reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Osobiście wychodzę z założenia, że rozmawiamy o ciąży i sytuacjach z nią związanych. Nie mówimy tu poza tym za bardzo prywatnych rzeczy. Zwracamy się do siebie nickami, nie imionami. Więc osobiście czuję się i tak anonimowa. Bo na tyle ludzi w Polsce oraz Polonii za granicą nie jestem jakimś ewenementem najpewniej. 😜 Raczej zwykłe perypetie większości mam w ciąży, szczególnie po wcześniejszych stratach.
Natomiast rozumiem, że każdy z czymś innym czuje się komfortowo. ☺️

Zazdroszczę 😂 U mnie można powiedzieć, że pierwszy symptom w ciąży poza brakiem miesiączki to odrzut od kawy, którą normalnie uwielbiam. 😂 Wczoraj zasnęłam wieczorkiem, a mąż poszedł do kuchni i się w niej zamknął, żeby mnie nie budzić. Młynkiem mielił ziarna kawy. Obudziłam się, bo mnie zaczęło mdlić na zapach kawy, także wyczułam przez zamknięte drzwi, choć między kuchnią a sypialnią mam jakichś 5 pomieszczeń. 🤣🤣🤣 Także moje kochane Inki, ale i naturalna kawa (przede wszystkim 🤮) poczekają sobie do lipca.
Z tymi grupami prywatnymi to tak chyba tu już jest - że po czasie się ją zamyka. Często dziewczyny tam zaczynają się bardziej poznawać, niektóre nawet spotykać w realu 😁 oczywiście każdy mówi o sobie tyle, ile chce, jeśli ktoś chce pozostać anonimowy, to ma do tego pełne prawo. Także no myślę, że zamknięcie grupy za jakiś czas jest dobrym pomysłem :)

reklama
Dziewczyny, a jaką macie opinie o jeździe na rowerku stacjonarnym w ciąży? Dziś wskoczyłam pojeździć jakieś 3 minutki, na luźnych obrotach, bardzo powoli i bez forsowania. Nie prowadziłam przed ciążą aktywnego trybu życia z racji siedzącej pracy i jej godzin. Myślę, czy nie poszkodzę maluszkowi. Cukry są fajniejsze po rowerku, nawet takiej małej chwilce luźnej przejażdżki. No ale jednak rowerek to ćwiczenie również na brzuch... Nie czułam nic źle w czasie ćwiczenia. Jedynie może lekko mięśnie brzuszka, tak po prostu "czułam że ćwiczyłam". Jak lekko i z rozsądkiem to raczej dobry ruch, prawda?

Z tymi grupami prywatnymi to tak chyba tu już jest - że po czasie się ją zamyka. Często dziewczyny tam zaczynają się bardziej poznawać, niektóre nawet spotykać w realu 😁 oczywiście każdy mówi o sobie tyle, ile chce, jeśli ktoś chce pozostać anonimowy, to ma do tego pełne prawo. Także no myślę, że zamknięcie grupy za jakiś czas jest dobrym pomysłem :)
Rozumiem, każdy jak woli. 😊

Wówczas zamyka się istniejąca już grupę? Czy zakładacie kolejną? Ciekawa jestem jak to od strony technicznej będzie wyglądać.

Cześć dziewczyny, czytam was od kilku dni, czekałam na wizytę bo jakoś nie wierzyłam że jestem w ciąży. 😁 dziś jestem już po i chciałam się przywitać.
Moje przyrosty bety:
30.10: 26,60
31.10: 65,00
03.11: 262
05.11: 563
07.11: 1317
Dziś byłam na wizycie i jest pęcherzyk wielkości 0.83 🥰 termin om 10.07.2026 ❤️
Także chyba powoli mogę się oswajać że faktycznie jestem w ciąży 😁 następna wizyta 24.11 i powinno być widać serduszko.
Mam już syna z lipca 2023 🙂
Miło mi was poznać i móc dzielić się tutaj emocjami. 😊
Witamy, rozgość się 🤗 oo to super że termin też lipcowy tym razem 🥰

Hej,
Witam się z Wami, na razie po testach 31.11 dwie trochę niespodziewane kreski. To będzie nasza 3 pociecha 😊. Na stanie 2 chłopaków 9 lat i młodszy za chwilę 5. Test zrobiłam bo miałam ochotę na winko, ale takie wyjątkowe bo ze ślubu (a było to 10 lat temu ) i już wiedziałam, że jeszcze trochę poczeka 🙈. U mnie termin z Om 12.07, mocno się stresuję ciążą pozamaciczną dlatego usg już w najbliższą niedzielę(16.11). Chcę wiedzieć czy mój groszek znalazł odpowiednie miejsce😊.
Pozdrawiam Was i cieszę się, że możemy razem dzielić się naszymi troskami w tak szalonym momencie naszego życia .❤️
Super, witamy!❤️ a mogę zapytać dlaczego stresujesz się pozamaciczną?

Dziewczyny, a jaką macie opinie o jeździe na rowerku stacjonarnym w ciąży? Dziś wskoczyłam pojeździć jakieś 3 minutki, na luźnych obrotach, bardzo powoli i bez forsowania. Nie prowadziłam przed ciążą aktywnego trybu życia z racji siedzącej pracy i jej godzin. Myślę, czy nie poszkodzę maluszkowi. Cukry są fajniejsze po rowerku, nawet takiej małej chwilce luźnej przejażdżki. No ale jednak rowerek to ćwiczenie również na brzuch... Nie czułam nic źle w czasie ćwiczenia. Jedynie może lekko mięśnie brzuszka, tak po prostu "czułam że ćwiczyłam". Jak lekko i z rozsądkiem to raczej dobry ruch, prawda?
Ja chodzę na stepperze około 20 min dziennie, ale ja prowadziłam aktywny tryb życia wcześniej, więc nie wiem czy to jest miarodajne.

Wydaje mi się że dobrym pomysłem jeśli chodzi o ćwiczenia jest robienie tego co przed ciążą (jeśli trzeba to wiadomo w jakiejś ograniczonej formie), do czego już organizm jest przyzwyczajony, przynajmniej mi tak powiedział lekarz

reklama
Wydaje mi się że dobrym pomysłem jeśli chodzi o ćwiczenia jest robienie tego co przed ciążą (jeśli trzeba to wiadomo w jakiejś ograniczonej formie), do czego już organizm jest przyzwyczajony, przynajmniej mi tak powiedział lekarz
Dokładnie. Ja mam zamiar po wizycie włączyć jakieś lekkie ćwiczenia z malutkimi hantlami. (Przerwałam całkowicie bo miałam krwaiwenie).

Do góry