reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Zrobilam dzisiaj ten pilates dla pierwszego trymestru, pierwszy taki ‚bardziejszy’ trening po poltora tygodnia odpoczynku i czulam sie jakbym wszystko od nowa zaczynala 🤣 nogi mi sie trzesly jak galareta 😅 dzieki @LadyCaro za polecajke 😂

reklama
Zrobilam dzisiaj ten pilates dla pierwszego trymestru, pierwszy taki ‚bardziejszy’ trening po poltora tygodnia odpoczynku i czulam sie jakbym wszystko od nowa zaczynala 🤣 nogi mi sie trzesly jak galareta 😅 dzieki @LadyCaro za polecajke 😂
ja dziś miałam zamiar zrobić coś z hantelkami (2kg), ale no spać mi się chce od samego rana i nie wiem co z tego będzie :D

Jej, super 🩷

Jesli dobrze rozumiem, to masz dwie karty ciąży, tak? To może chodź do tego lekarza dalej, który wydaje Ci się być lepszy. Na następnej wizycie przyznaj się, że byłaś wcześniej u kogoś innego i że chcesz dalej prowadzić ciążę już tylko u niego. I dalej będziecie się trzymali tej nowszej karty ciąży i tyle. 😊
Mam tylko jedną kartę ciąży założoną dzisiaj bo ten pierwszy jeszcze mi nie założył. Ten pierwszy zlecił mi trochę badań przed zajściem w ciążę i trochę czuję jakby go zdradziła 😅 no i ten pierwszy pracuje w szpitalu, a ten drugi nie. Czyli po prostu muszę wybrać jednego i wystarczy nie iść więcej do tego drugiego ?

jesli moge cos polecic to jak macie mozliwosc miec przewijak w lazience to to jest ultra wygodne, my polozylismy przewijak na pralce, zaraz obok jest umywalka, takze zmiana pampkow jest mega wygodna, kregoslup tez sie cieszy i wygodnie ogarnac dzidzie po kapieli, uzywamy caly czas od urodzenia corki. Niestety w nowym mieszkaniu nie bedzie takiej opcji w lazience i bede musiala wymyslec cos innego, masakra 😭
Właśnie chyba kwestia logistyki i miejsca. Bo w sumie jedni bobasa będą kąpali w łazience, a inni wezmą wanienkę z nóżkami lub stojakiem i może będą myli na komodzie, albo stawiając w pokoiku dziecka, czy na podłodze. Każdy inaczej. Na pewno myślę, że fajnym rozwiązaniem może być mieć przewijak, jeśli już się na niego decydujemy, w miejscu szybko dostępnym od miejsca, w którym tej wanienki będziemy używać. 😊 Choć też zależy co komu wygodnie.

Ostatnia edycja:
Mam tylko jedną kartę ciąży założoną dzisiaj bo ten pierwszy jeszcze mi nie założył. Ten pierwszy zlecił mi trochę badań przed zajściem w ciążę i trochę czuję jakby go zdradziła 😅 no i ten pierwszy pracuje w szpitalu, a ten drugi nie. Czyli po prostu muszę wybrać jednego i wystarczy nie iść więcej do tego drugiego ?
Myślę, że tak. Tyle wystarczy. Albo sobie do drugiego czasem doraźnie możesz chodzić, jak będziesz czuć potrzebę. I powiedzieć mu wtedy szczerze, że prowadzisz ciążę gdzieś indziej. Ale to tylko opinia. 😊

To chyba naprawdę normalne powiem Ci. Właśnie też mam tak samo. Najpierw mi przybył jakoś 1-1,5 kg? Potem zaczęły się silniejsze mdłości i spadło mi do wagi sprzed ciąży, więc minus te 1-1,5 kg. Później jak się zaczęłam przyzwyczajać do mdłości i wmuszać sobie regularne posiłki, małe, to przybyło 300 g dosłownie. A dziś się zważyłam (dziś przechodzę w 11 tc.) i mam dodatkowo +0,5kg. Więc bilans idealny przy mojej wadze początkowej. Więc te mdłości i spadek wagi to chyba tak typowo. I jednej dziewczynie szybciej odbije na nowo waga, a drugiej dopiero w późniejszej ciąży może, bo więcej jej się schudnie w czasie mdłości.

A z tą krwią to zdecydowanie. Nie dość że się gorzej człowiek czuje, to mogą być lekkie zawahania ciśnienia.
jeju chciałabym żeby u mnie tak było, poprzednie ciąże mimo ogromnych mdłości tyłam bardzo dużo ;) chyba mdłości w jedzeniu mi nie przeszkadzały.
Teraz wiadomo początek i nic nie tyje, nic nie chudnę, ale zaczyna już mi wracać apetyt teraz np. wymarzyłam sobie karczek z grilla (nie jem ogólnie takiego mięsa- więc nie mam pojęcia o co chodzi może kilka razy w życiu jakiś kawałeczek zjadłam od męża )

Hejka dziewczyny! Witam się dopiero po długim weekendzie. Jak to ostatnio bywa nie zrobiłam absolutnie nic, poza jedzeniem i spaniem 😴
Gratulacje dla wszystkich Was po ostatnich wizytach, świetnie się czyta takie dobre wiadomości 😍
U mnie wizyta dzisiaj po południu i bardzo się stresuje.

Serduszko (reakcja) dla kropka i pierwszego akapitu 😊

A co do tych temperatur to warto faktycznie to skonsultować z lekarzem. Bo z cukrami masz ok? Czy nie?
Cukry miałam okej, myślę że jak zgłoszę dolegliwości to napewno weźmiemy to pod lupę 😁 mój luxmed wszystko łyknie, a ja zamierzam skorzystać na maxa.

Tak btw. myślę, że przy lekkich plamieniach (u mnie też się pojawiły jakieś szczątków na początku) warto poprosić o skierowanie na wymazy z pochwy. Mi wyszły hocki klocki chociaż jestem całkowicie bezobjawowa...

Hejka dziewczyny! Witam się dopiero po długim weekendzie. Jak to ostatnio bywa nie zrobiłam absolutnie nic, poza jedzeniem i spaniem 😴
Gratulacje dla wszystkich Was po ostatnich wizytach, świetnie się czyta takie dobre wiadomości 😍
U mnie wizyta dzisiaj po południu i bardzo się stresuje.
Łiiiii będą kolejne zdjęcia 🤣😍👍👍 proszę nie stresować niepotrzebnie Malucha😉

reklama
Do góry