reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Dobra, dziewczyny - temat wątku prywatnego :)
Mamy już prawie wszystkie serca, czekamy jeszcze chwilę, ale proszę o głos, która chce należeć do grupy prywatnej, ja to odnotuję. I wydaje mi się, że jednak dobrym wymogiem jeszcze będzie, żeby osoby, które idą na grupę prywatną jednak sie udzielały, a nie, że jeden post do tej pory został dodany tu.
Tak więc: proszę o głosy, kto chce należeć do grupy i info, dla dziewczyn, które się nie udzielają, a chcą należeć do grupy: prosze zacząć się udzielać 😂

reklama
Mamy już prawie wszystkie serca, czekamy jeszcze chwilę, ale proszę o głos, która chce należeć do grupy prywatnej, ja to odnotuję. I wydaje mi się, że jednak dobrym wymogiem jeszcze będzie, żeby osoby, które idą na grupę prywatną jednak sie udzielały, a nie, że jeden post do tej pory został dodany tu.
Tak więc: proszę o głosy, kto chce należeć do grupy i info, dla dziewczyn, które się nie udzielają, a chcą należeć do grupy: prosze zacząć się udzielać 😂
Ja chętnie dołączę. Może nie piszę codziennie, ale czytam na bieżąco :D Narazie objawy zmiatają mniej planszy i jak nie pracuje to śpię 🤣

Chcę należeć 🥰

Ej, byłam nieprzytomna na wizycie... I nie spytałam czy mogę brać te tabletki na mdłości przy karmieniu piersią... W necie czytam, że nie można🙈

Też poproszę wpisać mnie na listę 😀
Czytam regularnie i staram się czasami odezwać - nie zawsze jest łatwo z bobasem napisać coś konstruktywnego 🫩😆

ja chcęęę! ✋🏻

A mam jeszcze do Was pytanie, być może któraś z Was ma kompetencje w tym zakresie.
Dostarczylam pracodawcy zaświadczenie o ciąży, moja bezpośrednia przełożona była ze mną w kadrach dać ten papier i miała kilka pytań, konkretnie o wyjścia na badania czy wizyty związane z ciążą. Kadrowa powiedziała, że na badania oczywiście idę jak muszę i potem wracam i nie muszę odrabiać. Dopytałyśmy o wizyty i jako przykład podałam wizytę u diabetologa w związku z cukrzycą ciążowa, to dziewczyna odpowiedziała, że tutaj to już tak nie działa, powinnam umawiać się po pracy, chyba, że dogadam się ze swoją bezpośrednią przełożoną i jej to nie będzie przeszkadzać. Powiedziałam jej, że czytałam, że każda wizyta u lekarza, która jest bezpośrednio wynikiem ciąży jest traktowana jak te badania, ona stała przy swoim, że można się umawiać po pracy (nie wiem w jakim ona świecie żyje).
W każdym razie mam z tym luz od mojej szefowej, ale jestem ciekawa czy prawnie faktycznie to wygląda tak jak mówiła w kadrach ?
zajmuję się poniekąd kadrami, ale jestem jedyną kobietą w firmie i nie wiem ;)
dobrze, że bezpośrednia przełożona na to tak patrzy, to chyba najważniejsze.
W ogóle super, że tak podeszłaś do tematu, bo jednak większość kobiet po prostu daje l4, więc tym bardziej powinni iść na rękę.
Mnie się dzisiaj lekarka zapytała czy chce L4.
Zapytałam o konie to powiedziała, że dopóki nie spadnę to zagrożenia nie widzi, no ale skąd mam wiedzieć kiedy spadnę, bo sam wysiłek jest dobry bo nie jest za duży (chyba nigdy nie jeżdziła, bo ja po lekcji potrafię wyjść zziajana jak po dobrym cardio ;)) Takżę zostaję przy swoich postanowieniach, że jeżdżę do świąt i wybieram grzeczne rumaki :)

ja chcę do grupy prywatnej ;) czekam na serce, ale nie ma innej opcji niż taka, że to serce się pojawi lada moment :)

i jak po wizycie?
u mnie jest pęcherzyk ciążowych, wszystko wygląda wzorowo, dobre przyrosty bhcg, serduszko za dwa tygodnie.
Sama pani ginekolog jakaś taka rozczarowana była widząc, że to ciąża pojedyncza.
Ogólnie jestem mega pozytywnie zaskoczona tą Panią doktor, bardzo uprzejma, delikatna, tłumaczyła wszystko- chyba z przypadku, ale poprowadzę u niej tą ciążę- gorzej, że te badania tyle kosztują prywatnie, no ale już trudno, ewentualnie za te dwa tygodnie gdzieś do przychodni się zapiszę tylko po to żeby te badania mi zlecali.

Pobrała mi cytologię, bo poprzednią mam jakieś dwa lata temu robioną, plus niestety, ale zleciła krzywą cukrową przed kolejną wizytą. Będę teraz jakoś próbować mieć jakąś porządniejszą dietę, może to przyniesie jakieś skutki lepsze. Nienawidzę krzywej cukrowej, no ale trudno.
Następna wizyta 18.12
Najważniejsze że dzidzia super. 😊 Dobra nowina

Jestem po wizycie. Jest ❤️ 115/min.
Ale fasol tak się schował w kącie, że w pierwszym momencie złapałam stresa, że pusty pęcherzyk🙈 4mm🥹
Dostałam tabletki na mdłości💪
Jejjj, super ❤️
Ja się piszę na grupę prywatną ;)

reklama
Słuchajcie, też jestem już po wizycie. Maluszek 22mm, tętno 178/min ❤️, więc pięknie na tym etapie ciąży. 😍🥰 Wszystko super, nic się mam nie martwić. Idealnie planowo idziemy na ten moment.
Doktor jak się przełączał na pomiar tętna to niechcący na sekundę włączył dźwięk, więc dosłownie drobną chwileczkę niechcący usłyszałam serduszko (ja to chcący, ale lekarz niechcący włączył 🤪).
Także jestem już dużo spokojniejsza. 😊

Następna wizyta 22.12.2025.

Do góry