Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Audica A3 to moje marzenie Jakaś nowsza wersja byłaby naprawdę ok. To nasze A4 kombi super jak już pisałam, ale do pracy mi takie niepotrzebne. Byłoby łatwiej śmigać taką śliczną trójeczką
Dziś sie dowiedziałam że ta pupa w górze a głowa w podłodze to odruch raczkowania - jak to powiedziala pani rehabilitantka - jeszzce daleka droga do sukcesu;-):-) ale powiedziała że można dziecię na takich podkurczonych kolankach posadzić i rączki ułożyć żeby były wyprostowane i podtrzymywać lekko brzuszek, wtedy dziecię ćwiczy rączki i uczy sie utrzymywać ciężki brzuchol w górze i tak parę razy dziennie po minutce, dwie....nie za długo i uważać na łokcie.
w takich pozycjach moje dziecko dzis kładła że nawet nie wiedziałam że Lenka tak umie...i powiedziała że to nie z lenistwa dzieci czegos nie robią tylko dlatego że nie wiedzą jak cos zrobić. Trzeba pokazać i wtedy dziecko sie uczy że rączką może tak, nóżką tak....oczywiście tylko tak żeby malcowi krzywdy nie zrobić. I zabroniła mi małą sadzać, powiedziała że na chwilę sprawdzić czy sie sama utrzymuje, jak sie łamie i chwieje to nie sadzać.
tyle z mądrości po dzisiejszej wizycie, sorki że część tu część na innym wątku. Wykończona jestem, mała padła, może i ja sie kimnę.
Naszym półroczniaczkom duuuuużo uśmiechów, postępów w przemieszczanie się i spokojnych przespanych nocek!!! Pabla dzięki za info od rehabilitantki- teraz będę młodego gimnastykowac i wypróbowywac nowe pozycje hihihi
i się kimnełam, 2 godz spała młoda, ja z 1,5 godz ale mi lepiej. To znaczy juz troche gorzej bo młoda mi strasznie płacze i z małej śmieszki robi sie mała płaczka:-( ale powtarzam sobie że to dla jej dobra przecież.
Chyba jakąś kolacyjkę na pocieszenie sobie zrobię
Florciu i Zuziu - njalepsze życzenia z okazji 6go miesiąca rośnijcie zdrowe i piękne:-)
pabla dzięki za info od rehabilitantki
akurat tak sie składa, że Tymek też na tym etapie podnoszenia pupy więc pewnie zacznę pokazywać jak ma wyglądać pozycja do raczkowania
a sadzac staram sie jak najmniej bo lekarka nawet mimowila ze jak słaby i chwiejny to nic na siłę