reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Ja w tym cyklu od owu nie miałam zadnych objawow pms , tak jak to zwykle bywalo, wiec czulam ze cos jest na rzeczy 🙂 teraz podbrzusze od czasu do czasu pobolewa, piersi lekko wrazliwe, poki co nic wiecej, tez gdyby nie testy nie czuje ze to ciaza. Ale to dopiero 4+1 , w poprzedniej ciazy dolegliwosci zaczely mi sie jakos 8-10tc i trzymaly do 20 tc , nie moglam jesc, ciagle mialam mdlosci 🫣

reklama
Ja w tym cyklu od owu nie miałam zadnych objawow pms , tak jak to zwykle bywalo, wiec czulam ze cos jest na rzeczy 🙂 teraz podbrzusze od czasu do czasu pobolewa, piersi lekko wrazliwe, poki co nic wiecej, tez gdyby nie testy nie czuje ze to ciaza. Ale to dopiero 4+1 , w poprzedniej ciazy dolegliwosci zaczely mi sie jakos 8-10tc i trzymaly do 20 tc , nie moglam jesc, ciagle mialam mdlosci 🫣
To tak jak ja we wszystkich 4.... 🤢

Hejo, witam się nieśmiało ☺️

Mam termin wg OM na 26 lipca, wizytę u lekarza mam 27.11 🥹
To u nas podobnie. Właśnie się zastanawiam na kiedy umówić wizytę 😉

ja tez! Myslalam nawet czy sobie nie sprobowac przelozyc wizyty na jutro, aale bez sensu, te kilka dni moze zrobic roznice w obrazie usg, a jeszcze sie zestresuje niepotrzebnie 😂
no ja z jednej strony to bym przełożyła na ze 3 dni później, bo mam w 6+0 - tak ni w tą ni w tą. No ale tak mi kazali przyjść w klinice.

Hejo, witam się nieśmiało ☺️

Mam termin wg OM na 26 lipca, wizytę u lekarza mam 27.11 🥹
Hej, fajnie, że jesteś ❤️

U mnie bez mdłości, nawet w sumie nie sądziłam, że mogłyby być tak szybko 😂 Za to momentami dość mocno boli mnie podbrzusze, mam wielkie, tkliwe piersi (choć są dni, że wcale ich nie czuję) no i jestem ciągle zmęczona 🫣

A jak u Was z cerą? W okolicach spodziewanego okresu miałam wyjątkowo piękna, a teraz tendencja zdecydowanie spadkowa 😂

U mnie bez mdłości, nawet w sumie nie sądziłam, że mogłyby być tak szybko 😂 Za to momentami dość mocno boli mnie podbrzusze, mam wielkie, tkliwe piersi (choć są dni, że wcale ich nie czuję) no i jestem ciągle zmęczona 🫣

A jak u Was z cerą? W okolicach spodziewanego okresu miałam wyjątkowo piękna, a teraz tendencja zdecydowanie spadkowa 😂
Oo właśnie zapomniałam o zmęczeniu 😂
Jeśli chodzi o cerę to podobnie mam. Z tym, że ogólnie nie mam zbyt ładnej cery, w okolicach @ miałam przepiękną, a teraz znajdą się z 3 wypryski co i tak jest dla mnie super ☺️

reklama
ja np od samego początku nie mam nawet pół objawu. Żadnych mdłości, piersi może trochę większe, ale to w zasadzie jak przed okresem - nic nowego. Wszystko jest tak jak było, gdybym nie zrobiła testu to nawet nic by nie wskazywało na ciążę.
No ale podobno nie każda ciaża daje objawy więc się nie nakręcam.
No właśnie mnie to też uspokaja trochę co usłyszałam od teściowej - 3 ciąże przeszła i mówiła, że czuła się w każdej świetnie, zero mdłości i w ogóle. Więc chyba trzeba przyjąć, że każda ciąża jest inna. W jednej nie przestaje się słuchać szumu fal z muszli 😜, w innej objawy są stosunkowo lekkie i do zniesienia, a w kolejnej ni grama objawu.

Ale to tak łatwo powiedzieć, nie? Czasem przyjdzie moment, najdą myśli... 😖

Mnie tylko piersi bolą. W czasie gdy miała być @ miałam bóle podbrzusza i to mnie stresowało, nadal się zdarzają, ale nie codziennie. I nie mam apetytu
Jeśli to faktycznie ból, taki naprawdę ból, to warto wspomnieć o tym ginekologowi. A jeśli uczucie pełności, czy leciutkie jakby "parcie", albo na bokach brzucha takie czasem jakby lekkie spięcie, to na spokojnie, to wynika ze wzrostu macicy. 😊
No właśnie też kwestia, że w sumie może się jeszcze dużo rozkręcić. Ponoć szczyt objawów jest 8-10 tc. właśnie.

Mnie z kolei sypało 4-5 tc., teraz mam taką drobnice, że jest ich dużo na twarzy, ale głównie ja je widzę, nikt więcej. Za to pocę się strasznie, więc ta skóra jest wiecznie mokra 😅 Raz że objaw ciąży, a dwa, że cukrzycy ciążowej.

Do góry