reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

mialam robic tatuaz, potem sie rozchorowalam, inne sprawy byly i ciagle sie nie moge zdecydowac co chce sobie zrobic. co myslicie o czyms takim?
yinyang on Flickr - Photo Sharing! (nie moge wkleic tego zdjecia bo autor zastrzegl)
wlasnie w takim miejscu bym chciala, ale taki symbol?:confused:
chyba bardziej cos takiego

tylko z tymi chinskimi napisami to ja bym chyba wolala jednak wiedziec co tam napisane;-):tak:

a tak z ciekawosci, jakie kolorki sa waszymi ulubionymi?:confused::sorry2:a ktorych nie lubicie?:confused::sorry2:macie tak ze nie czujecie sie dobrze jak np sciany sa pomalowane na jakis kolor?

A ja ostatnio mam fisia na punkcie ładnej, zdrowej skóry. Moj ostatni przebój to Nivea Q 10 - to o tyle zaskakujące, że nie lubię generalnie Nivea, poza tym stosowalam wiele bardziej wyrafinowanych kosmetykow, ale nigdy nie mialam takiej ładnej skóry jak teraz :happy2: W każdym razie tatuaże nie wchodzą w grę, szkoda mi skóry. W liceum kolczykowałam pępek i teraz bardzo żałuję, bo mam brzydkie blizny, które po dwóch ciążach są mega pouciągane.

Co do kolorów, to ja mam wiele ktore uwielbiam i wiele ktorych nie lubię. Ale nic więcej nie napisze, bo ostatnio coś mi się w tej materii zmienia. Dotychczas lubiłam żywe, egzotyczne kolory, a ostatnio bardziej wpadają mi w oko stonowane. Przepadam za niebieskim. Ale o kolorach to w ogole trudno rozmawiac, bo jest tyle odcieni.... Kolor kolorowi nierówny i do różnych rzeczy inne odcienie bym zastosowała.

A może napiszcie jakie lubicie kosmetyki?

Ja podam moje top 10 później, bo musze isc na spacer :sorry2:

reklama
helo

mam chwilke to wpadam
Milena z tata pojechali wymienic oleje w samochodzie,a ja z Hania w domu zostalysmy
mialam nadzieje zrobic pyzy lub paczki ale juz wiem ze moge zapomniec bo wlasnie wcinam dopiero sniadanie :crazy:
Hania jest tak absorbujaca ze szok
non stop cos chce :sorry2:
jak tylko ja odkladam to 5 sekund ciszy i ryk
dzis w nocy darcie sie od 4 rana do 8 :angry:
w koncu glowa mnie bolala,oczy na zapalki i mega nerw mi sie wlaczyl.... nakarmiona,przebrana,utulona,brzuszek miekki wiec brak kolki....a ta wyje
w koncu sie polozylam o 8,druga poduszka przykrylam glowe i zlew bo juz nie wyrabialam :no:
ale w tym momencie przyszedl Karol i ja wzial i moglam pospac godzine...

ogolnie jak spie 4 h na dobe to jest cos :baffled:

Milena tez odkad Hania sie pojawila ma problemy ze spaniem
juz dzisiaj mowilam do Karola ze szkoda ze srodkow nasennych dla dzieci nie ma bo i jednej i drugiej by sie przydaly

wczoraj dopiero tak zauwazylam ze cały moj poukladany dzien jaki mialam to teraz jest jeden wielki haos
musze znalezc jakis patent by znowu dzien mial rece i nogi

no to tyle z sytuacji9 domowej :-p

Niania mi sie ten plaszczyk nr 1 podoba,czytalam z wrzeszczaczem na rece to juz mam matlik czy go kupilas czy inny

Brunetko gratuluje Kubusia :-) sliczny z niego maluszek i jaki drobniutki na buzi :-)
no i witaj spowrotem :-)

piszecie o piwkach,ostatnio Karol wyciagnął takie zimne z lodowki,ze az na widok puszki jezyk mialam przy ziemi :-p

a jesli chodzi o kosmetyki to ja uzywam :
- zel do twarzy z peelingiem/zel bez peelingu glebokie oczyszczanie Loreal/Garnier
- krem matująco-nawilzający na dzien Loreal PURE ZONE/Garnier -polecam serdecznie bo sie nie blyszczy cera,dobrze matuje nawet tlusta cere
- krem EWA do twarzy intensywne nawilzanie na noc i na dizen (ja stosuje tylko na noc,krem bomba)
- krem nawilzający Johnson&Johnson do ciała,uwielbiam go,bo wspaniale nawilza i szybko sie wchlania

z kremow to wszystko ;-)

chyba sie pojde polozyc bo ledwo sie trzymam

buzka

aaaaaaaa
odnosnie Agnieszki Chylinskiej to z Karolem kiedys ja ogladalismy u Kuby Wojewodzkiego i tez tam rozmawiali o jej porodzie

