzenia nie chodziłam a teraz chce miec cc. Czy któraś z Was tez bedzie miała planowane cc?
Czy po 35 rz dostałyście od razu skierowanie na test obciążenia glukoza?

Do góry