reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

mi wczoraj przyszła paczka z jeansami to mąż się ze mnie śmiał, ze kupiłam a już nie będzie komu nosić
dzisiaj za to przyszły mi ciuchy ciążowe bo też zamówiłam żeby już mieć bo później nie chce nagle latać z gołym brzuchem.
Ja właśnie też już zamówiłam i mam troszkę ciążowych. Getry ocieplane ciążowe są super, już nawet noszę mniejszy rozmiarek, ale prawdę mówiąc głównie dlatego, że to bardzo wygodne rozwiązanie plus podwyższony stan, który tak mi nie uciska rejonów brzuszka, w które mam zastrzyki z heparyny (mniej siniaków dzięki temu wychodzi). Także wiadomo, jeszcze w teorii to nie moment na takie rzeczy, ale w praktyce jak jest wygodniej i są tego zalety, to dlaczego nie?

Fakt, że w części spodni jest mi już niewygodnie. Całe szczęście, że się wstrzymałam z jeansami właśnie, bo nie tak dawno jeszcze chciałam kupić. Ale Tobie @Judyta26 posłużyć zawsze mogą już po ciąży 😊

reklama
Ja właśnie też już zamówiłam i mam troszkę ciążowych. Getry ocieplane ciążowe są super, już nawet noszę mniejszy rozmiarek, ale prawdę mówiąc głównie dlatego, że to bardzo wygodne rozwiązanie plus podwyższony stan, który tak mi nie uciska rejonów brzuszka, w które mam zastrzyki z heparyny (mniej siniaków dzięki temu wychodzi). Także wiadomo, jeszcze w teorii to nie moment na takie rzeczy, ale w praktyce jak jest wygodniej i są tego zalety, to dlaczego nie?

Fakt, że w części spodni jest mi już niewygodnie. Całe szczęście, że się wstrzymałam z jeansami właśnie, bo nie tak dawno jeszcze chciałam kupić. Ale Tobie @Judyta26 posłużyć zawsze mogą już po ciąży 😊
Mam nadzieję, że na koleją zimę będą dobre :) zawsze w miarę szybko wracałam do prawie swojego rozmiaru

no ja leginsy, ale to na pewno jeszcze dużo za wcześnie, ale niech sobie leżą i czekają :) w ogóle ja bardzo lubiłam ciążowe leginsy takie wygodne były :)
Właśnie mam to samo zdanie odnośnie leginsów czy getrów.
sernik jakos mocno glikemii nie podnosi, duzo bialka i tluszczu i nie ma duzego skoku. A jak wybierzesz taki bez spodu z ciasta to juz w ogole powinno byc bez problemu. No i czekolada nie podnosi mocno glikemii ;) nie musisz sobie wszystkiego odmawiac, metoda prob i bledow i zobaczysz co i o jakiej porze dnia sie sprawdza.
No właśnie wczoraj nagięłam zasady i zjadłam jednego naleśnika z twarogiem - o dziwo cukry super były. Więc tak trooooszkę się łudzę, że będę mogła troszkę serniczka sobie pozwolić. 😊

no i też nawet jak masz coś, co ma samo w sobie wysoki indeks glikemiczny, to jak zjesz do tego białka i tłuszcze to obniża finalny ładunek glikeminczy jako całości
Powoli próbuje tak kombinować, bo zaczyna mnie coraz bardziej w stronę słodkiego ciągnąć.

exactly, a jak dolozysz do tego warzywa na sam poczatek to juz w ogole jest zajebiscie
Z sałatkami z surowych warzyw za dużo nie poszaleje, bo mam odrzut od nich bardzo mocny, a uwielbiałam. 😅 Jak będą już mniejsze mdłości to sprawdzę jak to na mnie zadziała. W IO raczej właśnie szłam w stronę białka (mam na myśli białka przy produktach z wyższym IG). Natomiast w IO jednak są mniejsze wymagania, glikemie miałam zawsze dobre, a teraz jednak jest trochę inaczej.

