Tralalala25
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
ja dziś miałam zamiar zrobić coś z hantelkami (2kg), ale no spać mi się chce od samego rana i nie wiem co z tego będzieZrobilam dzisiaj ten pilates dla pierwszego trymestru, pierwszy taki ‚bardziejszy’ trening po poltora tygodnia odpoczynku i czulam sie jakbym wszystko od nowa zaczynalanogi mi sie trzesly jak galareta
dzieki @LadyCaro za polecajke
![]()
Mam tylko jedną kartę ciąży założoną dzisiaj bo ten pierwszy jeszcze mi nie założył. Ten pierwszy zlecił mi trochę badań przed zajściem w ciążę i trochę czuję jakby go zdradziłaJej, super
Jesli dobrze rozumiem, to masz dwie karty ciąży, tak? To może chodź do tego lekarza dalej, który wydaje Ci się być lepszy. Na następnej wizycie przyznaj się, że byłaś wcześniej u kogoś innego i że chcesz dalej prowadzić ciążę już tylko u niego. I dalej będziecie się trzymali tej nowszej karty ciąży i tyle.![]()
Właśnie chyba kwestia logistyki i miejsca. Bo w sumie jedni bobasa będą kąpali w łazience, a inni wezmą wanienkę z nóżkami lub stojakiem i może będą myli na komodzie, albo stawiając w pokoiku dziecka, czy na podłodze. Każdy inaczej. Na pewno myślę, że fajnym rozwiązaniem może być mieć przewijak, jeśli już się na niego decydujemy, w miejscu szybko dostępnym od miejsca, w którym tej wanienki będziemy używać.jesli moge cos polecic to jak macie mozliwosc miec przewijak w lazience to to jest ultra wygodne, my polozylismy przewijak na pralce, zaraz obok jest umywalka, takze zmiana pampkow jest mega wygodna, kregoslup tez sie cieszy i wygodnie ogarnac dzidzie po kapieli, uzywamy caly czas od urodzenia corki. Niestety w nowym mieszkaniu nie bedzie takiej opcji w lazience i bede musiala wymyslec cos innego, masakra![]()
Myślę, że tak. Tyle wystarczy. Albo sobie do drugiego czasem doraźnie możesz chodzić, jak będziesz czuć potrzebę. I powiedzieć mu wtedy szczerze, że prowadzisz ciążę gdzieś indziej. Ale to tylko opinia.Mam tylko jedną kartę ciąży założoną dzisiaj bo ten pierwszy jeszcze mi nie założył. Ten pierwszy zlecił mi trochę badań przed zajściem w ciążę i trochę czuję jakby go zdradziłano i ten pierwszy pracuje w szpitalu, a ten drugi nie. Czyli po prostu muszę wybrać jednego i wystarczy nie iść więcej do tego drugiego ?
jeju chciałabym żeby u mnie tak było, poprzednie ciąże mimo ogromnych mdłości tyłam bardzo dużoTo chyba naprawdę normalne powiem Ci. Właśnie też mam tak samo. Najpierw mi przybył jakoś 1-1,5 kg? Potem zaczęły się silniejsze mdłości i spadło mi do wagi sprzed ciąży, więc minus te 1-1,5 kg. Później jak się zaczęłam przyzwyczajać do mdłości i wmuszać sobie regularne posiłki, małe, to przybyło 300 g dosłownie. A dziś się zważyłam (dziś przechodzę w 11 tc.) i mam dodatkowo +0,5kg. Więc bilans idealny przy mojej wadze początkowej. Więc te mdłości i spadek wagi to chyba tak typowo. I jednej dziewczynie szybciej odbije na nowo waga, a drugiej dopiero w późniejszej ciąży może, bo więcej jej się schudnie w czasie mdłości.
A z tą krwią to zdecydowanie. Nie dość że się gorzej człowiek czuje, to mogą być lekkie zawahania ciśnienia.
Cukry miałam okej, myślę że jak zgłoszę dolegliwości to napewno weźmiemy to pod lupęSerduszko (reakcja) dla kropka i pierwszego akapitu
A co do tych temperatur to warto faktycznie to skonsultować z lekarzem. Bo z cukrami masz ok? Czy nie?
Łiiiii będą kolejne zdjęciaHejka dziewczyny! Witam się dopiero po długim weekendzie. Jak to ostatnio bywa nie zrobiłam absolutnie nic, poza jedzeniem i spaniem
Gratulacje dla wszystkich Was po ostatnich wizytach, świetnie się czyta takie dobre wiadomości
U mnie wizyta dzisiaj po południu i bardzo się stresuje.
Postaram sięŁiiiii będą kolejne zdjęciaproszę nie stresować niepotrzebnie Malucha
![]()