reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

U mnie z cerą jest w porządku, jak wcześniej w zasadzie.
Dziewvzyny, a wiecie jak Wasze ciśnienie ?
Ja w trakcie pierwszej wizyty u ginekologa (5t) miałam 130/77 - wysokie, ale w normie. Przypominam sobie, że wcześniej w swoim życiu jak dorwałam ciśnieniomierz u babci to zdarzało mi się mieć wysokie ciśnienie (ale zawsze w normie). No i dzisiaj oczywiście kolejna wkrętka: nadciśnienie w ciąży i stan przedrzucawkowy - mój telefon płonie od czytania 🫣

reklama
Tak czytam co piszecie i jakoś mnie to uspokaja. W sensie martwiłam się, że jeszcze tych objawów nie mam tak dużo, a to jednak dość normalne na tym etapie, na to wygląda (ja 6 tc. + 2 dni). 😊 W zeszłej ciąży już właśnie w 7 tc. miałam silne mdłości. No ale tamta ciąża nie przeszła pomyślnie. Więc może taka równowaga na tym etapie jest dość dobrym znakiem.

U mnie z cerą jest w porządku, jak wcześniej w zasadzie.
Dziewvzyny, a wiecie jak Wasze ciśnienie ?
Ja w trakcie pierwszej wizyty u ginekologa (5t) miałam 130/77 - wysokie, ale w normie. Przypominam sobie, że wcześniej w swoim życiu jak dorwałam ciśnieniomierz u babci to zdarzało mi się mieć wysokie ciśnienie (ale zawsze w normie). No i dzisiaj oczywiście kolejna wkrętka: nadciśnienie w ciąży i stan przedrzucawkowy - mój telefon płonie od czytania 🫣
Rozumiem, że się bardzo martwisz. 😞 Niemniej takie ciśnienie jeszcze jest ok, szczególnie, że byłaś u lekarza, więc mogłaś się troszkę stresować.

Warto kupić ciśnieniomierz i sprawdzać. Jeśli nie schodzi Ci idealnie do norm, skacze wyżej, to wówczas możesz zgłosić się do rodzinnego po skierowanie i na CITO do max tygodnia dostaniesz się do kardiologa. Jeśli będzie trzeba interweniować, dostaniesz leki. Jakąś najbezpieczniejszą opcję w ciąży. Jeśli nie będzie trzeba, to będzie tylko obserwacja.

Natomiast jeśli takie Ci wyszło i ginekologa, a w domu będziesz mieć książkowe typu 125 na 80, to spokojnie, jest wszystko dobrze. Z resztą 130 na 77 też nie jest jakieś złe. 😊 Lekki odchył do obserwacji.

A robiłaś betę? Jestem ciekawa ile miałaś na początku
tak, robiłam dziś, w załączeniu wynik. W sobotę idę ponownie by sprawdzić przyrosty.

U mnie z objawów jedynie turbo zmęczenie i tkliwe piersi. Od czasu do czasu pobolewa podbrzusze.

Załączniki

• IMG_3454.png
    IMG_3454.png
    50,6 KB · Wyświetleń: 53
Też mam wyniki bety- 923, 4tc + 3 dni
W sobotę idę znów i zbadam też progesteron, bo robiłam 8dpo i było 24,3ng/ml, mam nadzieję, że dalej będzie ładnie, a beta w górę 🙏🏻

reklama
Nie dość, że drożej to jeszcze dłużej na wyniki się czeka 😂 ale mam, prog piękny dzięki luteinie, a beta chyba też ok na 5+0 ☺️

Załączniki

• IMG_1902.png
    IMG_1902.png
    59,8 KB · Wyświetleń: 40
  • IMG_1903.png
    IMG_1903.png
    57,5 KB · Wyświetleń: 39
Do góry