reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Dziewczynki dzięki za gratulacje. Ja też nie nastawiałam się z robieniem malucha na chłopca lub dziewczynkę, po prostu chciałam być już w ciąży, a że mój mąż nie bywał w domu po 2, 3 miesiące, to szliśmy na żywioł.Tak z Olką, jak i teraz.
Heksa wskazaniem do pierwszej cc było ułożenie pośladkowe zupełne u pierwiastki, tak mam wpisane na wypisie ze szpitala.A drugie cc? mój gin prowadzący stwierdził że większość porodów po pierwszy cc i tak kończy się na stole, więc po co męczyć i mnie i bejbika, lepiej od razu zrobić planowe cc.:tak:

reklama
Sylcia gratulacje! a ja jeszcze czekam na wieści choć tak obstawiam że będzie chłopak
!
No właśnie, dziewczynke robi się przed owulacją bo plemniki są mocniejsze, powolniejsze i dotrwają do owulacji :-) a my w centralny dzień owulacji się "bawiliśmy" i to tylko raz - i się udało:-)
a co do planowania to miała być waga albo skorpion, myśleliśmy że trzeba zacząć wcześniej bo za pierwszym razem to nam się nie uda, a tu taka niespodzianka miła :-)

Sylcia 31 dzieki pytam sie bo ja z tego samego powodu mialam pierwsza cc i zastanawialam sie czy teraz tez mi sie uda miec cc bo ja bardzo chce.Wiem ze wiele dziewczyn gani za to ze ktos chce cc ale niestety ja mam taki potezny strach przed naturalnym ze zniose wszystko inne ale naturalnego potwornie sie boje....
ale juz przyzwyczaiłam sie do tego ze ludzie mnie za to tepia i dziwnie patrza...... a nawet oceniaja ze jak nie przezyłam naturalnego to nie wiem co to byc mama.....

Witam serdecznie wszystkie lipcowe Mamusie! Tak nieśmiało wkraczam , bo znacie się już dobrze i zastanawiam się, czy przyjmiecie mnie do swojego grona???
Ja spodziewam się dzidźki 7-11 lipca, blisko, coraz bliżej...
Pozdrawiam gorąco;-)

Heksa: to jak z porodem z mężem lub bez: nikomu nic do tego, jak chcesz rodzić: masz możliwość wyboru cc, poród naturalny jest dla Ciebie traumatyczny, to nie widzę powodu, żebyś miała cierpieć za miliony, bo tak trzeba. Bycie mamą to wieloletni proces, a nie kilka obowiązkowych punktów do odhaczenia, zreztą masz już jedno dziecko, to sama dobrze wiesz:)

Ja nie mam zdania co do porodu, pewnie dlatego, ze jeszcze nie rodziłam: na razie nie mam wskazań do cc, a w "moim" szpitalu na życzenie nie robią; mało tego nie ma chyba nawet opcji znieczulenia przy porodzie, bo anestezjolog jest jeden na cały szpital:/ Gdybym mogła wybierać to najchętniej zaczęłabym naturalnie z opcją natychmiastowej zmiany zdania w trakcie :)

hej lipcóweczki
miałam małą przerwę ale wreszcie mogę spokojnie zasiąść i poczytać, a co chwila nowe wątki:))
Właśnie kupiłam fatty xxl. Polecam gorąco bo już na niczym innaym nie chce siadać. Wygoda niesamowita zważywszy na kręgosłup, który zaczyna mocno dokuczać.

25 marca mamy 4d i już sie nie mogę doczekać.
Płeć już się ujawniła w 16 tygodniu:::)))))) Więc już nie mamy niespodzianki i bedzie synuś. Najważniejsze żeby każda z naszych kruszynek zdrowa się rodziła.

Kobietki może nie powinnam tutaj pytać ale jednak zapytam - jak to jest z tym farbowaniem włosów. Tak strasznie chciałąbym poprzykrywać siwulce ale nie wiem czy groszkowi nie zaszkodze. Mamy 23 tydzien wiec juz ponad polowa za nami.
Kobiece dylematy:)

pozdrawiam

reklama
nie wiem jak jest w innzch miastach, ale w gdansku jest tak, ze jesli od pierwszego porodu nie minelo 3 lata (od cc) to drugie tez robia cc... za duze ryzyko probowac z naturalnym, blizna moze sie rozejsc itp, wiec heksa popytaj, moze wcale nie bedziesz musiala sie martwic
ja osobiscie wole teraz cc, a to dlatego ze sie boje pwiklan i tego ze bedzie jak ostatnio...

witam kolejna mamusie! udzielaj sie czesciej :)

renia smialo farbuj

Do góry