i ona swoją piczke okreslila ''rozklepiducha'' :-D:-D:-D:-D
normalnie boki wtedy zrywalismy
do dzisiaj sie z rozklepiduchy smiejemy :-)

aaaaaaaa
odnosnie Agnieszki Chylinskiej to z Karolem kiedys ja ogladalismy u Kuby Wojewodzkiego i tez tam rozmawiali o jej porodzie

i ona swoją piczke okreslila ''rozklepiducha'' :-D:-D:-D:-D
normalnie boki wtedy zrywalismy
do dzisiaj sie z rozklepiduchy smiejemy :-)
tez ogladalam:-D:-D:-D. a nie rozklapiocha nazwala?:confused: anyway i tak podejscie fajne. dziewczyny, a ktoras ten jej felieton to uznala za przegiecie? ja pamietam, ze straszne bluzgi na nia za to lecialy:nerd:

widzisz Gazelka, Lilka juz nie slodzi;-)
Lila trzymaj sie!

Anusia super ze Dawid juz sie wywinal chorobie prawie. tylko ty uwazaj na siebie teraz!
tego slonca to ci zazdroszcze!:sorry2: ale tego mrozu to juz nie:sorry2:

Jade na zakupy do Auchan.
Oj chyba kupię ciemną farbę:ninja2::rolleyes2::unsure::sorry2:Powiedzcie, ze dobrze robię....plisssssss
jak juz masz kupowac farbe to tylko ciemna!:tak:

A ja ostatnio mam fisia na punkcie ładnej, zdrowej skóry. Moj ostatni przebój to Nivea Q 10 - to o tyle zaskakujące, że nie lubię generalnie Nivea, poza tym stosowalam wiele bardziej wyrafinowanych kosmetykow, ale nigdy nie mialam takiej ładnej skóry jak teraz :happy2: W każdym razie tatuaże nie wchodzą w grę, szkoda mi skóry. W liceum kolczykowałam pępek i teraz bardzo żałuję, bo mam brzydkie blizny, które po dwóch ciążach są mega pouciągane.

A może napiszcie jakie lubicie kosmetyki?
oj znam ja tego fisia!:tak: mnie nachodzi np na wlosy i paprze maseczkami i cudami regenerujacymi. nie powiem efekt zajebisty potem. albo rok temu mnie wzielo w lato na ochrone przed uv. mialam wszystko od czubka glowy po koniuszki palcow u stop wysmarowane czyms co chronilo przed promieniami uv.:tak::-D
ja mialam podobne podejscie do tatuazu jak ty ale nakrecilam sie na cos bardzo malutkiego w nieoklepanym miejscu.:tak: tylko ze nie moge wybrac wzoru i jak tak dalej pojdzie to go nigdy nie zrobie:sorry2:

a kosmetyki:
1.krem do stop Garniere "cocon gia podia". najlepszy krem do stop jakiego w zyciu uzywalam! wszystkie vishy, scholl i reszta niech sie schowa! niestety jeszcze niedostepny w polsce. (kupilam sobie dwie tubki na zime i mi opedzili z mojej slawnej torby-podrozniczki!:angry:)
2. krem do rak Vaseline Intensive Care Healthy Hands&Nail. tez jeszcze niedostepny w polsce(jakby ktoras gdzies widziala to dajcie znac;-)) paznokcie to po nim mialam jakbym sobie tipsy zalozyla:tak:
3.oliwka dla dzieci
4.emulsja do twarzy Olay Multi-Radiance
5.maseczka z blotka z morza martwego- ostatnio Avone Planet spa Facial Mud Mask.
6.Inglot Silk Warp- preparat podkladowy z jedwabiem. to jest jakies odkrycie dla mnie!!! kiedys mi sie strasznie lamaly paznokcie i chcialam lakier w naturalnym kolorze, zeby je choc odrobinke "usztywnic". znalazlam to. jak pomaluje raz-paznokcie wygladaja bardzo naturalnie. jak pomaluje dwa- wyglada jakbym miala french zrobiony u kosmetyczki!:tak: schnie blyskawicznie! kilka kolezanek juz sciagnelo ze mnie ten patent:tak:
7.tusz do rzes L'oreal Lash Architect pogrubiajacy i wydluzajacy
8. jakis balsam z drobinkami swiecacymi. ostatnio mi przypasil Tradition&Pleasure Ice Coconut body lotion. super zapach!!! i super skora po nim!!!(tez w polsce nie widzialam)
9. maski do wlosow- roznie Schwarzkopf, Elseve, Fructis itd
10. latem Kerastase Soleil Voile Protecteur-spray chroniacy przed promieniami uv
zima spray nablyszczajacy

Tez zawsze mialam ten problem, ale myć łazienki w takim uniformie nie próbowałam :-D:-D:-D
naprawde polecam:tak: i zimno mi nie bylo bo w ruchu caly czas i lazienka sprzatnieta i nie dluzylo mi sie to 15 minut;-)

choc...choc...troszkę się rozmarzyłam....widziałyście Kubusia ? ...ale sliczny, i jakie ma cudne usteczka....ehhhh jaki malutki
Brunetko Gratulację
nie widzialam ale wierze kolezankom na slowo ze jest Sliczny! Brunetko jeszcze raz wszystkiego naj!:tak:

