reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

a wiec jestem w domku do 29maja
29 ide do szpitala ze swiezymi wynikami, na ktg oraz drobiazgowe badania płodu(wydolnosc, serca, nerek, płuc)
pierwszy termin cc mam na 8-go czerwca(jezeli cos wyjdzie nie tak)
wiadomo bedzie po wynikach i dadaniach jezeli wszystko dobrze sie spisze to wiadomo beda termin przekładac im dalej tym lepiej...
narazie odstawiono mi wszystkie leki, na dwa tygodnie został mi tylko Kaprogest na powstrzymanie skurczy a potem......
dzidzia jest duza mam nadzieje ze równie silna(sądząc po kopniakach to tak)
ale niestety musze sie liczyc z tym ze przy takich infekcjach i kłopotach dzidzia moze sie urodzic z infekcja.....(nowy powód do zmartwien):-(
no i szyjka krótka ale zamknięta dzidzia bardzo nisko, główka tak schowana ze problem był z jej zmierzeniem

reklama
Heksa,Twoja Dzidzia na pewno jeszcze sobie posiedzi u Ciebie bo przecież nie ma jak u mamy:-D ważne, że jest duża i z pewnością silna, a już na bank zdrowa - bo nie ma innej opcji:-) będzie dobrze, trzymam kciuki:-D

Heksa: no nie jest żle - uśmiechnij się:-) 9 czerwca to już dobry termin, zwłaszcza jak dziecko duże i silne, a ja myślę, że przy takim samozaparciu to Ty spokojnie dociągniesz go jeszcze ze 2 tygodnie dłuzej;-)Infekcjami na zapas się nie martw....w ogóle pomartwić sie zawsze zdążysz, jak będzie powód, a na razie ciesz się z tego, że nie jest źle:tak:
Sylcia: witaj z powrotem!;-)

Najważniejsze że jestś w domku! Każdy tydzień się liczy a Ty ich dostałaś kilka ;-) Trzeba liczyć że wyniki się poprawią to może się uda dotrwać do końca czerwca! Trzymam mocno kciuki!

Heksa musisz być dobrej mysli,zobaczysz wszytko będzie dobrze.Już t pisałam ale napisze jeszcze raz moja siostra urodziła się z wagą 1800 g było to 26 lat temu,lekarze ani moja mama nie byli na to przygotowani,wszytko odbyło się z nienacka,położne jeszcze w szpitalu dały kroplówkę na podtrzymanie i zostawiły ją na sali,dziecko samo by się urodziło_Owszem na początku była mało żywotna,jakiś czas była w inkubatorze ale potem jak dorastała i teraz to wulkan energii ja to się zawsze śmieje że za długo była w tym inkubatorze:-) nigdy nie chorowała,mimo że karmiona była sztucznie żadnych alergii,żadnych problemów z napięciem mięśniowym.
Koleżanka teraz w marcu urodziła w 34 -35 tyg i mały był tylko 3 dni w inkubatorze też wszystko ok,a od samego początku ciąży miała problemy.U ciebie też będzie wszystko dobrze zobaczysz.

Dziekuje wam bardzo. Ja juz jak mniej wiecej wiem na czym stoje i co jest grane to jestem juz spokojniejsza, ale najbardziej ciesze sie z odstawienia antybiotyków bo 2-m-ce na orągło brałam.
No i macie racie siła woli i samozaparcie teraz jak kłade sie spac i wstaje to powtarzam po 10 razy ze dotrwamy do konca czerwca,ze bedzie ok....
wiec mam nadzieje ze juz nie bede Wam marudzic tak mocno;-)....

heksa, 8 czerwca to juz dzidz spokojnie spobie poradzi :tak:
mi lekarz kazal zaciskac nogi do 5, a mamy na ten sam dzien termin:tak:
pewnie jakby nie wiedzial ze dziecko juz sobie poradzi tak by nie mowil :tak:
i to nie o wage chodzi a o plucka i takie tam, wiec lekarz napewno wie ze bedzie ok :tak:

wiem ja ze wzgledu na zagozenie brałam jakies leki na rozwój płucek u dzidzi....wiec powinno byc ok.... mam taka nadzieje....

a to moja nati z 2 urodzinek
img1698ri2.jpg

heksa Twoja Natka naprawde słodziutka:tak: i głowa do góry jak już tyle wytrzymałas w dwupaku to jeszcze sił ci starczy na czerwiec. :tak:

reklama
Do góry