reklama

Lipcówki 2012

kemyt, ja tez uwielbiam jasne przestrzenie, białe meble itp. Ale mieszkanie jest raczej w drewnie, właśnie brązy i beże i nie wiem co teraz. Jakbym mogła wszystko od nowa zrobic to bym tez dzis miała jasne nowoczesne wnetrze. Poza tym jak bazą będą białe meble to wiem, że moga być dodatki inne niz różowe. No ale zobaczymy. ja to w ogóle nie mam zmysłu do urzadzania, co innego ubrac sie, połączyc ciuchy ze soba, ale urządzic wnetrze?masakra. A Wy przy urządzaniu domu korzystaliście z pomocy projektanta wnętrz czy sami?

reklama
Korzystaliśmy ale nie wszystko nam urządzał. Doradzał nam w kuchni i łazience a projekt zrobił nam salonu. Chłopcy póki co bedą mieli wspólny pokój i ja sama go urządzę. Co chwile mi się koncepcja zmienia.
I właśnie chodzi o te dodatki, z nimi mozna zaszaleć tylko to też trzeba zrobić tak ze smakiem aby nie przeadzić. Zaszaleć nie w sensie naciapkać. Ja jestem minimalistką jeżeli chodzi o wystrój. Nie lubię starsznie dużo gadżetów.
Także naprawdę weż poszperaj na necie, tym bardziej jak jeszcze do pokoju nic nie macie kupionego to jeszcze lepiej. Możecie zacząć od zera. A wydaje misię, że jak macie mieszkanie w brązach to nie znaczy, ze Zosia też musi mieć w takich odcieniach. Może odkryjesz swoją duszę artystyczną aprzy okazji fajnie sie zabawisz:-)

zońku, tak się ciesze, że z Zosia w porządku:tak: dużo myslałam jak to bedzie ale poszło gladko, to dobrze. A to, że przesyoia noce to wow:szok: tak bym chciala zeby Emilka wstawała chociaż raz i spała w nocy 11h:-( to u nas najwieksza zmora, ten jej sen - a raczej jego brak. Chociaż teraz kładę ją na boku i już mi się tak nie rozbudza, że muszę ją nosić. Ale wstaje na jedzeie 3 razy i może by pospała dłużej niż do 5, ale jak spać skoro o 5 się w kuchni garami tłuką, gadają w przedpokoju, trzaskają drzwiami:-( ehhh nie chcę się znowu nakręcać.

Ja Emilce pokoik robię z białymi mebelkami, ewentualnie z dodatkiem zielonego albo różowego (mebelki są białe a drzwiczki mają w kolorze) I wtedy zrobię jej jakieś dodatki np. wróżki, motylki czy zwierzątka. Są takie szablony na ściane i chcę jej jakiś motyw machnąć. mebelki kuoimy w Ikea w 2tyś chciałabym się zamknąć. System STUVA - Kombinacje & Obudowy - IKEA - cos z tych powybieram ale wciąz nie mogę się zdecydować:-D na zabawki chcę taki regał TROFAST Regał - IKEA /Chciałam tak wybrać meble, żeby łatwo można było utrzymać porządek. Jaki kolor scian to jescze nie wiem, jakis pastelowy, zalezy na jaki motyw się zdecyduję. Ale różowi mówię stanowcze nie.
Agata meble ma serię dla dziewczynki ale mebelki są właśnie różowe i dość drogie.

Ostatnia edycja:
No to Paprotna z nieba mi spadasz z tym urzadzaniem pokoiku:-)No własnie, to kolejna sprawa, czy meble dla tak małych dzieci sa tylko na chwilę? Pewnie nie ma co szalec, bo wczesniej czy później będą poniszczone?No to chyba tez nie poszaleję w takim razie. I chyba tez zdecyduję sie na białe, ale własnie z dodatkiem np jasnego drewna, żeby nawiązać do reszty. A szablon na scianę to super pomysł.

Współczuję Emilce i Tobie tych rannych pobudek, juz nie chcę sie powtarzać. Na pewno jak wala garami to co sie dziwic,ze Emi sie budzi. dzieci w tym wieku juz spia bardzo czujnie, moja tez wszystko słyszy. No ale kazdy dzień was przybliza do przeprowadzki.
Dzieki za trzymanie kciukasów za Zosie wczoraj:-):-)

zońka, tak się cieszę, że wszystko ok po tym badaniu :) a tych przespanych nocy to mega zazdroszcze, my dalej wstajemy po 10 razy :( a już chyba przyzwyczajam się

Kemyt, ja nie znoszę właśnie diagnoz w stylu "tak ma i może wyrośnie" , mam nadzieję, że mimo wszystko znajdą przyczynę i podejmą odpowiednie leczenie, żeby się to nie nawracało, a powiększona grasica u nas na rtg też wyszła i tak samo mówili, że to norma w tym wieku

kasica, kasica where are you ?

a gdzie dafne zniknęła ??

