reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

reklama
Kuba, Tosia - 100 lat!!!

kurcze, na obiad pożarliśmy kotlety mielone:zawstydzona/y::zawstydzona/y: :sorry2: :tak:
My tez pozarlismy mielone, tylko w troche innej wersji, a mianowicie byla lasagne, o taka:
kopia_dsc01199.jpg

To byl moj debiut i musze przyznac, ze wyszla pyszna! Nawet moj wbredny maz to potwierdzil.

Haszi- dobrze, ze mezowi nic sie nie stalo, a ty kochana do lekarza marsz;-)!

Beaa - raz,dwa na kulinarny i proszę tam o przepis!
pięknie wygląda ta twoja lasange:tak: aż mi ślinka pociekła!!

My się żegnamy do piątku, bo jedziemy do Płocka zobaczyć się z dziadkiem. Niestety nie damy rady wpaść do tego Gostynina obejrzeć potencjalnego miejsca spotkania, bo plan podróży bardzo napięty, ale na razie widzę, że organizacja i tak zamrożona, więc jakby co zdąży się sprawdzić:tak:

Mamobartka, ile waży Natalka? Robiliście jakieś badania? Czym ją karmisz? Od początku była malutka? Trzymam kciuki za Wasze zdrówko.

Mondzi, masz rację, walcz z tym zębuchem jak się da bez antybiotyku:tak: Karmienie jest najważniejsze:tak:
Moja Natusia też jest silna i rozwój jest jak najbardziej prawidłowy, tylko kruszynka taka malusia jak Twoja Julcia.

Ja żałuję że nie udało mi się karmic Natusi. Teraz je już niewiem które mleko z kolei i nadal jest nie tak jak trzeba.
Bartek był karmiony piersią i w jej wieku ważył 10 200g a ona 5900 :baffled:
Urodziła się z wagą 2570g w 40tc ale wyglądała jak wcześniak. Cała porośnieta czarnym meszkiem, miała problemy ze ssaniem itd.
Waga ciągle jest niby za mała ale dotąd mieściła się przynajmniej w 3-cim centylu, a teraz nawet do 3-ciego nie dociągnęła.
Ma takie okresy że lepiej je a zdarza się tak jak dzisiaj że np. zjadła 90ml kaszy o 7:30, potem o 14:00 60 ml obiadku i o 18:30 90 ml mleka:-( I to jej całe jedzenie dzisiaj.
Od 17.02. karmię ją Nutramigenem. Śmierdzące to świństwo ale jakoś jej wciskam. Nasza doktórka stwierdziła że dziecko z alergią na białko m.k. nie ma apetytu w związku z tą nietolerancją a po wprowadzeniu takiego preparatu bezmlecznego powinno być OK. Ale coś nie jest:no: Ma nadal takie suche placki na skórze jak miała i bez smarowania Balneum kilka razy dziennie lepiej nie jest :-( a do tego nadal nie chce jeść:-(
Robiłam jej badanie moczu- wyszło ekstra dobrze, morfologia O.K., laryngolog też O.K. Już poprostu ręce mi opadają:-(
Gorączkowała od soboty bez innych objawów. Wczoraj jak ręką odjął. Goraczka ustąpiła. Pani dr swierdziła że to była jednak trzydniówka:dry: ALE CIĄGLE NIE JE:baffled:
Pediatra dała jej czas do 6-go marca. Mam przyjść na ważenie i kolejne badanie. Jeśli waga będzie dalej taka niska dostaniemy skierowanie do gastrologa. Już się boję:-(
No i nadal nie będziemy się szczepić- z powodu tej niskiej masy:dry:

No i tak to u nas wygląda.
Sorki dziewczyny że się tak rozpisałam ale normalnie w skrócie sie nie da:no:

Tosiu, Kubciu DUŻO UŚMIECHU I WSZYSTKIEGO NAJ!

Spokojnego wieczoru wszystkim:tak:

Ostatnia edycja:
Wicie co ja mam koleżankę z innego forum która mieszka w Gostyninie,zapytam jej może będzie wiedzieć,w końcu to mała miejscowość.Tylko podajcie mi nazwę jeszcze raz tego obiektu.
Kurcze brało mnie jakieś przeziębienie,nie poszłam dziś do pracy.Ale mam nadzieję że jutro będzie lepiej.Robiłam sobie inhalacje,zakrapiałam nos.Może większego kataru nie będzie

mamabartka Kuba tez ma alergie na białko mleka krowiego i nie problemu z apetytem:sorry2:nie wiem czy mu zeby ida ale od 2 dni nie chce jesc:dry:a zaczelam dawac nutramigen, mam nadzieje ze to zbieg okolicznosci, bo zamierzam odstawic małego od piersi:tak:no a bez tego mleka nie da rady:no:
beaa ach takie pysznosci, tez czasami robie :tak:

mamobartkaikurcacka - może faktycznie modelka Ci rośnie??? Może ten typ tak ma??? Wiem, że łatwo pisać, gorzej z przekonaniem zwłaszcza, kiedy dzieciątka nie chcą zaszczepić:-( Myślę sobie jednak, że skoro Natusia jest pod stała kontrolą lekarska, badania wychodzą dobrze, rozwija się bardzo prawidłowo, to nie powinnaś się zamartwiać. Nawet, jeżeli będziecie musiały odwiedzić gastrologa - na pewno będzie dobrze. Trzymamy mocno kciuki za naszą przedstawicielke wagi piórkowej:tak:

Surv - trzymaj się ciepło

Jubilatom wszystkiego co tylko najlepsze!!!

reklama
Do góry