reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

hej kobietki

dziś tak paskudnie, że ledwo na oczy widzę
pada, ciemno, chmurno i durno

Majcia 100 lat;-)
rośnij zdrowa i uśmiechnięta

Sarula i Ewula buziaczki na 6 miesięcy

Andula ja dalej na piersi
do 6go tylko ten sposób;-)
tak radzą doradcy laktacyjni i who, a pediatrzy swoje czyli zeby wcześniej wprowadzac
i tak sama wybrałam
z Tymim było od 4go mieisaca wprowadzanie a z Ignasiem będzie po 6 miesiącu
póki co chłopak zdrow, szczęśliwy i mleka nie brakuje

Kic no to upierdliwcy
niestety taki naród więc tylko cierpliwości i dystansu

Madzia to się nazywa nasza biurokratyczna rzeczywistość
szkoda słów

surv oby nie zalało
u nas też wpatrzenie w brata jak w obrazek
Ignas jak widzi to banan od ucha do ucha
Tymi też kocha i muszę kontrolować uściski

dobra ide łyknąć procha bo łepetyne rozwala
miłego dnia

reklama
Reniu ja tez chcialam dopiero w 6 miesiacu wprowadzić stałe jedzonko:tak: pomimo zielonego światła od pediatry duzo wczesniej.Zdecydowalam sie na wprowadzenie owocow oraz glutenu w 5 po rozmowie z lekarzem,ktory powiedzial ze dzieci ktorym wprowadza sie pozno inne jedzonko sie anemizuja sa bardziej podatne na alergie oraz trudniej im wprowadzi staly pokram .Co kraj to obyczaj co lekarz to inne poglady.Człowiek musi sam intuicyjnie wybrac co dla jego dziecka bedzie najpsze.Ja wprowadzilam ciut wcześniej niz planowalam ale rowniez dlatego że Ewcia kupki robiła raz na 9 dni:szok: niby wiem ze na piersi tak może byc ,ale jakoś psychicznie tego nie moglam znieść ;-) Ide prasować dopuki Młoda spi:tak:

Aha odnośnie zmywarek :tak:my nie posiadamy, narazie nic do domu nie kupujemy ,gdyż planujemy zmienić mieszkanie na wieksze ( teraz mamy 48 m ) ale powiem Wam ze jak mieszkaliśmy w Uk mieliśmy zmywarke 3 lata i wiecie co,nigdy jej nie użyłam :tak::eek::eek:

hello!
Andula, kopę lat! Jak fajnie, że do nas wróciłaś. Gratulację z okazji posiadania słodkiej parki :-) Buziaki dla maleńkiej z okazji pół roczku.
Kic, ale matka:szok: Oj jak mnie tacy rodzice irytują... Ale macie rację - na zebraniach widać jak to niektórym bije do główki...
Wszystkiego najlepszego dla Majeczki!!! W szoku jestem jak ten czas gna...
Dorka, buziaki dla Franulka, żeby go nie bolało...
Ale u nas dziś duję! Głowę momentami urywa. Dobrze, że teraz znicze są z osłonkami, bo nic nie paliłoby się.
Ja dzieciaki też zapisałam do dentysty. Na przegląd. Miki ma niestety nieładne zęby, a kontrolowane od małego... Chyba taka uroda, bo naprawdę dba. Mam nadzieję, że stałe ząbki nie będą mu się tak psuły. Olga jak na razie ok. Sama też id do dentysty w przyszły czwartek. W końcu, bo aż wstyd sie przyznać jak długo nie byłam:zawstydzona/y:I będę miała wszystkie przeglądy z głowy;-)
O Andula, dołączysz znów do grona "przepadających za prasowaniem ;-)" Mnie też woła i za niedługo chwytam za żelazko:baffled:

Ostatnia edycja:
ja swoją zmywarkę kocham jak na przyjaciółkę przystało :-) mąż sam postanowił kupić, bo zmuszałam go do zmywania :-p
Andula dokładnie, co kraj,...i do tego zmieniają przepisy co chwilkę; wiecie, że pielęgniarka kazała szwagierce dopajać córkę po urodzeniu herbatą?? to szok; powiedziałam jej, że już przecież ma dziecko i pamięta co i jak; dziwne to dla mnie wszystko :confused2:

u nas chyba będzie padać, bo głowa mnie zaczęła bardzo boleć; a jutro nie mam wolnego-mam dyżur na świetlicy; wezmę dzieci to się pobawią :-)

