reklama
pabla27
Fanka BB :)
Oj, kiepska pogoda dzisiaj, ja od rana po klepach latałam bo żyrandol musiałam jeszcze dokupić do domku, zachaczyłam na moment o pracę i teraz odpoczywam w domku. Ale jakoś tak niezbyt ciekawie się dzis czuje, wciaz mi nie dobrze
Mi też zaczynaja puchnąć ale tylko palce u rąk, obrączkę zakładam tylko na moment, potem musze ją zdejmować. Ach, te zakupy dzieciowe - kasy idzie jak woda, też mam wrażenie że połowy conajmniej jeszcze brak a ja już wydałam kupę kasy...no ale cóż.
Heksa, trzymaj się, będzie dobrze.
Ja usg mam 2 czerwca a 9 czerwca wizyta u ginki.

Heksa, trzymaj się, będzie dobrze.
Ja usg mam 2 czerwca a 9 czerwca wizyta u ginki.
survivor26
Mamy lipcowe'08
Pabla: zdejmuj obrączkę póki możesz! Ja też wkładałam i zdejmowałam, aż włożyłam o jeden raz za dużo i teraz już nie ma szans na zdjęcie....mąż uradowany, że się go nie wyprę, ja nieco mniej, bo wizja cięcia obrączki mnie nie cieszy
Właśnie wróciłam z przeglądu pieluch i widziałam kolejną promocję, tym razem w Albercie, praktycznie wszystkie Pampersy i Belle są tańsze
Niestety pampersów najmniejszych tych z wycięciem akurat nie ma; Huggies z wycięciem nie znalazłam żadnych, oglądałam też Rossmanowskie i są fajne, gdzieś czytałam też że dobre, mimo że tanie, ale też bez wycięcia

Właśnie wróciłam z przeglądu pieluch i widziałam kolejną promocję, tym razem w Albercie, praktycznie wszystkie Pampersy i Belle są tańsze

KATE23
Lipcowa Mama:)
tak szczerze to pieluszkach można by długo dyskutować i to, że jakieś są tańsze i nie markowe nie znaczy,że są gorsze:-) prawie wszystkie moje znajome używają pieluszek Pampers bo uważają, że są najlepsze i przede wszystkim mają swoją renomę - z tym że kupują je hurtowo żeby było taniej bo wiadomo, promocja raz jest a raz jej nie ma, a Dziecko pieluchy musi mieć;-) z kolei moja Bratowa i jedna sąsiadka używają nieoryginalnych pieluszek taka fioletowa seria wyprodukowana przez Tesco i są bardzo zadowolone:-) dużo tańsze i wyglądają identycznie jak Pampresy
sama na razie planuję używać Pampersów, ale co będzie później się okaże
dużo spraw niestety zależy od tych cholernych pieniędzy

pabla27
No ja też myślę o pampersach, przynajmniej na początek,zobaczymy co dalej będzie. Muszę się zaopatrzyć jeszcze w te ceratki do łóżeczka, linomag ...nie wiem co jeszcze. Do kąpieli mam Oilatum i tylko tego zamierzam używać na początek, bez balsamów. Myśle tylko o kremie z filtrem, bo to w koncu lato będzie to trzeba małą czymś zabezpieczyć przed tym słoneczkiem.
Mamusiasynusia
Mama Mateuszka i Oleńki
Heksa głowka do góry, myśl pozytywnie, napewno będzie ok.
to widze, że z tym puchnięciem nie jestem sama. Ja tez zrobiłam taki błąd z obrączką i teraz za cholere nie chce zejść.
Kamu u Sylci ok, martwiła sie ostatnio, bo jej synek na USg był troche mniejszy, ale zdrowy jest i juz się nie martwi. Generalnie to uczy swoją córeczke jeździć na rowerku i przymierza się do malowania mieszkanka.
to widze, że z tym puchnięciem nie jestem sama. Ja tez zrobiłam taki błąd z obrączką i teraz za cholere nie chce zejść.
Kamu u Sylci ok, martwiła sie ostatnio, bo jej synek na USg był troche mniejszy, ale zdrowy jest i juz się nie martwi. Generalnie to uczy swoją córeczke jeździć na rowerku i przymierza się do malowania mieszkanka.
Sylcia 31
Mama Olki i Wiki
Mamusiasynusia dzięki. Tak u mnie wszystko ok, ale rzadko piszę, jest ładna pogoda to korzystamy z Olką i jesteśmy prawie cały dzień na podwórku.A wieczorem to nie mam siły, więc tylko podczytuję co u Was.
Mój maluszek jest mniejszy o ok 2 tygodnie, ale w granicach normy. I najprawdopodobniej będzie cc między 14 a 20 lipca.
Mój maluszek jest mniejszy o ok 2 tygodnie, ale w granicach normy. I najprawdopodobniej będzie cc między 14 a 20 lipca.
pabla27
Sylcia - to zupełnie tak jak u mnie, też na każdym usg wycodzi różnica około 14 dni że mała jest mniejsza niż termin z OM. Ale ja to przyjmuję ze spokojem, bo akurat wiem, że miałam duży poślizg z owu i termin z OM jest źle wyliczony. Chociaż moja ginka uparcie mi wpisuje ten z OM, i tak naprawdę nie wiem jak w szpitalu taką sytuację traktują, muszę uzgodnić z położną kiedy ja powinnam się ewentualnie do szpitala zgłosić jak juz będzie po terminie, tak żeby dzidziuś nie był za duzo przenoszony. Chyba że moja ginka na ostatniej wizycie coś w końcu ustali. W szpitalu w którym chcę rodzić połozna mówiła ,ze na hospitalizację przyjmują 7 dni po terminie, czyli u mnie to byłby około 6 lipca, co w zasadzie wg moich wyliczeń wychodzi na 38-39 tydzień....no nic...zobaczymy, na zapas się nie będę martwić. Spotkanie z położną mam 27 maja, to jeszcze jej się podpytam co i jak..
Sylcia 31
Mama Olki i Wiki
Pabla to sytuacja rzeczywiście podobna, z tym że mój maluch na początku był zawsze o tydzień starszy niż OM, a po 20 tygodniu coś się stało i zmalał, nie wiem jak to określić
Heksa dużo zdrówka, i mam nadzieję że dotrwasz w 2 paku tak długo jak ty chcesz.
Heksa dużo zdrówka, i mam nadzieję że dotrwasz w 2 paku tak długo jak ty chcesz.
reklama
heksa trzymaj sie jak do tej pory i uwierz ze moze byc wszystko ok
kamu- kurcze juz nie wiem co robic , kolezanka rodzila 1,5 miesiaca temu wlasnie na raciborskiej i nie chodzila na szkole rodzenia , zaswiadczenia nie miala a partner przecinal pepowine
chyba ze cos kreci nie wiem
druga znajoma rodzila ale w Bytomiu i tez bez szkoly rodzenia
co do oilatum to tez chyba kupie jak tak zachwalacie bo teraz mam płyn do kapieli ale z serii AA mama teraphy wiec nie wiem czy jets dobry

kamu- kurcze juz nie wiem co robic , kolezanka rodzila 1,5 miesiaca temu wlasnie na raciborskiej i nie chodzila na szkole rodzenia , zaswiadczenia nie miala a partner przecinal pepowine

co do oilatum to tez chyba kupie jak tak zachwalacie bo teraz mam płyn do kapieli ale z serii AA mama teraphy wiec nie wiem czy jets dobry