reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2008

jest mi smutno
Oskar jest chory, od 2 dni goraczka, jestem wyjeta z zycia :( ma obustronne zapalenie oskrzeli; Wera zaczyna kichac...Krakowianki teraz nie jedziemy do Was, potem nie wiem...mąż nie chce bo warunki sa okropne; i tak to jest jak mi na czyms zalezy :(
pozdrawiam
jak bedzie u nas lepiej to sie odezwe
odwolalam jutrzejsza impreze urodzinowa synka :(

reklama
Witam rankiem:)
Izabelka zdrówka dla Oskarka, szkoda że akurat teraz się rozchorował:-(
Post zdjęcie będzie, tylko to nie moim aparatem było robione tylko przedszkolnym więc wiesz, obieg musi być:-p
Pabla my i tak mamy tylko jeden pokój dla dzieci, chciałam zrobić po skosie, jedna połowa dla Kubusia i tu by sobie wybrał (ja chce jakies fajne kolorowe tapety) a druga połowa dla fasolki:tak:no i M chce fotel dla Kuby,a ja bym wolała jakąś kołyskę na kółkach na te pierwsze miesiące (nie wiem ile w takiej kołysce dziecko pośpi) a potem od razu podwójne kupić, cos takiego wysuwanego jak ma Kasia:tak:Kuba się spokojnie mieści w tym szczebelkowym więc nie widzę powodu żeby mu je odbierać:happy2:ale to z remontem czekam aż się zrobi rzeczywiście ciepło, może w maju, Kubę dam na weekend na wieś i wtedy coś zrobimy:tak:no i co do kolorów to ja się lubuję w żółci i pomarańczu i tak mam prawie całe mieszkanie:-p
dzisiaj planuję do fasion wyskoczyć, po jakieś gacie i może sobie w "6zmyśle" coś kupię:tak::-)
pogoda okropna, wyjazd odwołaliśmy, bo nie będę chodzić po brudnych ulicach i jeździć po wymieszanej trawie ze sniegiem i kamieniami:wściekła/y:już raz taki urlop miałam i myślałam że zatłukę tych co mieli naśnieżać jak było zimno:-p
miłego dnia!

Kic - my też mamy jeden pokój dla dzieci, poprostu wynosimy się z naszej sypialni i my idziemy spać do drugiego pokoju. Ale pokoik dzieci jest malutki, ma z 6- 7m2, więc muszę mieć fotel dla Leny, a drugie będzie spało w łóżeczku. I z racji tego że pokoik malutki to raczej na pewno albo będzie biały kolor, albo takie leciutkie capuccino. Mebelków kilka białych z kolorowymi frontami i muszę Lenki łóżeczko przemalować na biało, żeby pasowało.
No my planujemy na koniec lutego większość rzeczy, bo potem M zaczyna sezon meczowy i w weekandy go nie będzie.
Lena i ja pojedziemy do mojej mamy a M z teściem pomalują i poskładają mebelki. Jak wrócimy to łóżeczka już nie będzie tylko ten fotel ( łóżeczko wywieziemy do mamy i przywieziemy dopiero jak młode się urodzi )
Kurcze, moja siostrzenica ma chyba mononukleoze:-( czekają właśnie na diagnozę w szpitalu.
Iza - zdrówka dla Oskiego!!!
pogoda u nas fatalna, pada a właściwie leje, koszmar....my jeszcze w piżamie, ale już po śniadaniu i zupkę wstawiłam. Lena mnie już ciągnie do układania puzzli z peppą, oj, nic nie posiedzę przy kompie.

Pabla my też ten pokoik mamy malutki,no i mam tylko 2 pokoje więc nic innego nie wymyślę. Trudno zdecydowaliśmy się że tak będziemy mieszkac przez najbliższe lata i tyle:-pobecnie Kuba ma ten pokój w zieleni:happy2:
My już po sniadanku, Kuba po tych wczorajszych "kulkach" super spał. Nie wiem co będziemy dziś robić bo pogoda okropna, byle do popołudnia:-p

Wpadam na chwilkę, ostatnio znowu nie za bardzo mam czas. Zauważyłam, że zwykle tak jest kiedy za dużo ludzi na raz sobie o nas przypomni. Izabelka zdrówko dla młodzieży. Szkoda. kic odpoczyaj i już, dzieciątko jest najważniejsze :) dorka chleeeebeeeek aleś mi smaka zrobiła Madzia mi się udało w ciąże z Patrykiem na tabletkach zajść więc sie nie licze :p Tak więc jak widać co organizm to hormony inaczej działają. No cóż, takie decyzje już za mną. tosika fajna sprawa takie rzeczy policytować :) I jak tam, dzidzia już wyskoczyła? Najlepszy przyjaciel mojego m wylądował w szpitalu z wylewem, chłopak w moim wieku. Mój jest dość przygnębiony, w dodatku jego rodzice robią jaja i odcinają nas i jego narzeczoną od informacji. Staramy się zajmować jej czas i czekamy na poprawe. pabla na pewno dzidzia jest w świetnej formie :) dorka hehehe ja też bede miała jazdy z niepasującymi skarpetkami? Ależ to słodkie. LOL Nie wyobrażam sobie tego. kicrym w kołysce dziecko śpi niedługo, troszke dlużej niż jeździ w gondolce, bo potem jest za krótka. Ja mam teraz do oddania kołyskę ale taką z płozami. Zazdroszcze zakupów. surv oj ja tam mam z czekolada problem- jestem uzależniona i po prostu jak długo nie jem to mam TAKĄ chcice... Ja caly czas siedze z dzieciakami i trochę się wkurzam bo stałam sie stałą opiekunką dla 4 dziecka. Niby nic strasznego ale okazuje sie, że to jest jakis problem, że ja chce jechac z dziećmi do mamy bo z kim szwagierka ma dziecko zostawić. Fcuk. Ehh nienajlepszy mam dzisiaj humor z tego wszystkiego. Nic zabieram sie za wieszanie prania, skoro kumpel wizyte odwołał. Jutro wypadamy do przyjacióły w ciąży, w końcu sie z nia tym faktem naciesze :] Sorry ale coś mi szwankuje i nijak nie moge zedytowac ładnie tekstu.

