reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Oj tam, wszystkiego się dowiesz na pewno 😁
To od razu napiszę, że na NFZ przysługuje położna, która nie musi być akurat z przychodni do której uczęszczacie, wybieracie sobie same, najlepiej dzwoniąc do tych z polecenia. Jak już się zapiszecie do danej położnej to przysługuje Wam od 21. tygodnia w ramach NFZ w sumie 26 wizyt (do sprawdzenia, zapytania bo już nie pamiętam) i wtedy przyjeżdża do Was i sprawdza tętno, samopoczucie itp. a niektóre prowadzą edukację porodową, także warto się rozejrzeć za taką położną 😁
Właśnie słuchajcie nad tą położną się zastanawiam. Bo położną z Luxmedu znam dobrze i w sumie to fajnie by było ją wybrać, a nie tą, która by nam przypadała z poradni na NFZ. Być może ta druga pani jest świetna, ale jednak jak znam inną to fajnie by było wybrać tą co znam. Tylko pytanie czy położna musi być na NFZ, czy może być właśnie np. z Luxmedu? No i drugie to czy jak mam z Luxmedu, sama jestem w Luxmedzie, to aby ona przychodziła do mnie po porodzie to muszę koniecznie wziąć wyższy pakiet w Luxmedzie i wpisać dziecko? Czy wystarczy, że ja jestem w Luxmedzie?

Macie jakieś doświadczenia w tym zakresie? Wiedzę? Głównie dziewczyny, które mają już dzieci.

reklama
Ja sie nie mam czym chwalić,zjadłam frytki i jakies gotowe nugettsy🫣 nie,zeby mi smakowało ale tylko na to mialm względna ochotę. Ciezko sie robi z tym jedzeniem:(
Ja z położna widywałam sie tylko przy wizytach u giną.. oczywiście miałam jej numer, mogłam o wszystko zapytać ale nie była u mnie. Z synem byłam 2 tyg w szpitalu i później juz nie przyszła. Na szkole rodzenia nie chodziłam a teraz chce miec cc. Czy któraś z Was tez bedzie miała planowane cc?
Czy po 35 rz dostałyście od razu skierowanie na test obciążenia glukoza?

Ja sie nie mam czym chwalić,zjadłam frytki i jakies gotowe nugettsy🫣 nie,zeby mi smakowało ale tylko na to mialm względna ochotę. Ciezko sie robi z tym jedzeniem:(
Ja z położna widywałam sie tylko przy wizytach u giną.. oczywiście miałam jej numer, mogłam o wszystko zapytać ale nie była u mnie. Z synem byłam 2 tyg w szpitalu i później juz nie przyszła. Na szkole rodzenia nie chodziłam a teraz chce miec cc. Czy któraś z Was tez bedzie miała planowane cc?
Ja też ledwo co mogę wcisnąć do zjedzenia... z dnia na dzień mdłości coraz większe, osłabienie i ogólny zjazd...

Cześć Wam! Kurcze, współczuję Wam tych złych samopoczuć :(
Mnie póki co omija w dalszym ciągu. Codziennie rano się budzę i codziennie myślę, czy to już dziś przyjdą jakieś mdłości 😅 ale nie, dziś zjadłam serek wiejski, banana, jajko i sałatkę z tofu i mozarellą, także trochę zdrowia. Cukier z palca rano 78, więc no trzymam się jak moge, mimo, że sporo słodyczy jem, bo bardzo mnie ciagnie.

Tez sobie właśnie kupiłam frytki :)

Ja będę miała planowane CC ale teraz to już raczej z wygody. Pierwsze CC miałam bo był brak postępu porodu, drugie planowane bo miałam zrosty do usunięcia + dzieć był ułożony pośladkowo a teraz z automatu chce cc :)
Ja też ledwo co mogę wcisnąć do zjedzenia... z dnia na dzień mdłości coraz większe, osłabienie i ogólny zjazd...
Łączę się w bólu 🫣
Mnie póki co omija w dalszym ciągu. Codziennie rano się budzę i codziennie myślę, czy to już dziś przyjdą jakieś mdłości 😅 ale nie, dziś zjadłam serek wiejski, banana, jajko i sałatkę z tofu i mozarellą, także trochę zdrowia. Cukier z palca rano 78, więc no trzymam się jak moge, mimo, że sporo słodyczy jem, bo bardzo mnie ciagnie.
Ciesz się bo być może wcale Cię żadne dolegliwości nie dopadną :) ja w dwóch poprzednich ciążach ani nie odczuwałam że w tych ciążach jestem... Teraz jest dramat

Dzien dobry :) choć wcale dobry nie jest 🥴 brzuch mnie boli, ciężko mi się ruszyć, niedobrze mi jest od samego rana, w nocy córka przyszła więc się nie wyspalismy, roboty w domu nie ubywa bo sił mi brak 🥴. Mam zrobić sałatkę na imprezę Andrzejkowa ale aktualnie leżę 🥴

Nie z automatu, choć mam 35 :) Regularnie robię sobie badania dla własnej informacji i po pozytywnym teście też, a że wtedy na czczo wyszło za dużo, to lekarz skierował na krzywą. Panie, które mi pobierały krew, aż dopytywały co tak wcześnie zlecone i czy się lekarz nie pomylił :)
Się nie doszukuj nudności, bo przyjdą i na co Ci to :p

Ja dziś nadrabiam zaległości domowe, bo już aż wstyd. Ale pewnie najdalej za 2h padnę na drzemkę i tez spoko 🤣

Ja jednak dopiero wróciłam do domu.
Miałam sprzątać, ale kładę się na chwilę bo mi się nie chce, mam nadzieję, że wypiję kawę i się ogarnę (od porannej kawy mnie jakoś odrzuca a smutne to, bo to taki mój miły czas jeszcze pod kołderką a mąż mi przynosi kawę :()
Dzisiaj się świetnie czuje,
Też zrobiłam dzisiaj test ciążowy bo tylko to póki co potwierdza mi ciążę, ale w poniedziałek idę chociaż badania zrobić

Dziewczyny, jak ćmi mnie głowa (bo to nawet nie jest ból) przy mdłościach, ale cukier i ciśnienie jest ok, tętno jest ok, to chyba się nie przejmować, co? Zwykłe osłabienie?

reklama
Do góry