reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

czesc Dziewcyznki
u nas pobudka jak zwykle ok 8. my z Malym juz wstalismy a M nadal lezakuje. wybieramy sie dzis do kosciola z Szymonem, oststnio bylismy na Swieta i tak sie balam ze bedzie szalal a on zasnal:szok: no ale teraz juz jest starszy wiec mam nadzieje ze nie bedzie jakis histerii itp. A pozniej mamy plan jechac na pokaz samochodow bo jest taka piekna pogoda ze az sie chce zyc.

Wszystkim solenizantom wszystkiego dobrego z okazji 8 miesiaca:tak::-)

surv jak ja Ci zazdroszcze takiej chwilowej swobody;-)

reklama
My właśnie wróciliśmy z 2 godz spacerku. Troszkę bolą plecy po takim czasie noszenia w MT, ale nie jest źle. Jak już pozbędziemy się kurtek to przeprowadzę Lenę na plecy.
Wypiłam grzane piwko i jestem teraz lekko śpiąca, Lena walczy w łóżeczku, bo od 13:00 oka nie zmrużyła:baffled:

No nie mogę z tej naszej małej! Jest wszędzie, wchodzi w każdy kąt... Nie chcę zabijać jej ciekawości, wiec tylko usuwam potencjalne zagrożenia (choć z tym też jest problem, pierwsze dziecko, wiec nie mamy jeszcze dobrych nawyków)! Włazi gdzieś między meble, czy pod fotele i ławę i ryczy:angry:, bo wyjść nie może! Uff... Wyciąga z pod listew kable (tak M. je badziewnie pokleił), w pokoju większość już poodpadała... Ciągle zrywa firankę, bo szarpie za nią... a na moje nie nie reaguje (albo się śmieje, myśli, że to jakaś fajna zabawa, mama miny stroi i dziwnym głosem coś mówi)! Niezłe początki! Pozaklejałam kontakty, ale ciągle w strachu jestem, bo ona kwiczy jak widzi kabelki! Oczy naokoło głowy:angry: Ale jakie szczęście jak sobie coś fajnego znajdzie! Dziewczyny korzystajcie z tego spokoju, jeśli wasze dzieci jeszcze grzecznie sobie leżą i się bawią!

U nas była dziś piękna słoneczna pogoda. Temperatura dobiła do 10 kresek w cieniu. Nawet plac zabaw zaliczyliśmy ;-)
Olga śpi, Miki jeszcze się bawi a ja zaraz na krótki spacerek z psem i relaks przed kolejnym tygodniem pracy.

Witam Kobitki!
kaja u nas to już tez się zaczęło:tak::dry:
Dzieciaczkom kończącym kolejny miesiąc życzymy dużo uśmiechu!
ja cały weekend na uczelni:angry:już odliczam dni doobrony-szkoda tylko że nadal nie znam terminu:wściekła/y:
Pabla długo spacerowałaś z mała w MT:tak::szok:
Izabelka gartulacje!
Surv życze udanego wolnego:tak:
renia widzę że ty też planujesz nadrobić pisanie;-):-Du mnie kiepsko a u Ciebie?

Kicrym - no długo, bo jeszcze znajomych spotkaliśmy w parku, piwko wypiliśmy itp....i dopiero jak Lena zaczeła narzekać to przypomniałam sobie że zaraz jej pora jedzenia i zmykałysmy szybko do domu:zawstydzona/y::-p:tak:
ale tak wygodnie sie nosi, że zapomniałam o czasie:-)
M właśnie wykąpał Lenę, ide robić kaszkę!

U nas też dziś pogoda super,ale my byliśmy tylko na basenie.Mam nadzieję na jakiś spacerek jutro i oczywiście na ładną pogodę.
Mały właśnie bez ceregieli usnał nawet bez smoka i kilkukrotnego przekręcania się na brzuch.Położyłam,pośpiewałam i wyszłam z pokoju,ale nie słychać żadnego marudzenia ,więc chyba śpi.
Pabla łączę sie w bólu,choć u nas aż tak długo to nie trwa,ale też przeważnie kilka razy muszę iść i kłaść Maćka ,bo on pełza po łóżeczku zamiast spać:angry:
Surv jak tam dzień wolny minął?
No ,a my się relaksujemy przed nadchodzącym tygodniem przy drinku:-p

jeszcze raz dziekuje za gratulacje!!!
moja zaczyna tez sie przesuwac-do tylu :sorry2: i wszystko szarpie...

aha gdyby ktoras z was miala ochote latem spedzic urlop na Kaszubach to polecam osrodek Adler w Stężycy-bylismy rok temi i w tym jedziemy na dlugi weekend w Boże Ciało, jest ladnie, domki z bali, plac zabaw,jeziorko i las; super...mozna posilki zakupic i ladnie wypoczac :tak::-D

U nas dzien spedzony w domu, bez zadnych atrakcji. Mala spi, ale pewnie jeszcze sie obudzi bo wczesniej zasnela, przespala kapiel.

U nas byla piekna pogoda, ale jakos trudno bylo mi sie wygramolic na spacer.
Jakies przeziebienie mnie bierze i boje sie, zeby mala sie nie zarazila. Juz sie nafaszerowalam lekami, am nadzieje, ze pomoga.

reklama
Witam
Parę dni mnie nie było i tyle mam do czytania, no nic, postaram się nadrobić:tak:
Wszystkim dzieciaczkom, które skończyły kolejny miesiąc swojego życia życzymy wszystkiego najlepszego:-)
Izabelka, gratuluję prawka:-)
My już nie jesteśmy niestety sami w domku:-(, rodzice mojego M już wrócili, Oliwka dostała sporo prezentów od dziadków, głównie ubrań do których musi jeszcze troszkę urosnąć, więc mamie w późniejszym czasie troszkę więcej pieniążków w portfelu zostanie:tak:Poza tym dzisiaj dziadkowie zaczęłi rozpieszczać wnuczkę i cały czas nosili ją na rękach i po 2 dniach był efekt -noszenie albo ryk:angry::wściekła/y::angry:
Dzisiaj pożegnaliśmy gondolę i powitaliśmy spacerówkę, jutro pierwszy spacer, jestem ciekawa jak mała zareaguje jak z nią wyjadę:-)

Do góry