Cześć
Andula no wreszcie się odezwałaś:-) chociaż ja od jakiegoś czasu mniej się odzywam, ale staram się.
Ja również uwielbiam moją zmywarkę gdyż nie znoszę zmywać, chyba zostało mi to z czasów podstawówki i liceum byłam nadwornym zmywaczem w domu rodziców:-)
Maks też ma dwie dziury, ale teściowa nie chce mu na siłę robić,bo może się zniechęcić.
My dziś na cmentarz poszliśmy,ale lało strasznie, także raz dwa załatwiliśmy sprawę, wystroiłam się w obcasy 12 cm....ja nie wiem jak można w takich butach chodzić.
Po południu obiadek u rodziców ,moja siostra też przyjechała,a teraz w domu ja na necie, D gra a młody bawi się w pokoju.
Dzięki za życzenia urodzinowe

I już po święcie. JA zaliczyłam cmentarz na nóżkach z teściami, zresztą drugi raz bo wczoraj byliśmy poukładać kwiatki itp. Jak wczoraj dzieciaki było ok [oprócz najstarszego ale to etatowy maruda] tak dzisiaj jakieś bieganie, wariowanie, ściąganie rękawiczek...Ludzi tłumy, troch znajomych z których nikt mnie prawie nie poznaje- no cóż z rudej, krótkowłosej, chudej zrobiłam się obfita, długowłosa i bląd. Zwykle mnie po mężu poznawali a teraz tylko dziwnie patrzą dopóki się nie przedstawię hehe a wtedy robią tak :eek: j chyba nie popisze bo ktoś przyszdł :-)

Uff i już wieczór:)
Kuba z M grają w bule, Liwka je kolację,a ja podczytuję książki do p-la:tak::-p

Kamu u nas też padało, wybraliśmy się z dzieciakami popołudniu żeby już ciemno było i deszcz nas złapał:baffled:
Andula no ja się właśnie boję że jak już kupię tą zmywarkę to rzeczywiście jej nie będę używać bo i tak będziemy myć na bieżąco:eek:pewnie pierwsze tygodnie będzie szał i naczynia będą lądować w zmywarce ale potem....no nie jestem taka pewna:sorry:
Iza mój M był nastawiony anty ale jak mu przyszło myć to wszystko dzień w dzień to sam zaproponował że kupimy:-D
Renia widziałaś nowości wózków ze Stokke??:-p:-D

Mój Kuba też ma małą dziurkę w 5 dolnej, ale lekarka nie kazała tego robić:sorry:
Za to Liwce wyszły górne 4 i ma 8ząbków:tak:

Idę na wózkomanię, ponakręcać się na nowości z kolekcji 2013:-p;-):-D:-D:-D

A moje odmakają w wannie, m na kompie ćwiczy sobie photoshopa a ja zaglądnęłam co u Was. Jednak żelazko mnie do siebie nie przekonało i dziś leniuchowałam. U nas obyło się bez deszczu ale cały czas bardzo wiało:tak:
Za niedługo dzieciaki w kimę i może jakiś filmik zapodamy, choć książka woła!

U nas tez leniwie ,Młoda w łózeczku biadoli ze spać iść musi;-) Starszak w wannie zupe gotuje;-)

My na cmentarz nie dotarliśmy,pogoda do du...U taty bylam kilka dni temu(grób jest na wiosce oddalonej o 35km od nas) to najwarzniejsze a resztę odwiedze w tyg.Kasia do gangu prasoholikow oczywiscie sie przyłaczam choć czyności szczerze nienawidze i wolałabym 10 toalet posprztać niż prasować .

Kic my jeżdzimy Navingtonem ale dostalismy prawie nowy w spadku wiec nie wybrzydzam:tak:

reklama
Witam na szybko
Kic my mamy taka zmywarke i uzywamy jej codziennie Zmywarka Amica ZWA 6428 I - Ceneo.pl:tak:Czasami ciezko komus zapakowac i rozpakowac ale dajemy rade:tak:Co do rzeczy jak chcesz sie pozbyc to ja jestem chetna:-D
Iza odciagamy mu codziennie przy kapieli :tak:
U nas tez jest wielka milosc miedzy Misia a Frankiem(bo Misia z Seba sie kloca ciagle,Misia Sebe bije itp.,a on ja drazni:sorry:)
Co do siusiaka juz jest ok,ropa wyleciala i opuchlizna zeszla:tak:
My dzisiaj bylismy na cmentarzu ja u rodzicow G u taty(dobrze ze mamy ich na jednym cmentarzu:tak:),jutro jeszcze jedziemy na cmentarz do G babc,w tyg jeszcze pojedziemy do moich dziadkow:tak:
Spadam bo jutro rano jedziemy,a dzisiejsza noc byla koszmarna,maly plakal nie chcial spac,G musial go nosic:baffled:
Przepraszam ze nie odpislam na wszystkie posty:zawstydzona/y:

Do góry