Mamobartka, ile waży Natalka? Robiliście jakieś badania? Czym ją karmisz? Od początku była malutka? Trzymam kciuki za Wasze zdrówko.
Mondzi, masz rację, walcz z tym zębuchem jak się da bez antybiotyku

Karmienie jest najważniejsze

Moja Natusia też jest silna i rozwój jest jak najbardziej prawidłowy, tylko kruszynka taka malusia jak Twoja Julcia.
Ja żałuję że nie udało mi się karmic Natusi. Teraz je już niewiem które mleko z kolei i nadal jest nie tak jak trzeba.
Bartek był karmiony piersią i w jej wieku ważył 10 200g a ona 5900

Urodziła się z wagą 2570g w 40tc ale wyglądała jak wcześniak. Cała porośnieta czarnym meszkiem, miała problemy ze ssaniem itd.
Waga ciągle jest niby za mała ale dotąd mieściła się przynajmniej w 3-cim centylu, a teraz nawet do 3-ciego nie dociągnęła.
Ma takie okresy że lepiej je a zdarza się tak jak dzisiaj że np. zjadła 90ml kaszy o 7:30, potem o 14:00 60 ml obiadku i o 18:30 90 ml mleka:-( I to jej całe jedzenie dzisiaj.
Od 17.02. karmię ją Nutramigenem. Śmierdzące to świństwo ale jakoś jej wciskam. Nasza doktórka stwierdziła że dziecko z alergią na białko m.k. nie ma apetytu w związku z tą nietolerancją a po wprowadzeniu takiego preparatu bezmlecznego powinno być OK. Ale coś nie jest

Ma nadal takie suche placki na skórze jak miała i bez smarowania Balneum kilka razy dziennie lepiej nie jest :-( a do tego nadal nie chce jeść:-(
Robiłam jej badanie moczu- wyszło ekstra dobrze, morfologia O.K., laryngolog też O.K. Już poprostu ręce mi opadają:-(
Gorączkowała od soboty bez innych objawów. Wczoraj jak ręką odjął. Goraczka ustąpiła. Pani dr swierdziła że to była jednak trzydniówka

ALE CIĄGLE NIE JE

Pediatra dała jej czas do 6-go marca. Mam przyjść na ważenie i kolejne badanie. Jeśli waga będzie dalej taka niska dostaniemy skierowanie do gastrologa. Już się boję:-(
No i nadal nie będziemy się szczepić- z powodu tej niskiej masy
No i tak to u nas wygląda.
Sorki dziewczyny że się tak rozpisałam ale normalnie w skrócie sie nie da
Tosiu, Kubciu DUŻO UŚMIECHU I WSZYSTKIEGO NAJ!
Spokojnego wieczoru wszystkim