My dzisiaj byliśmy u okulisty, bo Bartusiowi często oczko ropieje. Dostał kropelki i mam masować te kanaliki łzowe, ale już nas nastraszyła, że jak nie przejdzie to czyszczenie kanalikow w szpitalu nas czeka :( załamać ogólnie się można :(

ja wczoraj byłam u kosmetyczki i już się zapisałam na kolejne zabiegu, ahh nie mogę w tym ciągłym zabieganiu zapomnieć o sobie :-)

optymistic to jak to ale jak leżałam drugi raz w szpitalu to lekarka do mnie "niech Pani się nie martwi, inni maja gorzej":szok:
Kurcze u Was też ciągle coś się czepia:no:Oby obyło się tym razem bez szpitala. Naprawdę z całego serca Ci życzę.

Kemyt, niektrórzy lekarze to potrafią "pocieszyć" jak mało kto.

A nas okulistka mega miło dzisiaj przyjęła, wszystko tłumaczyła tak szczegółowo, że w szoku byłam, nawet rysunek wyciągnęła i na rysunku pokazywała o co z tymi kanalikami chodzi, ale to wizyta prywatna była więc może to dlatego :-D

Ja mam nadzieję, że u nas się poprawi i ten szpital będzie zbędny, ale ona już niemal skierowanie nam wypisywała, jakby nie wierzyła, że się poprawi. Ale chyba jeśli by do tego doszło to mam nadzieje, że bez pobytu w szpitalu tylko zabieg i do domu. Wprawdzie szpital 15 minut spacerkiem od domu, ale ja tam wole sobie z synusiem noce w domu spędzać.
My coś pechowi jesteśmy od samego początku coś się dzieje i tylko biegam po lekarzach, na prawdę przez całe swoje życie nawet w połowie nie byłam tyle u lekarzy co teraz.

a nie wiecie gdzie wiosna ???

ale lenia mam dzisiaj i nic mi się nie chce robić, połowa tygodnia i już tracę energię, a ważna sprawę mam do napisania :-(zamiast tego pisze na forum :-D

zońka, to się cieszę, że Cię zainspirowałam:-D mi się wydaje, że takie pierwsze mebelki to trzeba spisać na straty, szkoda mi teraz kupować jakieś droższe bo szału dostanę jak będą poobdzierane:-D Jak się zdecydujesz to pokaż co wybrałaś:tak:

optimistic, ja sie tam cieszę, że siedzisz na forum zamiast pracowac:-D kanaliki masuj i będzie dobrze, na pewno dała Wam już skierowanie żebyś nie musiała po nie biegać jakby nie było poprawy. Na pewno zrobiła to w dobrej wierze, nie dlatego, że wątpi że przejdzie to samo. A pokazała Ci jak te kanaliki masować?

kemyt, a jaką masz koncepcję na pokoik dla chłopców? U nas też będą jasne meble i jasna kuchnia:tak:

ja dziś byłam z siostrą na zakupach. Kupiłam sobie 2 pary spodni, żakiet i dresy po domu dla mnie i dla męża. Trochę się namierzyłam i zmęczyłam ale pozytywnie:tak: nooo i w koncu mam spodnie dobre rozmiarowo

zuzaduza, i co ten lekarz powiedzial ciekawego?