I jezscze słowo do Olivii o tatuazu. Ja wybrałabym to mojesce ale tatuaz podłuzny, który jest narysowany wzdłuż kregoslupa:tak::tak::tak:

co do tatuażu to ja zgadzam się z Nianią zdecydowanie podłużny, ten okrągły w tym miejscu jakoś nie pasuje
tez tak mysle, tylko szukajac tatuazy na karku znalazlam tylko takie okragle. :baffled:

Olivia, ja zazwyczaj w błotku siedzialam sobie w wannie i szorowałam stopy. Niestety mam okropne stopy, muszę o nie szalenie dbać, bo inaczej pękają pięty... Muszę kiedys namowić R na takie błotko do wanny, fajnie by się ślizgało ;-) Ale jak znam życie nic z tego nie wyjdzie, bo On ma awersję na kosmetyki. Choć może Mu wytłumaczę, że facet po 30tce to już powinien :-p

Moje top 10, zaczynam od góry ;)
- szampon - Pantene (jedyny, od ktorego nie mam łupieżu :sorry2:)

- serum do włosów - Clinique "Healthy Shine Serum"

clq_65JW_250.jpg

- krem - w zależności od pory roku wybieram jakieś Vichy, a ostatnio spodobały misię kremy liftingujące :-p z firmy Ives Rocher

- mam problem z kremem pod oczy - nie znalazłam nic dobrego jeszcze...

- tonik ogórkowy Ziaja,

- do demakijażu - L`Oreal - DELIKATNY PŁYN DO DEMAKIJAŻU OCZU I UST

ddc4ec3db609835de6dfb7431b51dfec130x130.jpg

- peeling - L'Oreal - Body Expertise - Exfotonic Peeling, niech ktoś mi pokaże coś lepszego, raczej nie ma ;-)

- balsam - wspomniane Nivea Q 10 i wszelkie smarowidła Biotherm.

- nogi - na zmęczone nogi Biotherm "Happy Legs"

HL00001_L.jpg

- stopy - krem na pękające pięty Eva natura z lnianym biokompleksem. Kosmetyk idealny - działa i jest tani. No dobra, mógłby się lepiej wchłaniać :blink:

- dla ducha - Biotherm, Oleo Source Nourishing-Fortifying Radiance Elixer, do smarowania noc, cudnie pachnie i ma piękne kolorki

03894976701.jpg

O moje ulubione tematy - kosmetyki:-)
Powróce do tematu bo musze leciec robić obiadokolacje:tak:

Mam czarny łeb :szok::szok::szok:
Same zobaczcie. Wygladam jak zombie :baffled:
Zdjęcie kiepskie bo z telefonu i jestem jezscze bardziej niewyjsciowa :sorry2: Jezu chyba załuje :sorry2:

Załączniki

• DSC00257.jpeg
    DSC00257.jpeg
    24,3 KB · Wyświetleń: 50
Niania wyglądasz ładnie, i chyba nie do końca masz czarne włosy bo widać jakiś brązowawy poblask, ostatnio miałaś jasne włosy więc trzeba się przyzwyczaić, ale wg mnie jest OK :tak:

reklama
blotko+wanna+facet? ciekawa opcja. probowalam juz kapieli w pianie ale pozlizgac sie w wannie orginalniejsze;-)
o ten plyn do demakijazu oczu tez uzywam i lubie, ewentualnie Isadora ma tez fajny;-)
ja bym Gazelka wskazala na peeling mojej roboty. mi przypasowal najbardziej nad wszystkie kupowane wczesniej. :sorry2:
ja tez mam klopoty ze stopami i wlasnie Garniere najbardziej dziala. (a ten Eva, o ktorym piszesz tez uzywalam, fajny ale Garniere jeszcze fajniejszy;-))
kremy Vishy nie lubia sie z moja twarza:no: podraznienie gwarantowane.

O moje ulubione tematy - kosmetyki:-)
Powróce do tematu bo musze leciec robić obiadokolacje:tak:

Mam czarny łeb :szok::szok::szok:
Same zobaczcie. Wygladam jak zombie :baffled:
Zdjęcie kiepskie bo z telefonu i jestem jezscze bardziej niewyjsciowa :sorry2: Jezu chyba załuje :sorry2:
jak dla mnie, a pewnie Iwon i Anusia sie dolacza, wygladasz BOMBOWO!!!!! zadne tam zombi. tylko fajna laska. nie zaluj:tak::tak:

przez caly weekend obijam sie strasznie:baffled: az wstyd.:zawstydzona/y:
szymek mial wracac dzis do polski i spoznili sie na samolot rano w londynie:szok: wiec beda dopiero po polnocy:blink:usmialam sie bo moja siostra to raczej zorganizowana osoba a tu taka wpadka:-D

Do góry