Ostatnia edycja:
Haszi no ja bym sie wkurzyla, gdybym zostala taka opiekunka
moj brat byl w kolysce 3 miesiace; moj Oskar 2 tygodnie, bo nie chial w niej spac i wył okrytnie; dopiero sie wyciszyl jak duze lozeczko dostal :D
mi sie marzy malowanie, bo nie moge patrzec na brudne sciany grr
wlasnie dzieci posadzilam przed bajka, nabawilam sie juz :) jest lepiej, bo Oskar nie goraczkuje
mąż zrobil zakupy-zapraszam rodzicow na obiad i tort; bede robila na przekaske kurczaka w ciescie francuskim; moze ktoras miala z tym doczynienia? mam je trzymac w lodowce? masakra, ciekawe co z tego wyjdzie hihi
wkleilam fotki PTAKA :)

Jadłyście w czasach młodości robiony blok czekoladowy - z mleka w proszku? Właśnie wstawiłam do lodówki i ślinka mi cieknie - od lat nie jadłam!
Pabla, zdrówka dla siostrzenicy
Haszi, zdrowia dla kolegi! Kurcze, taki wiek jest niebezpieczny... Starsi lepiej sobie radzą... Ale trzeba wierzyc, że bedzie dobrze!
Izabelka, no to i Was choróbsko dopadło :-( Zdrówka i dla Was! Widziałam PTAKA! :-)
Post, przypomniało mi się, bo kiedys pytałaś - 4 lutego dzieciaki znów maja zabawę choinkową ;-)
U nas też fatalna pogoda... Leje cały dzień...
Kto kibicuje ręcznym?

Ostatnia edycja:
Hejka!
właśnie wróciłam ze sklepu:tak:kupiłam spodnie i co nie co w"6zmyśle":tak:z cenami bielizny to jakis koszmar, za 2staniki zapłaciłam 360zl:szok::szok::szok:no i rozmiar.....65H:szok::szok:ale fajnie leżą i dobrze się w nich czuje:tak:
Kasia nie jadłam takiej czekolady:happy2:ja kibicuję :)
Haszi no ja bym chciała na kółkach ze względu na możliwość przewiezienia jakby co do nas:dry:no i tak trochę głupio że nigdzie nie możesz wyjść bo jest Julka:sorry2:
Izabelka nie robiłam nigdy nic takiego:no:no i ptak robi wrażenie:-p;-):-D:-D
ok idę do wanny:happy2:
spokojnej nocki!

Izabelka,... hmm to idę oglądać...z kurczakiem to nie wiem
Kic, młody spał w kołysce jakieś 4 miechy bo wyrósł :):) ale lubił bo mało miejsca i przytulnie.
Kasiu...12 ? lub 19-ty?? Magdzik bedzie wtedy po sesji. Co Ty na to???
Izabelka..no nic, jak kiedyś dojedziesz to się spotkamy..nie ucieknie a zdrowie najważniejsze, :tak:
Haszi...aleś napisała, musiałam 2 razy przeczytać i dopiero ten drugi był ze zrozumieniem:-D ale wiesz dzisiaj senny dzień.
a u nas dzisiaj pada cały dzień więc nici ze spaceru, ale my jak dzieciaki spały to myknęliśmy na basen...dumna i blada jestem z siebie bo ja...z lękiem przed wodą tak ze 4 lata temu zaczęłam odczulanie...i dzisiaj duży krok milolowy popełniłam...no ale nie śmiejcie sie bo ja z tych co koszmary najgosze jak Cię do wody wrzucą a to dlatego że mnie w młodości kuzyn podtopił i na basenie czarna dziura w mózgu zawsze :) a tu na głęboką wodę popłynęłam..serce biło ale czarno przed oczami się nie zrobiło...no i na plecach się położyłam co mi się wydawało zawsze niewykonalne...to kolejna bariera za mną :)
a teraz młody czyta książeczkę w łóżeczku a DR Alban tak tak DR. Alban myje sie w łazience i jak pójdzie spać to małż zrobi drinka i gramy w scrable bo jak zwykle nic nie ma w tv a filmów nam sie szukać nie chce, druty schowane, dzisiaj integracja z m....wczorajsza skończyła się bardzo miło więc same wiecie...:-D
aa jeszcze tego ptaka oglądnę
miłego wieczorku
It's my life........it's my life..oooo jeeee

reklama
witam Was z kawusią :)
Post no gratulacje, musialo Cie to duzo kosztowac, oby nastepnym razem jeszcze mniej lęku bylo.
Kicrym cena stanikow porazajaca!
Kasia blok czekoladowy jadlam pozniej, w sumie jak dorosla bylam, moja siostra zrobila, bardzo dobry:)
u nas padało w nocy, pogoda okropna,ale i tak nigdzie sie nie ruszamy, wiec wszystko mi jedno; w kazdym razie odliczam do marca i wiosny!!!
milego dzionka

Do góry