Ostatnia edycja:
Zonka my tez mamy biale mebelki tzn szafy i regal na zabawki i lozeczko i czarny regal na ksiazeczki.naklejki z castoramy na sciane ze bez problemu mozna zmieniac miejsce i zdjac jak sie znudza,tanie i fajne.dzisiaj wymienialam wlasnie malemu.
Ja urzadzilam pokoik jak dla doroslego tylko dodatkami zrobil sie dzieciecy i mysle ze to bardzo dobry pomysl byl.te mebelki co paprotna pokazala to tez fajna opcja,ja potrzebowalam czegos plytkiego,a nie 60 cm jak jest w standardzie.bo maly ma waski pokoik a dlugi wiec nie chcialam tracic na szerokosci te od paprotnej sa szerokie.o ile dobrze pamietam.
U nas styl loftowy,nowoczesny .stal,szklo ,drewno jasne sciany bo podoga i meble w kuchni czarne.aaaaaaaaa co do bialych to pamietajcie o paznokciach malowanych na czerwono i bardziej widac wszelkiego rodzaju plamy.tez chcialam zrobic biala,ale jak zobaczylam czarna z drewnem to biala odrazu odpadla.
W nowym domku bedzie wszystko z drewna ,schody szklane i inne fajne rzeczy uwielbiam urzadzac chate,nawet kiedys myslalam czy nie zajac sie tym profesjonalnie bo co chwile ktos ze znajomych prosil o pomoc,ale w koncu zrezygnowalam jak sie tak naurzeralam z pseudo fachowcami.aaaaaa i ja lubie nietuzinkowe dodatki,generalnie wychdze z zalozenia ze lepiej miec kilka lat zarowke na kablu niz byle co powieszone bo trzeba kupic.w tym sie mieszka wiec powinno byc takie jak sie podoba.

U lekarza bylo ok.mam termin na poczatek czerwca i tym jestem troche podlamana bo pas musze nosic 6 tygodni,sasiadka mi mowi ze dam rade o ile nie bedzie 40 stopniowych upalow.no niestety rowniez cena mnie powalila bo myslalam ze bedzie o kilka tys.mniej i tutaj akurat termin dziala na moja korzysc.

Aaaaaaa i bylam u fryzjera,obcielam wlosy oczywiscie nie jestem zadowolona,ale zmodyfikuje ta fryzurke i bedzie ok.juz nie mialam cierpliwosci siedziec na fotelu bo za dlugo mnie nie bylo w domu i sie denerwowalam.M mowi ze duzo lepiej i ze bardzo ladnie,a to najwazniejsze w sumie jest.

Generalnie to nic ciekawego sie nie wydazylo,kupilam maskownice na ta kamere i jutro cos pokombinuje zobacze czy to zda egzamin .

To pozegnam sie wieczornie i co do jutra oczywiscie,spokojnej nocy.
Jak ja zazdroszcze tym ktore nie musza wstawac w nocy.
Optymistic ja tez juz sie przyzwyczailam ze wstaje tak duzo razy.
Pa pa

reklama
Cześć bb ciotki :)

Byłam wczoraj na rozmowie o pracę, tak się cieszyłam że ktoś zadzwonił a tu dupa blada bo praca beznadziejna. No ale to już jakiś krok do przodu.
Byliśmy też u lekarza i musimy zrobic morfologie na poziom żelaza Patrysiowi bo od dawna nie je zupek, lekarka mówi że może ma anemie i przez to bo wcześniej bardzo lubił zupki. Tak to jest zdrowy :-) Po lekarzu P odwiozł Niunie do mojej mamy a ja zostałam w mieście bo szłam na rozmowę, zostawił go i pojechał do pracy a tu szok bo Patryś nie płakał tylko się cieszył do babci. {ierwszy raz tak go zostawiliśmy nagle że żadne z nas chwilę nie siedziało, widać że lubi babcie i nie przeszkadza mu to że nas nie ma. Jak wróciłam to wogóle nie zwrócił na mnie uwagi, usmiechnął się ale wygladało to tak " mama bawię się, nie przeszkadzaj" :-D

zońka podziwiam karmienia piersią przy żąbkach, nie wiem czy byłabym taka odważana. Jak dobrze że macie to badanie już za sobą i że jest wszystko dobrze.

zuzaduza zmiana fryzury zawsze poprawia humor, ważne że inaczej niż było. Kurcze odległy ten termin.

kemyt trzymam kciuki żeby Miki dostał się do przedszkola.

optimistic Patrykowi też oczko łzawi a w niedzielę ropiało i dostaliśmy wczoraj kropelki do oczu bo lekarka mówi że mogło mu zawiać oczko ale potarł a miał coś na rączkach i wdało się zapalenie. Ja mu od niedzieli przemywałam rumiankiem 3 razy dziennie to oczko.

Dziewczyny dzisiaj pierwszy raz świadomie powiedział do mnie "mama"!!! Włożyłam Go do lóżeczka żeby wyrzucić pieluszke i umyć ręce a Patryś patrzył na mnie powiedział "mama mama" normalnie poryczałam się jak bóbr :-D

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry