reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Survi bardzo chetnie przyjme kombinezon:tak:
Kic zmywarka dobra rzecz:tak: My pozbylismy sie jednej szafki zeby ja miec:tak:
Andula super ze wrocilas:tak:Czasami zastanawialam sie co u Ciebie:tak: Gratuluje coreczki:tak:
U nas marudy cd:baffled:Caly dzien na rekach:sorry2:kregoslop mi pada,jutro idziemy na szczepienie,mam nadzieje ze Franiutek dobrze zniesie:tak:
milego wieczoru

reklama
Dorka u nas marudzenie trwa juz jakies 2 tyg choc dzis juz jest o niebo lepiej.Chociaz ja nie moge na nia narzekac prze prawie pol roku popalic nie dala,grzeczny egzemplarz nam sie trafil :tak: Jedynie nocki nadal nieprzespane, ale np w dzien potrafila sie bawic sama na podlodze nawet 2h :tak: iec jest zupelnie inna od Miska w jej wieku.Widzialam Frania na fotkach ,super facecik Wam rosnie i powiem Ci ze jak dla mnie bardzo podobny do Twojego M :tak:

O, Andula, witaj z powrotem! Kawał czasu Cię nie było, ale fajnie, że wróciłaś! To teraz prosimy o dłuuugiego posta z opisem tego, co się u Ciebie przez te lata działo:-) No i pochwal się, jak córeczka ma na imię! Zazdroszczę grzeczności, ale widać to nie od daty urodzenia zależy, bo Sarucha też zupełnie inna niż starsza siostra, ale w drugą stronę: Flo się grzecznie sama bawiła, a ten mały czort sekundy sam nie usiedzi tylko zaraz czarna rozpacz, albo co gorsza, próby udania się ruchem wężowo-posuwistym za matką:wściekła/y:

Dorka, to w pon jak wrócę z Wrocka wyślę:tak: Mam też jakieś sweterki i spodenki na ten rozmiar, jutro sprawdzę, więc jak coś potrzebujesz to pisz:tak:

Wracam do kieratu...albo do łóżka może jednak...choć chyba kierat wolę, bo baby nieznośne, znowu bedą do północy łeb ujeżdżać:baffled:

Surv ciezko bedzie tak w jednym poscie...

Nie wiem czy pamietacie ze mialam b. kiepski moment z M .Nie bylismy ze soba 8 miesiecy .M dostal mieszkanie klitke 2 pokoje obiecal poprawe , zaryzykowalam powrot i nie zaluje :tak: Nie wiem jak to zrobil ale zmienil sie bardzo ,klocimy sie nadal ale sa to raczej sprzeczki niz awantury i wreszcie czuje ze rodzina jest dla niego numer jeden :-) Prze okolo 1.5 roku pracowalam w szpitalu lecz na najgorszej umowie czyli zastepstwo.Mialam juz nagrana duzo lepsza prace i studia ale okazalo sie w brzuchu zadomowil sie maly czlowieczek wiec plany wziely w leb :tak: Porod mialam marzenie bóli moze 30 min :-) wiec bajka w porownaniu do pierwszego.Jednym slowem jakbym miala opisac Ewke to byloby ono Radosc gdyz młoda sie ciagle smieje nawet jak wyje to w miedzyczasie usmiech strzeli :-D Ostatnio troche ja przechwalilam i od 2 tyg troche sie zepsuła ale licze ze winny jest skok lub zeby:tak:Misiek chodzi to przedszkola ,ktore bardzo lubi a ja jestem bezrobotna Matka Polka i dobrze mi z tym .Chce z Ewcia posiedziec w domu chociaz do maja a moze i grudnia wtedy zaczne sie rozgladac za praca:tak:Narazie tyle malo tego,chyba prowadze nudne zycie ;-)

Ide Miskowi baje poczytac,Młoda chrapie ,a M na treningu wiec wieczor spedze z "Prawem Agaty"

Dobrej nocy :tak:

Andula super, że się odezwałaś
no i jeszcze jesteś majówkowa;-) super!!!
to siły wyrównane - surv i Ty macie córcie, a Dorka i ja po chłopaku;-)
to teraz już nam nie znikaj

Madziu no lektura niczego sobie - pewnie samo patrzenie na nią usypia
no i trzymam kciukasy za pierwszy dzien w żłobku Majci

Dorka a na co szczepicie? my za niecały miesiąc mamy już trzecią dawkę skojarzonej i pneumo

Surv zdrówka dla Sarci oby to tylko kaszlenie nic więcej
no i fajnie, że zauważasz pasję ksiązek u najmłodszej

Kic super, że zmywara jest

a dzis zaliczyłam z ignasiem spacer
było słonko ale wiało okrutnie
ponoc wraca wiosna po niedzieli;-) oby
wczoraj nie zrobiłam prasowania i skutek katastrofalny - urosło raz jeszcze
ale dziś nawet nie siadam
obejrzę może serialik, zamówię karmę dla kici i spac

Andula witaj :tak: cieszę się, że w domku lepiej i gratulacje córeczki :tak:
byłam dzisiaj z Oskim u dentysty- ma zatrutego zęba; zrobiliśmy znieczulenie i poszło; ale nerwy
generalnie miałam koszmarny dzień w pracy; kupiliśmy prezent dla koleżanki Oskara, bo idzie na urodzinki- taką świnkę skarbonkę, którą można samemu pomalować; mam nadzieję, że spodoba się

jeszcze jutro 4 godziny i chociaż czwartek wolny; z Werą idę do lekarza, znowu kaszle:confused:

Pierwsza :tak:

Izabelka dobrze ze juz dentyste macie z głowy:tak::tak:
Ja powinnam z Młodym pójść ma dziurke w piątce ,ale on sie boi "wiertarki" .
Zdrówka dla Werci.

Renia licze ze jeszcze troszke sie ociepli gdyż w taką pogode nawet na spacer nie mam ochoty wyjść ale często nie mam wyjścia bo po Michała do przedszkola chodzimy prawie 2 km w jedną stronę.Niby auto stoi pod domem ale czasami pod przedszkolem dłuzej szukam miejsca do parkowania niz ide z wózkiem :wściekła/y:

U nas nocka średnia dwa cycowania przed 1 i 4 pobudka juz o 6:30 bywało dużoo lepiej :tak:Teraz Ewka leży na łózku ,myśle ze 20 min i bedzie dosypiać po nocce.Michał został w domu,ponieważ obydwoje dziś maja szczepienie.Na 17 jedziemy na bal Halloween wiec musze dzieciarne poprzebierać i pomalować .Długo na imprezce i tak nie zabawimy gdyz w okolicach 19 Ewka jest ostatnio trudna do zniesienia choć w gościach zapewnie bedzie przeszcześliwa bo maly cygan uwielbia towarzystwo :tak:

Miłego dnia!

Odprowadziłam chłopaków i na razie mam chwilkę spokoju- Tosia układa laleczki /jaka ona jest inna/. Dzisiaj mam "wolne" ale i tak muszę iść na tą zimnice bo trochę zimowych rzeczy nam brakuje a jutro cmentarze.
Kamu spuźnione Sto Lal i oby dalej wszystko działo się po twojej myśli.
Andula helloł :-D Gratulacje curusi :-)
No ładny rajd robicie. Godzina drogi na takim zimnie, brrr. Całe lato latałam do pracy na nóżkach albo rowerem ale przy tych temperaturach jakoś tak polubiłam autobus.
Izabelka no u nas też dentysta się kłania. Coś się tam porobiło a niestety nasza dentystka była na macierzyńskim. Byliśmy z Tymciem u jej zastępczyni ale Nie dała rady i ząbek jest do poprawki.
Tosia też już nadawała by się na lakowanie.
A co do urodzin brrr- czekają mnie Patrykowe, koledzy już się zapowiadają
surv hehe ja tez czasem to już wole do pracy, nawet jak zimno, wieje i łeb boli. Już boje się na ten długi weekend i przemyśluje jakby to w piątek do pracy uciec :-p Zła mama.
dorka współczuje noszenia. Pewnie Franiu spory skoro tak daje popalić kręgosłupowi.
renia oj teraz Ignaś ruszy z kopyta. Ale ten okres raczkowania i pierwszych kroków jest trudny ale chyba najfajniejszy. A i ja chce do Toskanii. Tylko w bierzącej sytuacji niewiele by mi to dało bo nieobecny chłop i tak nie wyprasuje. Ale z dobrych stron to przynajmniej objetościowo prasowanie mam przez pół bez jego koszulek xxl :-)
Izabelka lajknięte. Super akcja
Widze, że działasz internetowo. W ogóle wszyscy działają. U nas madeinpoland leży i kwiczy od dawna nie ruszane. M miał ją przerobić ale na razie czasu brak

Kasia
oj pochłoniesz książeczki raz-dwa. Ja niestety papierowych już lata nie widziałam ale mam pokaźny zbiór e-bookow :-pJa w sumie z książkami mam problem. Jak się jakiejś dorwę dobrej to koniami mnie odrywać i potrafię zarwać noc. Chyba się uzależniam :szok: Dlatego pozwalam sobie na ten luksus gdzieś co 2 miesiące, najlepiej to czytając z komórki bo tak łatwiej mi przestać i to po angielsku żeby się szybciej zmęczyć i paść. No ale w czasie ciąży i cycowania to nie miałam umiaru :-p
No i jak zwykle poscior jak ta lala. Musze jeszcze poogarniać. Wczoraj miałam napad kolegów Patryka- 5 dzieciaków. Zapach stup pozostał w pokoju chłopaków do dziś mimo wietrzenia, chyba musze umyc podłogę, znowu...

witam kobietki

u nas nocka standard
Ignaś już chyba wyrósł ze spania do 8.00
ale ja cyborg mama jestem więc spoko maroko

Kate wszystkiego najlepszego z okazji urodzin;-)
spełnienia tych najskrytszych marzeń a na pewno tego jednego;-)
no i niech chłopaki sie dobrze spisuja;-)

Andula mnie to sie czasem strasznie nie chce na spacer
jeszcze jak sam Ignaś ze mną to ok, ale jak z dwójką non stop to nerwów to kosztuje
ale od stycznia Tymi wraca do przedszkola - teraz z racji młodego odpuściłam

Haszi no ja bym też chętnie teraz w Toskanii pobyła
nawet sama;-)

ale pomarzyć można
w realu mam za to kieracik
właśnie podłogi czekaja na wymycie
ide walnę sobie 2gą kawę to może ocuci i zapału doda

miłego dnia

reklama
Witam,myslalam ze na spokojnie popisze a maly marud juz sie wyspal po 0,5 godzinnej drzemce:baffled:
Andula super ze jestescie razem:tak:Ja tez wole isc na pieszo po Misie do przedszkola:tak:
Renia my szczepimy 5w1 i pneumo,mamy 2 tyg opoznienia bo maly byl chory,teraz chyba tez nie zaszczepimy,bo maly co jakis czas kaszle i kicha:no::baffled:Do tego siusiak mu spochl:szok:od tego chyba tak marudzi:-(
Haszi dziewczynki sa inne niz chlopcy,ale u nas to chlopcy sa grzeczniejsi:-D
Iza super ze Osik dzielnie znosl dentyste:tak:
Survi ja myslalam ze mam duzo rzeczy wiekszych,ale ostatnio zajrzalam i cos malo:baffled:wiec jak masz cos na zbyciu ta ja chetnie:tak:
dobra ide malemu zrobic kaszke

Do góry