Mnie juz jeansy cisna ale to przez jedzenie raczej, tłusto i niezdrowo i zero ruchu. Żałuję,ze maz nie moze poczuc tego co ja 🙈 no bo jak wytłumaczyć jestem głodna,ale nie mogę jeść?😅 w 1 ciazy długo nie znaliśmy płci, jestem w 6tc ale czuje ze bedzie chlopak drugi;)
Apropo płci. A 100%, to moze jeszcze "pol biedy". Na porodówce leżałam z babka,która czekala na jedno dziecko a urodzila blizniaki🫣🫣

Mnie juz jeansy cisna ale to przez jedzenie raczej, tłusto i niezdrowo i zero ruchu. Żałuję,ze maz nie moze poczuc tego co ja 🙈 no bo jak wytłumaczyć jestem głodna,ale nie mogę jeść?😅 w 1 ciazy długo nie znaliśmy płci, jestem w 6tc ale czuje ze bedzie chlopak drugi;)
Apropo płci. A 100%, to moze jeszcze "pol biedy". Na porodówce leżałam z babka,która czekala na jedno dziecko a urodzila blizniaki🫣🫣
Niezła niespodzianka o_O

Mojej koleżance całą ciążę mówili, że będzie dziewczyna (chyba po samym USG). Przyszedł czas porodu... Rodzi naturalnie. Doktor podaje jej dziecko i mówi: "Gratulujemy synka". 😂😂😂 I wszystkie rzeczy w kwiatki itp. do sprzedania/oddania.

Właśnie mam to samo zdanie odnośnie leginsów czy getrów.

No właśnie wczoraj nagięłam zasady i zjadłam jednego naleśnika z twarogiem - o dziwo cukry super były. Więc tak trooooszkę się łudzę, że będę mogła troszkę serniczka sobie pozwolić. 😊

Powoli próbuje tak kombinować, bo zaczyna mnie coraz bardziej w stronę słodkiego ciągnąć.

Z sałatkami z surowych warzyw za dużo nie poszaleje, bo mam odrzut od nich bardzo mocny, a uwielbiałam. 😅 Jak będą już mniejsze mdłości to sprawdzę jak to na mnie zadziała. W IO raczej właśnie szłam w stronę białka (mam na myśli białka przy produktach z wyższym IG). Natomiast w IO jednak są mniejsze wymagania, glikemie miałam zawsze dobre, a teraz jednak jest trochę inaczej.
a czemu nalesnik z twarogiem to nagiecie zasad ? :D
Jak minie pierwszy trymestr i mdlosci to sie wtedy zrobi miejsce na taka bardziejsza diete cukrzycowa, ja w poprzedniej ciazy caly pierwszy trymestr jadlam tosty i bylam w miedzyczasie na wakacjach all inclusive i tak naprawde od drugiego tymestru zaczelam sie bardziej pilnowac z jedzeniem, a idac do porodu mialam tylko +10kg od wagi wyjsciowej, corka sie urodzila 3300, a ja po tygodniu od porodu stracilam juz ciazowe kg, takze ten pierwszy trymestr to sie troche nie liczy, haha 😂😂
Ale jak juz bedziesz mogla jesc warzywa to bardzo polecam na poczatku posilku je zjadac, bo to naprawde dziala cuda jesli chodzi o glikemie

Jeju co? Aż normalnie zapomniałam co czytałam jak doczytałam końcówkę to mi mowę odjęło 😂
Siedzę w knajpie i zaraz zasnę, zamówiłam spaghetti pomodoro a czuję, że nie dam radę nic zjeść mimo mega głodu.

W ogóle mam jakieś takie dziwne uczucie sama nie wiem czego.
W sumie to nie mdłości a takie odrzucenie i brak ochoty na cokolwiek, nie jestem w stanie wejść do marketu bo mi śmierdzi.

Odnośnie diet to najbardziej się boję diety bezmlecznej po porodzie, dwa razy się już męczyłam to i trzeci dam radę, ale nie było to fajne

Zjadłam i mam wrażenie, że zaraz tu zasnę 😂

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 31
reklama
Ja mam mase ciuszków po bliźniakach szwagierki chłopięce cudeńka jednak nie ukrywam, że dziewczynka to byłoby dopełnienie braku kobietek w rodzinie…Ale wychodzę z założenia pewnie jak każda z Nas… oby zdrowe🥰 A ciuszki i tak wykorzystam jak urodzi się dziewczyna zrobię z niej małą skejciarę😆🥰albo poważnego skejta😍

Do góry