reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Ja też dziś od rana naburmuszona straaasznie. Dodatkowo wstałam i nie bolą cycki, a zawsze bolą i złość jeszcze potęgują ciągłe myśli : dlaczego nie bolą ?!?!?!?
haha ja mam to samo, jak rano wstaje i boli mnie brzuch a nie bolą cycki to panika. Wczorajsza beta mnie uspokoiła, ale pewnie jutro pójdę na kolejną i do wieczora znowu stres, że wynik będzie zły.
Wcześniej co chwilę sprawdzałam czy oby na pewno nie ma żadnego krwawienia, bo brzuch mnie boli. Beta pomogła nawet ze zgaszonym światłem siku w nocy robiłam, ale dzisiaj znowu brzuch boli i znowu stresy.
Mózg mój jest straszny i chociaż racjonalnie wszystko próbuję wytłumaczyć to no niestety nie idzie...

reklama
ja to się boję, że jak dalej będę jeść tyle ciasta i słodyczy to sobie zepsuje te cukry, bo póki co mam dobre i powinnam je poszanować
to nie jest takie proste, predyspozycje genetyczne tutaj maja pewnie tez duze znaczenie. Moja przyjaciolka jest otyla, ciaze spedzila glownie na kanapie i 50% jej jadlospisu to slodycze, a cukry ma w normie 🤷🏻‍♀️ a ja trenuje, biegam i wage mam gornych granicach normy (ale jeszcze norma xd) i od lat mam na czczo powyzej 90 🤷🏻‍♀️

Groch z kapustą 😍. W tym roku wyjątkowo mam jeszcze ochotę na barszcz czerwony z uszkami mojej mamy 🤤.

Mówię ostatnio teściowej że gin mi zabronił dźwigac, chodzić po schodach i podnosić ręce do góry przez tego krwiaka a ona się mnie pyta czy firanki na święta powieszę także u nas święta mogą się nie odbyć bo firanki będą nie zmienione 😂🫣.

Ooo witam w gronie nakrecajacych się dzis. Ciągnie mnie z prawej strony w brzuchu więc już się na niczym innym skupić nie mogę tylko mysle co tam się dzieje i czemu aż tak ciągnie 🥴
u mnie też świąt nie będzie- bo ja w ogóle zdjęłam w cholerę firanki i nie ma komu powiesić- przeraża mnie myśl o sprzątaniu na święta i dodatkowo Wigilia jest u nas w domu. Dużo ludzi może nie będzie bo ok 12 osób no, ale jednak trochę sprzątania po gościach będzie.
Sylwester nieszczęśliwie też u nas chyba :(

ja to się boję, że jak dalej będę jeść tyle ciasta i słodyczy to sobie zepsuje te cukry, bo póki co mam dobre i powinnam je poszanować
takze chyba bym sie nie przejmowala tym na Twoim miejscu, bo co ma byc to bedzie, moze byc tak, ze ciaza spowoduje, ze te cukry Ci skocza niezaleznie od tego co jesz. Wiadomo, wszystko z glowa, nie przeginac w zadna strone, ale tez sie nie martw, ze sobie smacznie jesz teraz :)

to nie jest takie proste, predyspozycje genetyczne tutaj maja pewnie tez duze znaczenie. Moja przyjaciolka jest otyla, ciaze spedzila glownie na kanapie i 50% jej jadlospisu to slodycze, a cukry ma w normie 🤷🏻‍♀️ a ja trenuje, biegam i wage mam gornych granicach normy (ale jeszcze norma xd) i od lat mam na czczo powyzej 90 🤷🏻‍♀️
trochę to pocieszające. Ja np zauważyłam, że dużo u mnie zmienia sen - jak się porządnie wyśpię do glukoza poniżej 80 z palca, wczoraj słao spałam i wyszło tylko niecałe 6h - glukoza z palca 92 🙆‍♀️

u mnie też świąt nie będzie- bo ja w ogóle zdjęłam w cholerę firanki i nie ma komu powiesić- przeraża mnie myśl o sprzątaniu na święta i dodatkowo Wigilia jest u nas w domu. Dużo ludzi może nie będzie bo ok 12 osób no, ale jednak trochę sprzątania po gościach będzie.
Sylwester nieszczęśliwie też u nas chyba :(
ja mam takie rozwiązanie, że moja mama nie pozwala mi za dużo robić... 😂 jak wspomniałam coś o myciu okien to zareagowała jakbym była chora na głowę 😂 więc czuję się zwolniona ze sprzątania

trochę to pocieszające. Ja np zauważyłam, że dużo u mnie zmienia sen - jak się porządnie wyśpię do glukoza poniżej 80 z palca, wczoraj słao spałam i wyszło tylko niecałe 6h - glukoza z palca 92 🙆‍♀️
jak z palca 92 to z krwi pewnie ponizej 90 takze giiiit :D
A sie pochwale, ze ja tez mialam dzisiaj z palca 92 🤣🤣 w porownaniu z ostatnimi dniami, gdzie bylo 100-107 to powod do radosci xD niech juz przysla te sensory 😅

reklama
Do góry